Άρθρα

Μήνυμα του Δημάρχου Ν. Προποντίδας Μ. Καρρά για την "Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940"

"Ημέρα μνήμης, τιμής και εθνικής υπερηφάνειας η σημερινή για όλους τους Έλληνες. Τιμάμε τους προγόνους μας, που αγωνίστηκαν σθεναρά υπερασπίζοντας την πατρίδα και την ελευθερία της. Δε χαρίστηκαν, δεν χάρισαν και δεν υπέκυψαν. Το παράδειγμα τους επίκαιρο, όσο ποτέ, για να μας θυμίζει το δικό μας χρέος απέναντί της, απέναντι στο έθνος μας και στα παιδιά μας.

Μια χούφτα Έλληνες απέδειξαν ότι δεν υπερέχει το πλήθος αλλά η ψυχή και το σθένος να αγωνίζεσαι, να υπερασπίζεσαι, να διεκδικείς. Η υπεροχή ανήκει σε αυτούς που δεν υπολογίζουν τον κίνδυνο, δεν τον μετράνε αλλά με πάθος υπερασπίζονται ιδανικά. Με την ηρωικότητα και την αυταπάρνησή τους κατέδειξαν ότι μπορούμε να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας, όταν διακυβεύονται οι αξίες μας, η αξιοπρέπειά μας, η υπόστασή μας.

Αυτή είναι η κληρονομιά μας. Ας την σεβόμαστε κι ας παραδειγματιζόμαστε από αυτήν!

 

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!"

krrb_1

Τελέσθηκε ο Αγιασμός για τη θεμελίωση του 3ου Νηπιαγωγείου Ν. Μουδανιών

Τελέσθηκε σήμερα το πρωί ο  Αγιασμός για τη θεμελίωση του 3ου Νηπιαγωγείου Ν. Μουδανιών παρουσία του Δημάρχου Μ. Καρρά, του Βουλευτή Απ. Πάνα, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, Εκπροσώπων Υπηρεσιών και Φορέων, Εκπαιδευτικών, Γονέων και μικρών παιδιών. 

Η “νέα στέγη” για τους μικρούς μαθητές ετοιμάζεται και σύντομα θα πάρει μορφή. Θα έχει συνολική κάλυψη 492,10 τ.μ. και δόμηση 418,08τ.μ.. Πρόκειται για είναι ένα ολοήμερο νηπιαγωγείο με δύο αίθουσες εργασίας, μία αίθουσα ανάπαυσης, έναν χώρο για τραπεζαρία και κουζίνα, ένα γραφείο νηπιαγωγών και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. 

Θα δημιουργηθεί, δηλαδή, ένα ισόγειο κτίριο στο οποίο θα αναπτύσσονται όλες οι παραπάνω χρήσεις σε ένα ενιαίο επίπεδο. Θα έχει τρεις εισόδους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών και για λόγους πυρασφάλειας. Η κύρια είσοδος στο κτίριο θα κατασκευαστεί από την βορειοανατολική του πλευρά με μια ράμπα που θα στεγάζεται με πέργκολα από οπλισμένο σκυρόδεμα και οριζόντια ξύλινα στοιχεία, ώστε να επικαλύπτουν την οροφή της. Επιπλέον, θα κατασκευαστούν και δύο βοηθητικές είσοδοι στη βορειοδυτική και νοτιοδυτική πλευρά.

Από τα τρία σημεία εισόδου στο κτίριο θα δημιουργηθούν δύο διάδρομοι, οι οποίοι ουσιαστικά θα καθορίζουν και τις ζώνες με τις διαφορετικές χρήσεις. Στο νοτιοανατολικό τμήμα του κτιρίου θα χωροθετηθούν οι αίθουσες εργασίας και ανάπαυσης και στο βόρειο τμήμα του θα αναπτυχθούν οι υπόλοιπες χρήσεις του κτιρίου.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

AgsmGdmsxl_1 AgsmGdmsxl_2 AgsmGdmsxl_3 AgsmGdmsxl_4 AgsmGdmsxl_5 AgsmGdmsxl_6 AgsmGdmsxl_7 AgsmGdmsxl_8

Εγκαίνια της ανακαινισμένης αίθουσας εκδηλώσεων του 2ου Σχολείου Ν. Μουδανιών

Όταν η αγάπη και το μεράκι ενώνονται γίνονται θαύματα. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στην περίπτωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών. Γονείς και Δάσκαλοι οραματίσθηκαν μία όμορφη αίθουσα εκδηλώσεων και την έκαναν πράξη με την οικονομική στήριξη του Δήμου Ν. Προποντίδας και της κας Ανδρεάδη.

Σήμερα το πρωί εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Μανώλη Καρρά η ανακαινισμένη αίθουσα παρουσία του βουλευτή Χαλκιδικής Απόστολου Πάνα, Δημοτικών Συμβούλων, της Προϊσταμένης Α/θμιας Εκπαίδευσης κας Ευτυχίας Παπανικολάου, Διδακτικό Προσωπικό, Γονείς και Παιδιά. 

