fabric api, minecraft mod, optifine hd, mod apk, mod apk games
Skip to contentSkip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

News

Υποβολή προσφορών για το έργο: “Αποπεράτωση του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Καλλικράτειας”

Από σήμερα Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 έως την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 (μέχρι 10 π.μ) θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά προσφορές από τους ενδιαφερομένους για το έργο “Αποπεράτωση 4ου Νηπιαγωγείου Καλλικράτειας”. Το έργο επαναδημοπρατείται μετά την έκπτωση του αρχικού αναδόχου, προκειμένου να ολοκληρωθεί.

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης είναι 482.360,00€, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% και η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες, από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 18/6/2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00 π.μ.

• Λίγα λόγια για το έργο:

Το νηπιαγωγείο περιλαμβάνει δύο αίθουσες εργασίας, μία αίθουσα ανάπαυσης, έναν χώρο για τραπεζαρία και κουζίνα, ένα γραφείο νηπιαγωγών και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Στη νοτιοανατολική άκρη του περιβάλλοντος χώρου δημιουργείται ένα μικρών διαστάσεων θεατράκι με ένα κυκλικό λιθόστρωτο δάπεδο διαμέτρου 8μ. να οριοθετεί την σκηνή, ενώ περιμετρικά διαμορφώνονται δύο ημικυκλικές λιθόκτιστες κερκίδες. Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου επικρατεί το πράσινο, που συμπληρώνεται με παιχνίδια παιδικής χαράς, μικρές ξύλινες πέργκολες, λιθόκτιστα παγκάκια και βρύσες..

Νέα δρομολόγια ΚΤΕΛ

Μετά από επικοινωνία του Δημάρχου Μ. Καρρά και διατύπωση σχετικού αιτήματος στη διοίκηση του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, από την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 ξεκινούν δύο νέα δρομολόγια.
• 9:00 το πρωί: Καλλικράτεια – Ηράκλεια- Γωνιά- Λάκκωμα- Θεσσαλονίκη
• 13: 00: Θεσσαλονίκη- Λάκκωμα – Γωνιά,
ενώ εξακολουθεί να ισχύει και το δρομολόγιο:
•17:10: Νέα Μουδανιά- Σίλατα- Λάκκωμα- Γωνιά- Θεσσαλονίκη.

Τα μονοπάτια της μέλισσας στην κεντρική πλατεία των Ν. Μουδανιών

“Τα μονοπάτια της μέλισσας” τόσο του Δήμου μας, όσο και των άλλων πέντε Ευρωπαϊκών Πόλεων {(Λουμπλιάνα (Σλοβενία), Cesena (Ιταλία), Bydgoszcz (Πολωνία), Hegyvidék (Βουδαπέστη) και Amarante (Πορτογαλία)}, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα BeePathNet παρουσιάζονται σε ειδικά πόστερ, που έχουν τοποθετηθεί στην Κεντρική Πλατεία των Ν. Μουδανιών.
Θα παραμείνουν εκεί για περίπου έναν μήνα και στη συνέχεια θα μεταφερθούν, για να εκτεθούν σε άλλη κοινότητα του Δήμου μας.

Περισσότερα

Πορεία εργασιών του νέου Δημοτικού βρεφικού σταθμού στα Ν. Μουδανιά

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες που πραγματοποιούνται στο κτίριο, στο οποίο θα στεγαστεί σύντομα ο νέος Δημοτικός Βρεφικός Σταθμός στα Νέα Μουδανιά. Το κτίριο βρίσκεται απέναντι από το Προσκοπείο κι όταν λειτουργήσει θα φιλοξενήσει 24 βρέφη.

Οι απαραίτητες εργασίες ανακατασκευής και διαμορφώσεων γίνονται σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων υπηρεσιών, τις Προδιαγραφές του Π.Δ 99/2017 και του Κανονισμού Πυροπροστασίας, υπό το συντονισμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Νέας Προποντίδας.

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι παρακάτω εργασίες:

Περισσότερα

Διακοπή Υδροδότησης

Από την Υπηρεσία Ύδρευσης ανακοινώνεται ότι αύριο Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης από 8:00 έως 13:00,
στις Εργατικές Κατοικίες Ν. Μουδανιών, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τεχνικές εργασίες.

ΣΔΕ Ν. Προποντίδας: Συμβουλευτική βασιζόμενη σε δεξιότητες για άτομα με γνωστικές δυσλειτουργίες

Το ΣΔΕ Ν. Προποντίδας συμμετείχε εθελοντικά με εξ αποστάσεως τρόπο στην πιλοτική εφαρμογή του έργου ERASMUS+ KA204 “COOCOU” , ProfilPass Χωρίς Εμπόδια σε Εύκολη Γλώσσα. Το συγκεκριμένο εργαλείο απευθύνεται σε άτομα που η μητρική τους γλώσσα δεν είναι η Ελληνική και στόχο έχει την δυνατότητα ανίχνευσης των επαγγελματικών ενδιαφερόντων και των ατομικών ικανοτήτων τους.
Το όνομα “COOCOU” είναι αρτικόλεξο και στα αγγλικά σημαίνει: COmptence Oriented COUncelling for cognitively impaired persons και στα ελληνικά σημαίνει: Συμβουλευτική βασιζόμενη σε δεξιότητες για άτομα με γνωστικές δυσλειτουργίες.
Το έργο υλοποιείται με τον Συντονισμό του Γερμανικού Ινστιτούτου για την Εκπαίδευση Ενηλίκων (DIE) και με εταίρους από την Αυστρία, Ελλάδα, Ισπανία, Σλοβενία για το διάστημα 2019-2021.

Περισσότερα

Υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων από ιδιώτες για την πρόληψη των πυρκαγιών

Ξεκίνησε την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου 2021 η αντιπυρική περίοδος. Οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους, υποχρεούνται να προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων εύφλεκτων υλικών και αντικειμένων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά σύμφωνα με την υπ. αρίθμ. 4/2012 (ΦΕΚ 1346/25-4-2012 Τεύχος ΒΆ) Πυροσβεστική Διάταξη.

Επίσης, απαγορεύεται εντός αυτών το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων-σπίρτων και άλλων υλών.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων ισχύουν και εφαρμόζονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις του άρθρου 94 (παρ. 1 περίπτ. 26 εδάφ. β’) του Ν.3852/2010 (Α’87) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» και οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στο 3ο Νηπιαγωγείο N. Μουδανιών

Επίσκεψη στο 3ο Νηπιαγωγείο N. Μουδανιών πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από τον Αντπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργο και την Περιφερειακή Σύμβουλο Κατερίνα Ζωγράφου.

Ο Δήμαρχος Μ. Καρράς τους ξενάγησε στο κτίριο και συζήτησαν για την πορεία των εργασιών. Είναι ένα από τρία Νηπιαγωγεία, που κατασκευάζονται, μαζί το 4ο και 5ο στα Ν. Μουδανιά, από τον Δήμο με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως τους εξήγησε ο Δήμαρχος, και τα τρία βαίνουν προς ολοκλήρωση και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα λειτουργήσουν κανονικά την επόμενη σχολική περίοδο.

Περισσότερα

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ:
•την Τέταρτη 16/06/2021 από τις 08:00 έως 09:00 και από τις 14:00 έως 15:00, στην περιοχή του Σάνη και όλοι οι οικισμοί έως έξω από τη Νέα Ποτίδαια (οικ. Ανεμοχάδι, Ηλιοβασίλεμα, Λίμνες κλπ).
Η διακοπή θα γίνει μόνο, αν οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες, ώστε να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εργασίες ενίσχυσης, βελτίωσης και συντήρησης των δικτύων. Εάν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από τον χρόνο λήξης που αναφέρεται παραπάνω.
Επίσης, για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου, ακόμη κι αν βρίσκονται στο έδαφος, γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Όσοι έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες πρέπει μετά τη διακοπή να ελέγξουν, αν περιστρέφονται, όπως πριν.

Μήνυμα του Δημάρχου Μ. Καρρά για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,
όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος η σκέψη όλων μας αυτές τις μέρες είναι στραμμένη σε εσάς. Εύχομαι από καρδιάς η προσπάθειά σας όλη αυτή την ομολογουμένως δύσκολη και ιδιαίτερη συνθηκών χρονιά, να αποφέρει τους καρπούς που επιθυμείτε. Με ψυχραιμία, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας αλλά και αισιοδοξία διεκδικήστε το καλύτερο.
Η συμμετοχή σας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελεί την πρώτη σημαντική μάχη στο στίβο της ζωής σας αλλά όχι την τελευταία. Το μέλλον είναι μπροστά σας, κυνηγήστε τα όνειρά σας και μην τα παρατήσετε μέχρι να τα καταφέρετε.
Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς σας, που ήταν αρωγοί αλλά και καθοδηγητές σας σε αυτή σας την προσπάθεια.
Καλή δύναμη και καλά αποτελέσματα.
Γραμματοσειρες
Αντίθεση