Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Εγκαινιάστηκε το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών

Το 4ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών εγκαινίασαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας , ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Εμ. Καρράς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ν. Μουδανιών Νίκος Θεργιός, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου, της Περιφερειακής συμβούλου Κατερίνας Ζωγράφου, Δημοτικών και Κοινοτικών συμβούλων, εκπαιδευτικών και γονέων του σχολείου.

Ο Δήμαρχος Μ. Καρράς, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Μουδανιών και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι το πρώτο από τα τρία συνολικά νηπιαγωγεία που κατασκευάζουμε στα Ν. Μουδανιά. Ήδη πριν λίγες μέρες μετεγκαταστάθηκε το 3ο νηπιαγωγείο και σύντομα ακολουθεί το 5ο.  Τα Ν. Μουδανιά θα διαθέτουν πλέον 6 Νηπιαγωγεία στεγασμένα σε ιδιόκτητα κτίρια.

Οφείλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που συμπαραστέκεται στις ανάγκες μας και στην υλοποίηση αναγκαίων έργων για τον τόπο μας, αξιοποιώντας προγράμματα και πόρους, τόσο εθνικούς, όσο και ευρωπαϊκούς. Γι’ αυτό ευχαριστώ θερμά τόσο τον Απόστολο Τζιτζικώστα όσο και τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής για όλα αυτά που κάνουν για εμάς και για την άριστη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει. Δεν είναι μόνο το σχολείο, που εγκαινιάζουμε, αλλά μια σειρά έργων, που συνιστούν μια συνολική κοινή προσπάθεια Περιφέρειας και Δήμου για τον τόπο και τους συμπολίτες μας. Τα καλά λόγια δεν είναι ευγένειας, αλλά αποτέλεσμα δουλειάς».

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για ένα νέο, σύγχρονο κτίριο, που θα εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες του ιδιαίτερα πυκνοδομημένου κέντρου των Νέων Μουδανιών. Κάθε νέο σχολείο που ανοίγει είναι ένας λόγος να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι. Γιατί όλα τα παιδιά αξίζουν την πλήρη και ισότιμη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά, με κορυφαίο, αυτό της Παιδείας. Αυτή είναι και η προτεραιότητά μας. Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό την κατασκευή νέων σχολείων, αλλά και τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων σχολικών μονάδων.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε, επίσης, ότι «παραδίδοντας ακόμα ένα σχολείο, το 4ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών, αποδείξαμε γι’ ακόμα μία φορά ότι με σχέδιο, μεθοδική δουλειά και στενή συνεργασία μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί, μπορούμε να φέρνουμε απτές λύσεις, να παράγουμε ουσιαστικά αποτελέσματα για τον τόπο μας.  Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο Νέας Προποντίδας, Εμμανουήλ Καρρά, με τον οποίο έχουμε εξαιρετική και ιδιαίτερα στενή συνεργασία σε όλα τα θέματα, σε όλα τα ζητήματα της περιοχής».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Γιώργος επισήμανε: «το νέο σχολείο δίνει λύση στο πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή των Νέων Μουδανιών, εξυπηρετώντας τις ανάγκες δεκάδων οικογενειών. Είναι ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο, με περιβάλλοντα χώρο αντάξιο των σύγχρονων απαιτήσεων εκπαίδευσης. Πρόκειται για έναν πολυδύναμο χώρο, που παρέχει όλες τις αναγκαίες διευκολύνσεις τόσο για τους νηπιαγωγούς, όσο και για τα παιδιά».

Την ικανοποίησή τους για την κατασκευή νέων διδακτηρίων που διευκολύνουν το δύσκολο παιδαγωγικό έργο εξέφρασαν με τη σειρά τους τόσο η αναπληρώτρια Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης ν. Χαλκιδικής κα Ζελιλίδου Χρυσούλα, όσο και η Διευθύντρια του νηπιαγωγείου κα Μαυρομάτη Δέσποινα.

➡Το νέο νηπιαγωγείο είναι ολοήμερο, δυναμικότητας 50 μαθητών και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο