Άρθρα

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Μ. Καρρά στις αθλήτριες του “Kick boxing” Μήτσου Άννα και Μήτσου Ασπασία

“Συγχαίρω θερμά τις δύο Πανελλήνιες πρωταθλήτριες “Kick boxing”, Μήτσου Άννα και Μήτσου Άσπα,  του Αθλητικού Συλλόγου Ν. Τρίγλιας οι οποίες εκπροσώπησαν επάξια τη χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα “Kick boxing”, που πραγματοποιήθηκε στην Ουγγαρία. Η Μήτσου Άννα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο- παρά την πολύμηνη αποχή της από τους αγωνιστικούς χώρους εξαιτίας τραυματισμού- και η Μήτσου Ασπασία κατετάγη στην 5η θέση, ενώ ήδη έχει αναδειχθεί (τον Απρίλιο) 3η Πανευρωπαϊκή Πρωταθλήτρια στο “Taekwondo ITF”.

Τα δύο αυτά κορίτσια διδάσκουν σε όλους μας ότι το πείσμα, η αγωνιστικότητα, η αγάπη για αυτό που κάνουν, η σκληρή και συστηματική προπόνηση αποδίδουν καρπούς. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους προπονητές τους Πιπερίδη Αναστάσιο και Ιωακείμ Τσικούρη, στον Αθλητικό σύλλογο Άτλας Ν. Τρίγλιας, καθώς και στους γονείς των κοριτσιών που συμπαραστέκονται αμέριστα στα παιδιά τους. 

Ο δρόμος του πρωταθλητισμού δεν είναι εύκολος. Απαιτεί πολύ μεγάλη προσπάθεια αλλά και πολλές θυσίες. Να ξέρετε ότι είμαστε κοντά σας, σάς στηρίζουμε, νιώθουμε υπερήφανοι!  Σας ευχαριστούμε!”.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Sxrth_1 Sxrth_2 Sxrth_3 Sxrth_4 Sxrth_5 Sxrth_6 Sxrth_7 Sxrth_8 Sxrth_9

Ολοκληρώθηκε η Εμποροπανήγυρη του Α. Μάμαντος

Στην ιστορία πέρασε ακόμη μία εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμαντος. Με τη συμμετοχή πλήθους εκθετών και χιλιάδων επισκεπτών ήταν ακόμη μία πετυχημένη χρονιά του αγαπημένου- σε μικρούς και μεγάλους- πανηγυριού. Θερμή ήταν η αποδοχή του κόσμου και των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Ν. Προποντίδας και το Εμπορικό και Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Μάμαντος (Ε.ΠΟ.Κ.Α.Μ).

Την Τρίτη το πολιτιστικό κέντρο γέμισε με λαϊκούς ήχους. Παλιές και νέες επιτυχίες τραγούδησαν ο λαϊκός τραγουδιστής Στ. Διονυσίου και οι συνεργάτες του. Την Τετάρτη, τελευταία μέρα των εκδηλώσεων και του πανηγυριού, η αυλαία έπεσε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυγύρου (χοροί της Δυτικής Μακεδονίας), τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μουδανιών “Ο Φάρος” (χοροί Προποντίδας και παράλια της Μ. Ασίας) και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Μάμαντος (χοροί από τη Φλώρινα).

Η παράδοση χρόνων συνεχίστηκε και το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου!  

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Olpn_1 Olpn_2 Olpn_3 Olpn_4 Olpn_5 Olpn_6 Olpn_7 Olpn_8 Olpn_9 Olpn_10 Olpn_11 Olpn_12 Olpn_13 Olpn_14 Olpn_15 Olpn_16 Olpn_17 Olpn_18 Olpn_19

Ορισμός Αντιδημάρχων Δήμου Νέας Προποντίδας

Με την 2129/4-9-2019 απόφαση του Δημάρχου Ν. Προποντίδας Μ. Καρρά ορίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι με θητεία από 4-9-2019 μέχρι 4-9-2021. 

Συγκεκριμένα ορίστηκαν: 

Περισσότερα...

Υπογράφεται η σύμβαση για οδοποιία αγροτικής οδού από Σωζόπολη έως τη Ν. Τρίγλια

Ακόμη ένα έργο οδοποιίας θα αρχίσει να κατασκευάζεται, καθώς αναμένεται εντός των επομένων ημερών η υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου. Πρόκειται για ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού από τη Σωζόπολη έως την Τρίγλια μήκους περίπου 5.200 μέτρων. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.070.000,00 € και θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους. 

Αφορά σε υφιστάμενο χωμάτινο δρόμο με προβλήματα. Παρουσιάζει ήπιο ανάγλυφο και κλίσεις, υψομετρικές διαφοροποιήσεις, λακούβες και κροκάλες μεγέθους, ικανού να προκαλέσουν βλάβες στα κινούμενα οχήματα. Η υφιστάμενη χάραξη θα διατηρηθεί σε όλο το μήκος της, χωρίς να θιγούν ιδιοκτησίες και στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας. Προβλέπεται η κατασκευή υπόβασης, βάσης οδοστρωσίας θραυστού υλικού και ασφαλτόστρωση.

“Οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, ακόμη και το αγροτικό, δεν είναι ούτε πολυτέλεια ούτε και έργο βιτρίνας. Είναι έργο διευκόλυνσης, ασφάλειας και άμεσης ανταπόδοσης στον πολίτη. Με γνώμονα μόνο το συμφέρον των πολιτών θα συνεχίσουμε να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας” ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μ. Καρράς. 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

karrrr_1

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Μ. Καρρά για τους αθλητές Χρ. Μποζίνη και Στ. Τοκμακίδη

Συγχαίρω τους δύο σπουδαίους συντοπίτες μας αθλητές, Χριστόφορο Μποζίνη και Σταύρο Τοκμακίδη, για τις σπουδαίες επιτυχίες τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα TAEKWON-DO στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. 

Ο Χριστόφορος Μποζίνης,  Δάσκαλος στους Αθλητικούς Συλλόγους “Μακεδονική Φάλαγγα” και “Μακεδόνων Μαχητών Νέας Καλλικράτειας”, έπειτα από συγκλονιστική μάχη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ στις ομαδικές μάχες και στις ομαδικές θραύσεις το χάλκινο. Στην Εθνική ομάδα συμμετείχε, επίσης, ο μαθητής του και Δάσκαλος στο “Άρμα Σημάντρων” και “Μακεδόνων Μαχητών Νέας Καλλικράτειας”,  Τοκμακίδης Σταύρος ο οποίος κατάφερε να κατακτήσει τρία χάλκινα και ένα ασημένιο μετάλλιο. 

Για ακόμη μια φορά μας κάνατε υπερήφανους, ως Χαλκιδικιώτες, ως Έλληνες. Εύχομαι να σας χαρίζει ο Θεός δύναμη και εσείς να μας χαρίζετε συγκίνηση και επιτυχίες. Ως δάσκαλος δε συμμερίζομαι και συγχαίρω διπλά την επιτυχία του δασκάλου να τον φτάνει ο μαθητής του!

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

MnmDm_1 MnmDm_2 MnmDm_3 MnmDm_4 MnmDm_5

Άρχισαν οι εγγραφές στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας Ν. Προποντίδας

Το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας Ν. Προποντίδας που στεγάζεται στο 2ο γυμνάσιο Ν. Μουδανιών θα λειτουργήσει φέτος για δεύτερη χρονιά (σχ. έτος 2019-2020) στα Ν.Μουδανιά.

Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ.

Η υποδιευθύντρια του ΣΔΕ Ν. Προποντίδας Βαΐα Κουβαρά σε μήνυμά της αναφέρει:

"Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, οι εγγραφές στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας Ν. Προποντίδας ξεκίνησαν! Το σχολείο μας συνεχίζει για δεύτερη χρονιά, με μεγάλη επιτυχία, να δίνει τη δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση σε ενήλικες άνω των 18 ετών. Με ουσιαστική και ενδιαφέρουσα δουλειά από τους καθηγητές και τους εκπαιδευόμενους μέσα στην τάξη και χωρίς διαγωνίσματα, βαθμούς ή εξετάσεις, μετά την συμπλήρωση δύο χρόνων παρακολούθησης των μαθημάτων, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν, δωρεάν, ισότιμο τίτλο απολυτηρίου γυμνασίου. Φέτος, στο σχολείο μας θα λειτουργήσει και ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων. Οι εγγραφές γίνονται στο σχολείο μας, στον πρώτο όροφο του 2ου γυμνασίου Ν. Μουδανιών, από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. καθημερινά. Λοιπές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην αφίσα μας. Σας περιμένουμε για μια δεύτερη ευκαιρία!

SxlDtrk_1

Διανομή Τροφίμων σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δ. Ν. Προποντίδας

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας με στόχο την κοινωνική προστασία, στήριξη και μέριμνα  των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας συμπεριέλαβε στον προϋπολογισμό του ετήσια προμήθεια τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020” (Απόφαση ένταξης πράξης 6879/10.10.2016) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Οι διανομές γίνονται μηνιαίως και για τον μήνα Αύγουστο πραγματοποιήθηκε στις 30 Αυγούστου 2019 η διανομή των εξής  προϊόντων : Αλεύρι Mamma mia, κριθαράκι Famiglia, μακαρόνια Famiglia/2τμχ ανά δικαιούχο, ρεβύθια Ωμέγα και Τυρολέζα, ξύδι Vino, μαλακτικό ρούχων Combimat, κρουασάν (Mr Choc) σε 113 δικαιούχους από το σύνολο των 117.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 2373024524, 237335026.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

DnmTrf_1 DnmTrf_2

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Visit Nea Propontida

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα