Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Έργο: «Ενίσχυση της μικροκινητικότητας στο Δήμο Νέας Προποντίδας» 

Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020

 Πρόσκληση: Βιώσιμη αστική κινητικότητα, μικροκινητικότητα (last mile transportation), ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών μετακινήσεων  με κωδικό 14.6iv.33.33.9.1 (α/α ΟΠΣ 4950, ΑΔΑ: ΨΞΓΡ46ΜΤΛΡ-Φ5Π) 
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» 
Άξονας Προτεραιότητας: Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΣ) 
Τίτλος έργου προμήθειας: «Ενίσχυση της μικροκινητικότητας στο Δήμο Νέας Προποντίδας»
Απόφαση Ένταξης:  Η υπ’ αρ. πρωτ. ΕΥΔΕΠ/ΥΜΕΠΕΡΑΑ 5074/16-05-2022 απόφαση Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ (Ω2ΟΡ46ΜΤΛΡ-ΤΛΛ).
Ποσό Χρηματοδότησης: 255.987,60 €
Δικαιούχος: ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Κ.Α.Π.Ε.)
Συνδικαιούχος: Δήμος Νέας Προποντίδας
Φορέας Λειτουργίας και Συντήρησης: Δήμος Νέας Προποντίδας
Ταμείο Χρηματοδότησης: Συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ταμείο Συνοχής).
Περιγραφή Πράξης: Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών ποδηλάτων, σε επίπεδο Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων, το οποίο σε συνέργεια με τις λοιπές παρεμβάσεις (εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες μικρο-κινητικότητας, πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων μικρο-κινητικότητας) θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων, που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικρο-κινητικότητας. Ο δήμος Νέας Προποντίδας υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) που είναι ο δικαιούχος για την υλοποίηση της Πράξης.

Το αντικείμενο της πράξης για τον Δήμο Νέας Προποντίδας είναι η προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων για τον Δήμο. Το σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Πρόκειται για προμήθεια και εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος που θα δίδει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για το χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται στον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος. Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς αυτόματης φόρτισής τους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό. 

Το έργο περιλαμβάνει:

  • Προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδήλατων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης σε ΟΤΑ Α’ Βαθμού της Χώρας.
  • Δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος & φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο
  • Ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων).
  • Ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες Μικροκινητικότητας
  • Πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων Μικροκινητικότητας με τον κατάλληλο software και hardware εξοπλισμό.

 

Σχετικά Έγγραφα:

Μετάβαση στο περιεχόμενο