“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την ωραία αίθουσα εκδηλώσεων, που φτιάχτηκε με πολύ αγάπη για τα παιδιά. Δάσκαλοι και Γονείς έκαναν σπουδαία δουλειά και πραγματικά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Εμείς ως Δήμος θα στηρίζουμε πάντοτε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται, γιατί πιστεύουμε στη συμμετοχική δουλειά και στο συλλογικό αποτέλεσμα”, δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

ThmlsDNpgg_1 ThmlsDNpgg_2 ThmlsDNpgg_3 ThmlsDNpgg_4 ThmlsDNpgg_5

Ορκίστηκαν οι επιτυχόντες της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ

Με 37 νέους μόνιμους εργαζόμενους ενισχύεται ο Δήμος Νέας Προποντίδας, μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018. Χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Ν. Προποντίδας έγινε η ορκωμοσία τους από τον Δήμαρχο Μ. Καρρά, ο οποίος τους ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή θητεία, καθώς εξέφρασε και την ικανοποίησή του για την ένταξη νέων υπαλλήλων στο δυναμικό του Δήμου. 

Στην τελετή, επίσης, παρέστησαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων των Δημοτικών Υπαλλήλων.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Dormpll_1 Dormpll_2 Dormpll_3 Dormpll_4 Dormpll_5 Dormpll_6 Dormpll_7 Dormpll_8 Dormpll_9 Dormpll_10 Dormpll_11 Dormpll_12 Dormpll_13 Dormpll_14

Ενημερωτική Εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού

Η 25η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού. O Δήμος Ν. Προποντίδας, η Κοινωφελής Επιχείρηση, ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Κέντρο Κοινότητας και ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” Ν. Θεσσαλονίκης ενώνουν τις δυνάμεις τους και σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τη σημασία της πρόληψης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία του κ. Σπύρου Μηλιαρά, Αναπληρωτή Καθηγητή Χειρουργικής ΑΠΘ, Ειδικευμένου στη Χειρουργική μαστών και Ενδοκρινών αδένων, με θέμα: “Πρόληψη και Αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού”.

Επίσης, θα καταθέσουν τις βιωματικές τους εμπειρίες δύο εθελόντριες του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “Άλμα Ζωής” Ν. Θεσσαλονίκης, οι κυρίες Αποστόλου Εβελίνα και Μπακάλη Εύη.

Τη δική της εμπειρία από τη νόσο θα μας μεταφέρει και μία συνδημότισσα μας, η κ. Έλσα Κεφσενίδου, στέλνοντας το μήνυμα ότι η “Πρόληψη σώζει Ζωές”.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι σχολές χορού “JUDIT” και “DANCE ACADEMY” και γλυκίσματα θα προσφέρουν οι σπουδαστές της σχολής ζαχαροπλαστικής της “Millenium Education Center”.

25, Οκτωβρίου 2019, Κεντρική Πλατεία Ν. Μουδανιών, Ώρα:18.00

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

EnmrEkdl_1 EnmrEkdl_2

Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης στο Νηπιαγωγείο Αγίου Παύλου- Σύντομα η έναρξη και στο Νηπιαγωγείο Ν. Πλαγίων

Ολοκληρώθηκε ήδη η πρώτη φάση των εργασιών για την αποκατάσταση βλαβών στο Νηπιαγωγείο Αγίου Παύλου. Με την ολοκλήρωσή τους θα αποκατασταθεί η συνολική στατική επάρκεια του κτίσματος σύμφωνα με τις απαιτήσεις των σύγχρονων κανονιστικών διατάξεων για την αντισεισμική συμπεριφορά των κατασκευών. Το έργο είναι προϋπολογισμού 95.200 € και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και από Ιδίους πόρους.

Στο μεταξύ, με απόφαση Δημάρχου (2415/14-10-2019) δε θα λειτουργήσει το Νηπιαγωγείο Νέων Πλαγίων την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετακόμιση στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου, ώστε τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης βλαβών. Το έργο είναι προϋπολογισμού 111.100 € και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και Ιδίους πόρους.

Στόχος του Δήμου- σε συνεργασία με τον Ανάδοχο εργολάβο- είναι η ολοκλήρωση των δύο έργων το συντομότερο δυνατόν. 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

NpgAgPl_1 NpgAgPl_2 NpgAgPl_3 NpgAgPl_4 NpgAgPl_5 NpgAgPl_6 NpgAgPl_7

Εγκαίνια της ανακαινισμένης αίθουσας εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών

Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Μ. Καρράς θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019,και ώρα 9 το πρωί τα εγκαίνια της ανακαινισμένης αίθουσας εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών.

Egn2dmsx_1

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Visit Nea Propontida

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα