Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

επίσκεψη του υπουργού τουρισμού Βασίλη Κικίλια

Κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ Κωνσταντίνο Μπαγινέτα περιόδευσε σήμερα στον νομό μας.
Ο τουρισμός ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο μας με τη συμμετοχή του Υπουργού Τουρισμού Β. Κικίλια, του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ Κ. Μπαγινέτα, του βουλευτή Γιώργου Βαγιωνά, αιρετών του Δήμου μας, καθώς και του Προέδρου της ΠΟΞ Γρηγόρη Τάσιου.
Ο υπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την πορεία του τουρισμού, δεδομένων -όπως είπε – των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην αρχή της σεζόν. Ξεκίνησε χωρίς Ρώσους, Ουκρανούς, με το πρόβλημα της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και κλειστή την Κίνα. « Η επιλογή μας να φέρουμε ταξιδιώτες από τις χώρες των Βαλκανίων πέτυχε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ανακοίνωσε πως από την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Βόρεια Ευρώπη, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει τουρίστες από τις συγκεκριμένες χώρες και να επεκταθεί η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα αλλά και στη Χαλκιδική. Η αρχή θα γίνει με ένα τετραήμερο ταξίδι στη Γερμανία και θα ακολουθήσουν αρκετοί ακόμη προορισμοί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Επανέλαβε πως η Ελλάδα οδεύει σε μία χρονιά ρεκόρ χάρη στη σκληρή δουλειά και πως αναμένεται με ενδιαφέρον που θα φτάσει ο πήχης των εσόδων, καθώς τα έσοδα από τον τουρισμό φέτος ξεπέρασαν ακόμη και τα έσοδα του 2019 που ήταν 18,2 δις.
Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς χαρακτήρισε τον Δήμο μας ένα κατεξοχήν τουριστικό Δήμο με παράλληλα δυναμικό πρωτογενή τομέα. «Το πρόσημο για τον τουρισμό φέτος είναι θετικό για τον Δήμο μας. Η είσοδος τουριστών από τα Βαλκάνια ήταν σωτήρια μετά από δύο πολύ δύσκολες χρονιές. Είναι ενθαρρυντική και μία μικρή επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που φαίνεται να πηγαίνει για τα περισσότερα ξενοδοχεία μέχρι τέλος Οκτωβρίου.
Βέβαια, αυτή η τουριστική ανάπτυξη απαιτεί υποδομές, που μας απασχολούν με κυρίαρχο το πρόβλημα του νερού και εδώ απαιτείται στήριξη από την πολιτεία» ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τον υπουργό για τις ενέργειες του στην προσέλκυση τουριστών παρέχοντας σχετικές διευκολύνσεις.
Μετάβαση στο περιεχόμενο