Άρθρα

Τμήμα Ενηλίκων για εκμάθηση Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών στα Ν. Μουδανιά

Το Τμήμα Αθλητισμού του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ν. Προποντίδας στα πλαίσια του προγράμματος ‘’Άθληση για Όλους’’  ξεκινάει στη Δημοτική Κοινότητα Ν. Μουδανιών Τμήμα Ενηλίκων για την εκμάθηση Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών.

Εγγραφές – Πληροφορίες: Γυμναστής Γιάννης Παπαμέτης 6983095012

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

❗️❗️❗️ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (08-11-2019) θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που θα επηρεάσουν την ανατολική

Πελοπόννησο και βαθμιαία την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πιθανώς και της Αττικής), την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τη Θεσσαλία, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής (08-11-2019).

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα

της ΕΜΥ (www.emy.gr <http://www.emy.gr/?fbclid=IwAR0F-4aHMIBTFy_Ml2gVn7cAwFOPWnrj12GhO2zQIUlvP46en5sGqnSP2sQ>).

Ξεκινά η λειτουργία των Τμημάτων Μαζικού Αθλητισμού στον Δήμο Νέας Προποντίδας

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από τους δημότες μας για τα τμήματα άθλησης που υλοποιούνται στις Κοινότητες από το Τμήμα Αθλητισμού του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού (ΟΠΑ) του Δήμου Ν. Προποντίδας.

Σας γνωστοποιούμε τα τμήματα που ήδη έχουν σχηματισθεί. Όσοι επιθυμούν συμμετοχή σε κάποιο από αυτά, επικοινωνούν άμεσα με τον/την ορισμένο-νη Γυμναστή-στρια στα τηλέφωνα που αναφέρονται.

Επιπρόσθετα, για πρώτη φορά θα λειτουργήσει Παιδικό Τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής στη Δημοτική Κοινότητα Ν. Τρίγλιας για παιδιά ηλικίας από 3 ετών έως 6 ετών.

Περισσότερα...

Παρουσίαση του Βιβλίου της Στέλλας Λειβαδιώτου “Πόσες είναι οι Εποχές;”

Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ν. Προποντίδας Π. Σαρόγλου σας προσκαλούν στην παρουσίαση της Συλλογής Διηγημάτων “Πόσες είναι οι εποχές;” της Στέλλας Λειβαδιώτου, των Εκδόσεων “Ελκυστής”, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Περισσότερα...

Πέντε βραβεία για τα «Εργαζόμενα κορίτσια» της θεατρικής ομάδας του συλλόγου Ν. Μουδανιών «Απάμεια»

Σημαντική επιτυχία για την θεατρική ομάδα του συλλόγου Νέων Μουδανιών «Απάμεια» στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου Ιεράπετρας, καθώς κατάφερε να αποσπάσει πέντε βραβεία. Η ομάδα επιλέχθηκε ανάμεσα σε σαράντα συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό να παρουσιάσουν το έργο του Frank McGuiness “Τα εργαζόμενα κορίτσια» σε σκηνοθεσία Ορέστη Τεάζη. 

Στο φεστιβάλ διαγωνίσθηκαν 7 ερασιτεχνικές ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι: Νίκος Βερλέκης, Ηθοποιός-Σκηνοθέτης & Πρόεδρος της επιτροπής, Παναγιώτης Μέντης, Ηθοποιός-Θεατρικός Συγγραφέας,Τηλέμαχος Μουδατσάκις,  Συγγραφέας-Σκηνοθέτης, Ιωάννα Ρεμεδιάκη, Θεατρολόγος-Ηθοποιός-Σκηνοθέτης και Σοφία Φιλιππίδου, Ηθοποιός- Σκηνοθέτης-Συγγραφέας. 

Η θεατρική ομάδα της «Απάμεια» απέσπασε 5 βραβεία

1. Σκηνοθεσίας - Ορέστης Τεάζης 

2. Φωτισμού - Ορέστης Τεάζης 

3. Α’ γυναικείου ρόλου - Χριστίνα Ψωμαδέλλη 

4. Β’ γυναικείου ρόλου - Αναστασία Δεκάκη 

5. Τρίτης καλύτερης παράστασης

“Συγχαίρουμε τη θεατρική ομάδα του συλλόγου «Απάμεια» για την επιτυχία της. Κάθε επιτυχία συλλόγου του τόπου μας μάς γεμίζει μεγάλη χαρά και τη νιώθουμε σαν δική μας. Συνεχίστε να δημιουργείτε και να προσφέρετε σε όλους μοναδικές στιγμές”, δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Slgsk_1 Slgsk_2

Tμήματα στίβου του Οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ν. Προποντίδας

Το Τμήμα Αθλητισμού του ΟΠΑ (Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού) Ν. Προποντίδας λειτουργεί τμήματα Στίβου στον Δήμο μας. 

Συγκεκριμένα:

Δημοτική Κοινότητα Ν.Μουδανιών

(Δημοτικό Γήπεδο Ν. Μουδανιών)

Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή: 16:00 – 17:00 & 17:00 – 18:00

Δημοτική Κοινότητα Ν.Καλλικράτειας

(Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου)

Τρίτη – Πέμπτη: 16:00 – 17:00, 17:00 – 18:00, 18:00 – 19:00, 19:00 – 20:00 & 20:00 – 21:00 

Σάββατο: 12:00 – 13:00, 17:00 – 18:00 & 18:00 – 20:00

Για εγγραφές – πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Μποτσκαρίωβ Γιώργο (Γυμναστή) τηλ.: 6973200519

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

PaThl_1

Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση βλαβών στο Δημοτικό Σχολείο-Νηπιαγωγείο Συλλάτων

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Μ. Καρρά και τον ανάδοχο εργολάβο η σύμβαση για το έργο: “Αποκατάσταση βλαβών στον φέροντα οργανισμό του Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου Συλλάτων”. Οι  επεμβάσεις στοχεύουν στην αποκατάσταση της  συνολικής στατικής επάρκειας του κτίσματος σύμφωνα με τις απαιτήσεις των σύγχρονων κανονιστικών διατάξεων για την αντισεισμική συμπεριφορά των κατασκευών. Γι' αυτό έχουν ακολουθηθεί οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές του κανονισμού επεμβάσεων (ΚΑΝ.ΕΠΕ.). Το έργο είναι προϋπολογισμού δημοπράτησης 733.000 χιλιάδων ευρώ κι είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”.

“Κάθε φορά που δρομολογείται ένα έργο για τη βελτίωση της σχολικής στέγης η χαρά μας είναι ιδιαίτερη. Ήδη εργασίες αποκατάστασης βλαβών έχουν ξεκινήσει στα Νηπιαγωγεία Αγίου Παύλου και Ν. Πλαγίων, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν και στα Σύλλατα. Στόχος μας πάντα ήταν και παραμένει η ασφάλεια των παιδιών μας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μ. Καρράς. 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς                 

Ο Δήμαρχος 

 Εμμανουήλ Καρράς

smbSxlSl_1 smbSxlSl_2 smbSxlSl_3

Μέρες Υποδοχής Εκπαιδευόμενων Α' Κύκλου στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Ν. Προποντίδας

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι εκπαιδευόμενες/οι του β' κύκλου στα νέα μέλη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Ν. Προποντίδας. Την πρώτη μέρα υποδοχής (Τρίτη 29/10), μετά από μια σύντομη αυτοπαρουσίαση της Δ/ντριας του ΣΔΕ, κυρίας Ευαγγελίας Παπανικολάου και του εκπαιδευτικού προσωπικού, πραγματοποιήθηκε ένα παιχνίδι γνωριμίας παλιών και νέων εκπαιδευόμενων, το οποίο συνοδεύτηκε από ένα συμβολικό δώρο-καλωσόρισμα των εκπαιδευόμενων του Β' κύκλου, που με τον δικό τους τρόπο ευχήθηκαν καλή αρχή στους νέους συνοδοιπόρους τους στον Α' κύκλο. Η πρώτη μέρα έκλεισε με εκλεκτά εδέσματα που ετοίμασαν εκπαιδευόμενες του Β' κύκλου. 

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας υποδοχής (Τετάρτη 30/10) είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερα για το ΣΔΕ Δήμου Ν. Προποντίδας, μέσα από την προβολή και παρουσίαση των κυριότερων εκπαιδευτικών του δράσεων (projects, εκπαιδευτικές επισκέψεις, ομιλίες στο σχολείο κλπ.) κατά το σχολικό έτος 2018-19. Αμέσως μετά, παρουσιάστηκε και ένα  θεατρικό δρώμενο με τη συμμετοχή εκπαιδευόμενων του Β' κύκλου, το οποίο  σκιαγραφεί με χιουμοριστικό τρόπο τη σχολική ζωή στο πλαίσιο του ΣΔΕ. 

Την τρίτη μέρα υποδοχής (Πέμπτη 31/10), εκπαιδευόμενες/οι και των δύο κύκλων είχαν τη δυνατότητα να συνεργαστούν μεταξύ τους στο πλαίσιο ομάδων, για να συζητήσουν και να συνδιαμορφώσουν το εκπαιδευτικό συμβόλαιο για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία και την ενεργή τους συμμετοχή, οι νέοι εκπαιδευόμενοι ξεκίνησαν να εξοικειώνονται με εκπαιδευτικές τεχνικές, όπως η συνεργατική διδασκαλία, που αξιοποιείται κατεξοχήν στα ΣΔΕ. 

Η εβδομάδα υποδοχής των εκπαιδευόμενων του Α' κύκλου ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 1/11, μέσα από ένα εργαστήριο παραδοσιακών χορών, το οποίο επιμελήθηκε εθελοντικά ο κ. Ανδρέας Λέλεκας. 

Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρράς και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΣΔΕ Δήμου Ν. Προποντίδας  εύχονται ολόψυχα καλή αρχή και καλή προσαρμογή στα νέα μέλη της σχολικής κοινότητας.                  

Ο Δήμαρχος 

 Εμμανουήλ Καρράς

YpdxDtrKr_1 YpdxDtrKr_2 YpdxDtrKr_3 YpdxDtrKr_4 YpdxDtrKr_5

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα