Έναρξη εγγραφών στο Δημόσιο ΙΕΚ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οι αιτήσεις εγγραφών στα Δημόσια ΙΕΚ για το σχολικό έτος 2019-20 θα πρέπει να υποβληθούν από Δευτέρα 02/09/2019 και ώρα 9.00 έως και Δευτέρα 09/09/2019 και ώρα 23.59 στον σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr/ 

Οι ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν Η/Υ ή σύνδεση στο internet μπορούν να προσέρχονται στη γραμματεία του ΔΙΕΚ για να υποβάλλουν την αίτησή τους.

Απαιτείται  μόνο ο αριθμός ταυτότητας, ο αριθμός ΑΜΚΑ  και ο βαθμός απολυτηρίου ή πτυχίου ΕΠΑΛ.

Για φοίτηση στο ΔΙΕΚ Νέων Μουδανιών μπορείτε να δηλώσετε, με σειρά προτίμησης, έως και 4 από τις παρακάτω ειδικότητες: 

1. ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ 

2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ 

3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)

5. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

6. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 

(ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ - ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)

Η τελική έγκριση λειτουργίας των τμημάτων θα δοθεί εφόσον εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός ενδιαφερομένων σε κάθε τμήμα.

Η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ είναι ΔΩΡΕΑΝ και οδηγεί σε Δίπλωμα επιπέδου 5 από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, αναγνωρισμένο σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρέχεται αναβολή στράτευσης και τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες.

Περισσότερες πληροφορίες για τα κριτήρια επιλογής των σπουδαστών, τη μοριοδότηση, οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης κλπ. μπορείτε να  βρείτε στην ιστοσελίδα του ΔΙΕΚ Νέων Μουδανιών.

Έγκριση νέων ειδικοτήτων για το σχολικό έτος 2019-20

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε τις ειδικότητες των Δημοσίων ΙΕΚ για το σχολικό έτος 2019-20. 

Το Δημόσιο ΙΕΚ Νέων Μουδανιών προκειμένου να βοηθήσει όλους τους δημότες, αποφοίτους κάθε τύπου Λυκείου, ανεξαρτήτως ηλικίας (εργαζόμενους, άνεργους, φοιτητές, αγρότες κλπ.) στην πραγματοποίηση των προσδοκιών τους για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη έλαβε έγκριση για τις ακόλουθες ειδικότητες:

1. ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ 

2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ 

3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)

5. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

6. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 

(ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ - ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)

Η τελική έγκριση λειτουργίας των τμημάτων θα δοθεί εφόσον εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός ενδιαφερομένων σε κάθε τμήμα.

Η φοίτηση στα Δημόσια  ΙΕΚ είναι δωρεάν και οδηγεί σε Δίπλωμα επιπέδου 5 από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, αναγνωρισμένο σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρέχεται αναβολή στράτευσης και τα μαθήματα γίνονται απογευματινές

ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές κλπ. μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του ΙΕΚ τηλ.: 23730 26250, 23730 23330 και στο e-mail:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έγκριση χρηματοδότησης σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1, Τομέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Erasmus+ 2019

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι εγκρίθηκε η αίτησή μας στο πρόγραμμα Erasmus+ με κωδικό αριθμό 2019-1-EL01-KA102-062147 και τίτλο «Δράσεις πολυπολιτισμικής γαστρονομίας. Η περίπτωση της Ισπανίας».

Το Erasmus+ είναι πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό. Μέσω των σχεδίων κινητικότητας, οι ωφελούμενοι μπορούν να αποκτήσουν νέες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες με στόχο την προσωπική τους ανάπτυξη, να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, να έρθουν σε επαφή με μια νέα κουλτούρα και πολιτισμό και να αναπτύξουν το αίσθημα της ευρωπαϊκής τους ταυτότητας

Η ροή του ΔΙΕΚ Νέων Μουδανιών αφορά συνολικά 16 καταρτιζόμενους/ες, οκτώ από το τμήμα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef) και οκτώ από το τμήμα «Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής»  για 16 ημέρες στη Βαρκελώνη της Ισπανίας  με τα έξοδα πληρωμένα από το πρόγραμμα, μέσω της Εθνικής μονάδας που είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). 

diekerasmus_1 diekerasmus_2

Σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ Ν. Μουδανιών δημιουργούν για την εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας των Τριτέκνων του Δήμου μας

DIEK TRIT_1

Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ν.Μουδανιών (Δημόσιο ΙΕΚ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ)

Το Δημόσιο ΙΕΚ Ν.Μουδανιών είναι το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ν. Προποντίδας, υπαγόμενο στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.

Έχει την έδρα του στα Ν. Μουδανιά, στο σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ (Λεωφ. Ελευθερίας) και λειτουργεί μεταμεσημβρινές – απογευματινές ώρες για τη δημόσια και δωρεάν επαγγελματική  κατάρτιση ενηλίκων κάθε ηλικίας, αποφοίτων Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1998 και από τότε έχει καταρτίσει εκατοντάδες σπουδαστές και σπουδάστριες πολλών επαγγελματικών ειδικοτήτων και, κυρίως, σε επαγγέλματα που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις Τουρισμού, Επισιτισμού και Παροχής Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών.

Στην πλειοψηφία τους οι σπουδαστές είναι δημότες του Δήμου Προποντίδας, αλλά  και κάποιοι όμορων Δήμων, π.χ. Κασσάνδρας, Σιθωνίας, Πολυγύρου, Μίκρας και Καλαμαριάς.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΙΕΚ του Δήμου μας: http://iek-n-moudan.chal.sch.gr/

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2373023330 - 2373026250

DIEK_1

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα