4ο Νηπιαγωγείο Ν. Καλλικράτειας

 

Τίτλος:

Κατασκευή 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Καλλικράτειας

Δικαιούχος:

Δήμος Νέας Προποντίδας

Προϋπολογισμός:

416.368,74

Ημερομηνία Ένταξης:

04/10/2016

Νομός:

Χαλκιδικής

Πρόγραμμα:

ΕΠ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Άξονας:

10 - Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση

Επενδυτική Προτεραιότητα:

10α - Επενδύσεις στην εκπαίδευση, την κατάρτιση, και την επαγγελματική κατάρτιση για την απόκτηση δεξιοτήτων και διά βίου μάθηση με την ανάπτυξη υποδομών, κατάρτισης και εκπαίδευσης

Ειδικός Στόχος:

10α1 - Ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών εκπαίδευσης

Δράση:

10α1 - Ανάπτυξη κτιριακών υποδομών προσχολικής εκπαίδευσης

Ταμείο συγχρηματοδότησης:

Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Σύντομη περιγραφή φυσικού αντικειμένου:

Το οικόπεδο στο οποίο θα κατασκευαστεί το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Καλ/τειας, 485,28τ.μ., δόμησης 418,08τ.μ., καταλαμβάνει τμήμα περίπου 2.000 τ.μ. του οικοπέδου επιφάνειας 19.176,70τ.μ. που προκύπτει από την έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου για τον καθορισμό χώρων Εκπαίδευσης 19.176,70τ.μ. - Πρόνοιας 2.519,05τ.μ. και καθορισμό όρων και περιορισμών δόμησης αυτών (ΦΕΚ 94ΑΑΠ/2009) στο αγροτεμάχιο 417 στην εκτός σχεδίου περιοχή της Ν. Καλλικράτειας. Η απαίτηση του κτιριολογικού προγράμματος για ολοήμερο σχολείο με 2 αίθουσες εργασίας, αίθουσα ανάπαυσης, τραπεζαρία-κουζίνα, γραφείο και ΑΠΧ, οδήγησε σε ένα ισόγειο κτίριο στο οποίο αναπτύσσονται οι παραπάνω χρήσεις σε ενιαίο επίπεδο. Το κτίριο έχει 3 εισόδους δυτικά, βόρεια και νοτιοανατολικά με άμεση πρόσβαση από τον αύλειο χώρο. Κύρια είσοδος είναι από τα ανατολικά ενώ στη δυτική βοηθητική είσοδο μπορούν να πλησιάσουν και οχήματα. Κύριο μέλημα του σχεδιασμού είναι η χωροθέτηση των αιθουσών σε νότιο προσανατολισμό, ώστε να υπάρχει ωφέλιμη εισερχόμενη ακτινοβολία το χειμώνα και επαρκής φυσικός φωτισμός καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η αίθουσα ανάπαυσης τοποθετείται δίπλα στις αίθουσες. Η τραπεζαρία διαμορφώνεται στο κεντρικό σημείο του κτιρίου και σε άμεση σχέση με τις αίθουσες καθώς αποτελεί συνέχεια των δραστηριοτήτων των παιδιών. Το γραφείο νηπιαγωγών χωροθετείται κοντά στην κύρια είσοδο του κτιρίου, ώστε να υπάρχει οπτική επαφή. Η ΑΠΧ τοποθετήθηκε βορειοανατολικά με τη δυνατότητα ανεξάρτητης εισόδου. Μπροστά από την αίθουσα πολλαπλών δημιουργείται ημιυπαίθριος με ανοιγοκλεινόμενες περσίδες. Οι ΗΜ εγκαταστάσεις τοποθετήθηκαν στο βόρειο τμήμα του κτιρίου. Η διαφοροποίηση της ΑΠΧ και του χώρου των ΗΜ οδήγησε στη διάσπαση του ενιαίου κτιρίου σε 3 όγκους με διαφορετικά ύψη. Τμήμα των όψεων επενδύεται με τουβλάκια σε γήινες αποχρώσεις. Το κτίριο τοποθετήθηκε σχεδόν κεντρικά στο οικόπεδο, αφήνοντας επαρκή αύλειο χώρο κυρίως στο νότο. Η διαμόρφωσή του έγινε με γνώμονα την επικράτηση των γήινων τόνων, του ξύλου και της πέτρας.

Σχετικά Έγγραφα:

Δελτία Τύπου

Προκηρύξεις

Προσκλήσεις