chó corgi, mèo anh lông ngắn, ca phe nguyen chat,
Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

News

«Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο Λάκκωμα την Κυριακή 22 Μαΐου 2022»

Με τον ν. 2193/1994 (ΦΕΚ 32/Α/1994) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ. 99/1994 (ΦΕΚ 78/Α/1994) έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων που σκοπό έχουν να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκησαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.
Με έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Γιώργου καλούνται
όλα τα σχολεία της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης του νομού, με ευθύνη των Διευθυντών τους και κατά την τελευταία ώρα μαθήματος του σχολικού τους προγράμματος να πραγματοποιήσουν ομιλίες για τα δραματικά γεγονότα του διωγμού του Ποντιακού Ελληνισμού.
Για την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2022 ορίζονται τα εξής:

Περισσότερα

Συνεχίζονται τα μαθήματα του ΚΔΒΜ του Δήμου Ν. Προποντίδας

Συνεχίζονται με επιτυχία τα μαθήματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Νέας Προποντίδας. Στην παρούσα φάση πραγματοποιείται διαδικτυακά η εκπαιδευτική ενότητα “Διαμόρφωση και Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων”, ενώ δια ζώσης πραγματοποιείται η ενότητα “Εικαστικό Εργαστήρι” στην Κοινότητα Σημάντρων.

Σύντομα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν δύο νέα τμήματα εκπαίδευσης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου μας. Ειδικότερα, τα τμήματα εκπαίδευσης αφορούν την εκπαιδευτική ενότητα “Ιταλικά στον Τουρισμό” και “Δημιουργία Ιστοσελίδας” και τα οποία θα γίνουν διαδικτυακά.

Περισσότερα

Ημέρα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών Συσκευών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοινή περιβαλλοντική δράση του Εργαστηριακού Κέντρου Νέων Μουδανιών και του 1ου Γυμνασίου Νέων Μουδανιών, “Ημέρα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών Συσκευών”. «Ημέρα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών Συσκευών», που συμμετείχε ο Δήμος Νέας Προποντίδας και η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 12 Μαΐου 2022.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρράς, η Αντιδήμαρχος κα Εμμανουηλίδου Αθανασία, και η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. κα Ραμανδάνη Δέσποινα, ενώ o Αν. Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου, κ. Ραμανδάνης Στυλιανός, μίλησε στους μαθητές για θέματα ανακύκλωσης.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, μαθητές γονείς και δημότες έφεραν τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές τους στον ειδικό κάδο που είχε τοποθετήσει ο Δήμος δίπλα στο σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ-Ε.Κ.- Δ.ΙΕΚ Ν. Μουδανιών.

Στόχος, ήταν η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση τόσο των μαθητών όσο και των δημοτών σε θέματα περιβάλλοντος, που θα διασφαλίσει την ποιότητα της ζωής των επόμενων γενεών και τη βιωσιμότητα του πλανήτη.

Περισσότερα

Φυτεύσεις Λουλουδιών απο τους μαθητές του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Μουδανιών

Πολύχρωμα λουλούδια φύτεψαν οι λιλιπούτιοι μαθητές του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Νέων Μουδανιών, δίνοντας έτσι μια «όμορφη και χρωματιστή νότα» στον προαύλιο χώρο του Παιδικού Σταθμού.

Περισσότερα

Εθελοντική Δράση Καθαρισμού της Ακτής Αγίου Μάμαντος, από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πολίχνης

Εθελοντική Δράση Καθαρισμού της Ακτής Αγίου Μάμαντος, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πολίχνης και της υπεύθυνης καθηγήτριας κας Γαλλή Μαρίας, με τη συνδρομή του Δήμου Νέας Προποντίδας και την καθοδήγηση και την αιγίδα της “Helmepa” (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος).

Η δράση στόχευε στην απόκτηση εθελοντική περιβαλλοντική συνείδησης από τους μαθητές, αλλά και στην ευαισθητοποίηση για μείωση της ανθρωπογενούς ρύπανσης. Αξίζει να σημειωθεί πως, οι μαθητές αφού συνέλλεξαν τα απορρίμματα προχώρησαν στον διαχωρισμό τους- σε ανακυκλώσιμα και μη.

Στη δράση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Σαρόγλου Χάρης κι ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α. κ. Σαρόγλου Παναγιώτης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Μάμαντος κ. Γαροφάλλου Ιωάννης.

Περισσότερα

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ:
🔰Την Δευτέρα 16 Μαϊου 2022 στα Νέα Πλάγια:
•Από τις 8:00 έως 10:30 μόνο η περιοχή Κοιμητηρίων, Δημοτικού Σχολείου και οι παράπλευροι οδοί προς την Παραλία.
•Από τις 8:00 έως 14:00 μόνο οι περιοχές από το ύψος της Παραλίας ο δρόμος προς τα Κοιμητήρια και οι παράπλευροι οδοί κι ένα τμήμα της οδού Ανθέων προς το ρέμα.
🔰Την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 :
•Από τις 8:00 έως 10:00 στον Άγιο Παύλο: μόνο η περιοχή Κοιμητηρίων Αγίου Παύλου, μάντρα υλικών Κιουπέλη και η Λεωφόρος Αγίου Παύλου και οι παρακείμενοι οδοί μέχρι το ύψος της οδού Εμμ. Παππά.
•Από τις 8:00 έως 14:00 στη Νέα Καλλικράτεια: μόνο η περιοχή του οικισμού Κάμπος από το ύψος της Παραλίας και όλη η οδός Αγ. Παύλου μέχρι το ύψος της Εμμ. Παππά και οι παρακείμενοι οδοί.
Εάν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από τον χρόνο λήξης που αναφέρεται παραπάνω.
Επίσης, για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου, ακόμη κι αν βρίσκονται στο έδαφος, γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Όσοι έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες πρέπει μετά τη διακοπή να ελέγξουν, αν περιστρέφονται, όπως πριν.

Έργο Καταπολέμησης Κουνουπιών 2022

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα ψεκασμών που ισχύει από την Δευτέρα 16/5/2022 έως και την Παρασκευή 20/5/2022.
Οι ψεκασμοί θα πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα με βάση τον σχεδιασμό της αναδόχου εταιρείας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε -χωρίς χρέωση- με την γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών στο 8001124424.

Περισσότερα

ΚΑΠΗ Νέας Τενέδου: Εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας

Μια όμορφη εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας διοργάνωσε το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαΐου, το ΚΑΠΗ Νέας Τενέδου σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Προποντίδας.
Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Μανώλης Καρράς απηύθυνε χαιρετισμό κι ευχήθηκε σε όλες τις μητέρες “Χρόνια Πολλά”. Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του ΚΑΠΗ κα Ελένη Καραγιάννη.
Η κα Αγορίτσα Κρεμμύδα – εκπαιδευτικός- πραγματοποίησε ομιλία αφιερωμένη στη μητέρα, ενώ η κα Χριστίνα Μαργωμένου τραγούδησε τραγούδια για την μάνα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μοιράστηκαν λουλούδια σε όλες τις μητέρες.

Περισσότερα