Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Επίσημη Προγραμματισμένη Επίσκεψη του Αν. Υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα στον Δήμο μας

Επίσημη Προγραμματισμένη Επίσκεψη του Αν. Υπουργού Εσωτερικών στον Δήμο μας
Τον υπουργό υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Μ. Καρράς και ακολούθησε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του βουλευτή Χαλκιδικής Γ. Βαγιωνά, του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ι. Γιώργου, δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων. Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε την ένταξη, το αμέσως επόμενο διάστημα, της πρότασης του Δήμου για τη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης, ύψους 12,5 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενώ ακολούθησε παρουσίαση όλων των έργων που υλοποιούνται από τον Δήμο Νέας Προποντίδας μέσω διαφόρων αναπτυξιακών προγραμμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και των έργων υποδομών που ολοκληρώθηκαν στον Δήμο, μετά τη θεομηνία της 10ης Ιουλίου 2019.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών, μέσω των οποίων υλοποιούνται μεγάλα αναπτυξιακά έργα, αλλά και έργα μικρότερης κλίμακας με σημαντικό αποτύπωμα στην καθημερινότητα των κατοίκων, όπως στάσεις λεωφορείων, ράμπες για ΑμεΑ, χρηματοδότηση δράσεων πυροπροστασίας και αναβάθμισης παιδικών χαρών. Στάθηκε, επίσης, στην χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών της κατασκευής καταφυγίων για τα ζώα συντροφιάς, προκειμένου οι Δήμοι να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους, όπως εκείνες προβλέπονται στο νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς που ψηφίστηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου από τη Βουλή.
Τέλος, o κ. Πέτσας έκανε ξεχωριστή αναφορά και στην εμπειρία από τη διαχείριση της φονικής θεομηνίας που έπληξε τη Χαλκιδική, στις 10 Ιουλίου 2019, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: “Υπήρξε μία μοναδική κινητοποίηση εκείνο το βράδυ ώστε, μέχρι το βράδυ, να φτάσει στην περιοχή ένα ευρύ Κυβερνητικό κλιμάκιο. Και νομίζω ότι εκείνη η εμπειρία δείχνει πόσο σημαντικό ήταν να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου για το 112 σχετικά με την έγκαιρη προειδοποίηση”.
Ο Δήμαρχος Μ. Καρράς με τη σειρά του παρουσίασε τα έργα που έχουν υλοποιηθεί ή ενταχθεί στα προγράμματα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ΙΙ”, καθώς και στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. “Είναι σημαντικό να σας δείξουμε ότι οι χρηματοδοτήσεις σας γίνονται έργο που καθημερινά αλλάζει την εικόνα του Δήμου μας” ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον κ. Πέτσα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην οργανωμένη δουλειά που γίνεται και στην ετοιμότητα που έχει ο Δήμος μας στην εκπόνηση μελετών και εξασφάλιση αδειοδοτήσεων, ώστε να είναι σε θέση να μη χάνει καμία ευκαιρία χρηματοδότησης. Στην κατεύθυνση αυτή τόνισε ότι σε όλες τις προσκλήσεις του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, πλην μίας, έχουμε υποβάλλει πρόταση.
Αξιολόγησε ως ζήτημα ζωτικής σημασίας την έλλειψη νερού, που παρατηρείται σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα, γι’ αυτό και ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό για την ανακοίνωση σύντομα ένταξης έργων ύδρευσης 12,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης. Ζήτησε από τον Υπουργό ακόμη τη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της διάβρωσης της ακτής στη Ν. Ηράκλεια, ένα έργο για το οποίο έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης. Παράλληλα, παρουσιάστηκε ακόμη ένα έργο που είναι σε στάδιο δημοπράτησης και επιδιώκεται η ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και αφορά στην “Ανάδειξη μέρους του διατειχίσματος της Ν. Ποτίδαιας και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου”. Ο Υπουργός κατανόησε τη σημασία τους και δεσμεύτηκε για την εξέταση από κοινού του τρόπου, ώστε να προχωρήσουν, ενώ επανέλαβε πολλές φορές ότι θα πρέπει η Χαλκιδική δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως νομός 100.000 χιλιάδων κατοίκων, καθώς λόγω του τουρισμού και των πολλών εξοχικών κατοικιών έχει αυξημένες ανάγκες σε υποδομές.

Ο Δήμαρχος κλείνοντας τη σύσκεψη ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τον Υπουργό για την αμέριστη στήριξή του. “Σας ευχαριστώ θερμά, όπως ευχαριστώ γενικότερα και την ηγεσία και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠ.ΕΣ. Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω τον Γ.Γ κ. Σταυριανουδάκη, που πρόθυμα μας αφουγκράζεται και προωθεί λύσεις αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που μας καθοδηγούν και μας κατευθύνουν σε κάθε μας βήμα. Ευχαριστώ θερμά, τέλος, αιρετούς αλλά και υπαλλήλους του Δήμου μας οι οποίοι υπερβάλλουν εαυτόν, για να βγει αυτό το αποτέλεσμα, που αδιαμφισβήτητα είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς”.

Μετάβαση στο περιεχόμενο