Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Υποδοχή της Ελίνας Τζένκο και του Γιώργου Μποτσκαρίωβ στη Ν. Καλλικράτεια

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Ν. Καλλικράτειας και η Δημοτική αρχή στην Ελίνα Τζένκο Elina Tzengo και στον Γιώργο Μποτσκαρίωβ, που χθες επέστρεψαν από το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου. Μία καλή βολή και το ακόντιο καρφώθηκε στα 65,81 μ. στέλνοντας τη 19χρονη αθλήτρια του “Α.Σ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ Ν. Καλλικράτειας” στην κορυφή της Ευρώπης και όλους τους Έλληνες, και ιδιαίτερα όλους εμάς τους κατοίκους της Ν. Προποντίδας, στον έβδομο ουρανό. Τα δάκρυα άλλοτε χαράς κι άλλοτε συγκίνησης εναλλάσσονταν δημιουργώντας μία ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα.

Στη σεμνή και λιτή τελετή, που ακολούθησε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Ν. Καλλικράτειας οι οικογένειες των αθλητών ήταν εκεί δίπλα τους, όπως πάντα για να ζήσουν τη χαρά της τιμής. Ο Δήμαρχος Μ. Καρράς εκπροσωπώντας τη δημοτική αρχή αλλά και τον κάθε κάτοικο της Ν. Προποντίδας εξέφρασε ένα μεγάλο και εγκάρδιο ευχαριστώ. Τους συνεχάρη και τις επιτυχίες τους και ευχήθηκε ακόμη περισσότερες επιτυχίες, ακόμη περισσότερα μετάλλια. “Ελίνα, η επιτυχία αυτή σου ανήκει. Είναι αποτέλεσμα σκληρής, αδιάκοπης προσπάθειας και πολλών στερήσεων. Ο δρόμος του πρωταθλητισμού είναι δύσκολος. Την ίδια στιγμή που άλλα παιδιά της ηλικίας σου διασκεδάζουν ή ξενυχτούν ή βρίσκονται σε διακοπές, εσύ πρέπει να είσαι πιστή σε ένα αυστηρό πρόγραμμα προπονήσεων, που απαιτεί αναμφισβήτητα μεγάλες σωματικές και ψυχικές αντοχές. Απαιτεί όμως και ψυχή που εσύ απέδειξες ότι τη διαθέτεις και μάλιστα με το παραπάνω. Φάνηκε από το πείσμα σου, από το πάθος σου για τη νίκη, από το χρυσό μετάλλιο που ήρθε σε ηλικία μόλις 19 ετών. Ο δρόμος είναι ανοιχτός και είναι μπροστά σου. Έχεις το χάρισμα, την ικανότητα, το ταλέντο για να φτάσεις ακόμη ψηλότερα” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Απευθυνόμενος στη συνέχεια στον προπονητή Γιώργο Μποτσκαρίωβ τόνισε μεταξύ άλλων: “Φίλε Γιώργο, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τη συμβολή σου όχι μόνο σε αυτό το μετάλλιο αλλά συνολικά στην ομάδα στίβου. Είσαι η ψυχή, ο εμπνευστής, ο καθοδηγητής και δημιουργός των επιτυχιών. Σε ευχαριστούμε”.

Στη συνέχεια τους συνεχάρησαν οι βουλευτές: Κυριακή Μάλαμα Κυριακή Μάλαμα-Β, Απόστολος Πάνας Απόστολος Πάνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Γιώργος Ιωάννης Γιώργος, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσικαρίδης Panos Tsikaridis και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ν. Καλλικράτειας Κωνσταντίνος Μπομπότας Μπομποτας Κωνσταντινος. Εκφράστηκε από όλους ότι η επόμενη μέρα, θα πρέπει να είναι ημέρα δουλειάς και διεκδίκησης, για να βελτιωθούν οι συνθήκες για αυτή την ομάδα.

Ο Δήμαρχος Μ. Καρράς στη συνέχεια τους παρέδωσε τιμητική πλακέτα ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την επιτυχία τους. Παίρνοντας τον λόγο ο προπονητής Γ. Μποτσκαρίωβ ανέφερε μεταξύ άλλων: “Σας ευχαριστούμε για την τιμή και τη ζεστή υποδοχή. Οι εγκαταστάσεις είναι απαραίτητες για την ασφάλεια των αθλητών αλλά δε γεννούν πρωταθλητές. Δε μου αρέσουν οι πολιτικές διαστάσεις που δόθηκαν. Είμαι προπονητής κι όχι πολιτικός. Εμείς σας θέλουμε όλους κοντά μας. Δήμαρχε, σε ευχαριστώ για την τιμή και που, παρά τα όσα δέχτηκες, σήμερα είσαι εδώ και μας τιμάς”. Κάλεσμα ενότητας, σύμπνοιας αλλά και στήριξης από όλους απηύθυνε με τη σειρά της και η Ελίνα Τζένκο.

Κλείνοντας την τελετή ο Δήμαρχος Μ. Καρράς αναφέρθηκε στο θέμα των εγκαταστάσεων. “Για το γήπεδο ρίψεων είναι όλα δρομολογημένα και μέχρι τέλος Οκτώβρη αναμένεται η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο. Αναφορικά με το ταρτάν και το γήπεδο 5Χ5, έλαβα τη διαβεβαίωση σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη Λευτέρης Αυγενάκης, ότι θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο. Τέλος, θα διατεθεί η μεγάλη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου N. Καλλικράτειας από τον Δήμο και θα εξοπλιστεί από την BWIN, ώστε να δημιουργηθεί χώρος προπονητηρίου. Η επόμενη ημέρα μας θέλει όλους σε εγρήγορση” κατέληξε χαρακτηριστικά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο