chó corgi, mèo anh lông ngắn, ca phe nguyen chat,
Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

News

Επίσκεψη στα ΚΕΠ του Δήμου μας για καταγραφή αναγκών

Τα τρία ΚΕΠ του Δήμου μας, Ν. Μουδανιών, Ν. Τρίγλιας και Ν. Καλλικράτειας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς συνοδευόμενος από συνεργάτες του. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συζήτηση με τους υπαλλήλους και η καταγραφή των αναγκών, ώστε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ποσό της επιχορήγησης των 97.245 €, που θα λάβει ο Δήμος μας από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο της δράσης για την αναβάθμιση όλων των ΚΕΠ της χώρας.

Περισσότερα

Η Δημοτική Βυζαντινή Χορωδία ‘’Άγιος Γεώργιος’’

Η Δημοτική Βυζαντινή Χορωδία ‘’Άγιος Γεώργιος’’ πραγματοποίησε, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, φιλανθρωπική εκδήλωση με τίτλο: “Τα Εισόδια της Θεοτόκου” στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών.
Στο φουαγιέ του θεάτρου συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, που μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας θα δοθούν σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.
↪Διοργάνωση: Δήμος Νέας Προποντίδας και Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Νέας Προποντίδας
📌Επιμέλεια – διδασκαλία – Διεύθυνση: Γεώργιος Ζουγλής.

Περισσότερα

Υπηρεσία Διαχείρισης Αδέσποτων ζώων: 162 στειρώσεις – 139 υιοθεσίες για το Α’ εξάμηνο του 2022

Ακόμη ένα αδέσποτο ζώο, που περισυνελέγη, κατεγράφη, σημάνθηκε, εμβολιάστηκε και στειρώθηκε, βρήκε το δικό του σπίτι, τη δική του οικογένεια με φροντίδα της υπηρεσίας διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου, χάρη βέβαια και στην ευαισθησία των συμπολιτών μας που επιλέγουν να υιοθετούν αδέσποτα ζωάκια.

Ο Δήμος μας για την χρονική περίοδο 1/1/2022 έως 30/6/2022 προέβη στην περισυλλογή , καταγραφή και σήμανση 342 αδέσποτων ζώων (261 σκυλιά και 81 γάτες). Από αυτά , όπως προβλέπεται από την κείμενη Νομοθεσία στειρώθηκαν τα 162 (122 σκυλιά και 40 γάτες), ςαενώ άμεσα δόθηκαν για υιοθεσία 139 αδέσποτα ζώα συντροφιάς (108 σκυλιά και 31 γάτες ).

«Χαιρόμαστε που ένας μεγάλος αριθμός αδέσποτων ζώων βρήκε οικογένεια μέσα από την υπηρεσία του Δήμου. Το πρόβλημα διαχείρισης των αδεσπότων είναι οξύ, μας απασχολεί ιδιαίτερα και κάνουμε πολλές ενέργειες για την αντιμετώπισή του. Πιστεύουμε πολύ στην υιοθεσία και την προτείνουμε σε κάθε ευαισθητοποιημένο συμπολίτη μας, ο οποίος μπορεί να απευθυνθεί για περισσότερες πληροφορίες στο 2373350204» δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Δημοπρατείται η εκπόνηση μελετών τοπικών και ειδικών πολεοδομικών σχεδίων για τον Δήμο μας

Με τον κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, γενικό γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς στο Υπουργείο κατά την πρόσφατη μετάβασή του στην Αθήνα. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα τοπικά πολεοδομικά σχέδι λαμβάνοντας την ενημέρωση από τον κ. Μπακογιάννη ότι θα δημοπρατηθεί η ανάθεση των μελετών μέχρι το τέλος του έτους.
Ο Δήμος έχει ενταχθεί στις 136 νέες περιοχές της χώρας για τις οποίες θα εκπονηθούν Μελέτες Τοπικών και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων. Τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια αποτελούν το κύριο εργαλείο σχεδιασμού στην Ελλάδα με το οποίο καθορίζονται οι χρήσεις γης, οι όροι δόμησης, το οδικό δίκτυο, τα μεταφορικά, τεχνικά και περιβαλλοντικά δίκτυα και υποδομές, μέτρα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, μέτρα υποστηρικτικά της αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και διαχείρισης συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών και λοιπών απειλών, καθώς και κάθε άλλο μέτρο, όρος ή περιορισμός που απαιτείται για την ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη και οργάνωση της περιοχής μελέτης.
«Είναι καθοριστικής σημασίας η ένταξη του συνόλου του Δήμου στα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια. Μέσα από αυτά στοχεύουμε στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων, καθώς και στη ριζική αλλά και αποτελεσματική αντιμετώπιση ειδικών περιστάσεων που αφορούν στην οικιστική ανάπτυξη και στην προστασία του περιβάλλοντος» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Την Τετάρτη 23/11/2022 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος για ενίσχυση, βελτίωση και συντήρηση των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ.

📌Την Τετάρτη 23/11/2022 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος για ενίσχυση, βελτίωση και συντήρηση των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ.
Από 08:00 έως 15:00
↪Όλο το χωριό των Ν. Πλαγίων
↪Η παραλία Ν. Πλαγίων,
↪Η περιοχή λιμανάκι Πλαγίων
↪Όλοι οι οικισμοί Παραλία Ν. Τρίγλιας,
↪Οικισμός Κοράλι
↪Υλικά Οικοδομών Γκιούλη
↪Ξενοδοχείο Naytilos
↪Όλος ο Οικισμός της Σωζόπολης
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από τον χρόνο λήξης που αναφέρεται πιο πάνω.
Έτσι για λόγους ασφάλειας, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου, ακόμα και αν βρίσκονται στο έδαφος, γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.
Όσοι έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες πρέπει, μετά τη διακοπή, να τους ελέγξουν αν περιστρέφονται όπως πριν.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΥ «Αγροτική οδοποιία σε περιοχές αγροκτημάτων οικισμών του Δήμου Νέας Προποντίδας»

Για να κατεβάσετε τα αρχεία της διακήρυξης πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο