Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

📌Παρουσίαση του λευκώματος “Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’Ο ΦΑΡΟΣ” – ο φάρος των Ν. Μουδανιών”

Η παρουσίαση του λευκώματος “Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’Ο ΦΑΡΟΣ” – ο φάρος των Ν. Μουδανιών” της Βούλας Παπαδοπούλου παρουσιάστηκε την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών. Μέσα σε μία έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα έγινε μία αναδρομή στον χρόνο για έναν ιστορικό πολιτιστικό σύλλογο με πλούσια και μακρόχρονη δράση. Από τότε που μία παρέα φίλων με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις αποφάσισε να μην αναλώνεται σε αντιπαραθέσεις και να αξιοποιήσει γόνιμα τις όποιες διαφορές της δημιουργώντας τον σύλλογο και προσφέροντας σε αυτόν από κοινού. Η παρουσίαση ήταν δομημένη έτσι, ώστε άνθρωποι που συνέβαλαν από διαφορετικές θέσεις και σε διαφορετικούς τομείς να παρουσιάσουν τον ΦΑΡΟ μέσα από τα χορευτικά του, το θέατρο, τη χορωδία. Αλλά να φτάσει και στο σήμερα με την παρουσίαση των τωρινών δράσεων από την Πρόεδρο Βούλα Παπαδοπούλου. Ακόμη, αναφέρθηκαν άνθρωποι που καθόρισαν την πορεία του συλλόγου και συνέβαλαν τα μέγιστα στην εξέλιξή του.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος και ο Δήμαρχος Μ. Καρράς, καθώς το λεύκωμα είναι συνέκδοση της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Δήμου Ν. Προποντίδας.
Στην παρουσίαση μίλησαν:
Σίμος Οφλίδης, Γεωπόνος, Συγγραφέας
Λένα Οφλίδη, Φιλόλογος , Συγγραφέας
Γιάννης Αρβανίτης, Γυμναστής
Μιχάλης Γεωργιάδης, Πολιτικός Μηχανικός
Κείμενα διάβασαν :
Νίνα Αγκόρτζα και Λάμπρος Κουτσουρές
Την εκδήλωση συντόνισε παρουσίασε ο Βασίλης Στούλος.
Η βραδιά έκλεισε με το «Ευαγγελίζου», που έψαλλε η χορωδία του συλλόγου τηρώντας το έθιμο που έφεραν οι πρόσφυγες από τα Μουδανιά και τηρείται κάθε παραμονή του Ευαγγελισμού.
Μετάβαση στο περιεχόμενο