Ανακοινώσεις

Πρόσληψη εξήντα οκτώ (68) ατόμων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών, λόγω εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊου COVID-19, σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε, την πρόσληψη εξήντα οκτώ (68) ατόμων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών, λόγω εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊου COVID-19, σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ειδικότερα, για την Π.Ε. Χαλκιδικής οι θέσεις εποχικού προσωπικού (συνολικά 12 θέσεις) αφορούν την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, είναι 4μηνης διάρκειας, και οι ειδικότητες είναι οι εξής:

ΠΕ Ψυχολόγων (2 θέσεις),

ΠΕ/ ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας/ Κοινωνικών Λειτουργών (2 θέσεις)

ΤΕ Νοσηλευτών/τριών και εν ελλείψει ΔΕ Νοσηλευτών/τριών (2 θέσεις)

ΤΕ Εποπτών Δημόσιας Υγείας/ Υγειονολόγων (4 θέσεις)

ΔΕ Οδηγών (2 θέσεις).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://bit.ly/2UVuSUX

Έκτακτα μέτρα για τις επιχειρήσεις που διαθέτουν Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης και Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης Ανοικτού Τύπου Αστικής,Περιήγησης Πόλεων

Παρέχεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις που διαθέτουν Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης ή Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης Ανοικτού Τύπου Αστικής Περιήγησης Πόλεων να καταθέσουν προσωρινά την άδεια κυκλοφορίας και τις κρατικές πινακίδες των οχημάτων ιδιοκτησίας τους, εφαρμόζοντας τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 1 της ΥΑ Φ.10035/2523/131/16 (Β΄2896/12-9-2016).

Η προσωρινή ακινησία, που χορηγείται σύμφωνα με τα ανωτέρω, διαρκεί έως τις 31-5-2020.

Αναμόρφωση Ο.Π.Δ. Δήμου Νέας Προποντίδας 2020

Για να δείτε τον συνημμένα αρχεία πατήστε εδώ

Αναστολή Εκτέλεσης Προγραμμάτων Επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφαλείας

Μετά την έκδοση της κ.υ.α. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20021/23-3-2020 (ΦΕΚ Β΄ 956), αναστέλλεται για το χρονικό διάστημα από 26.03.2020 έως 10.04.2020 η εκτέλεση των Προγραμμάτων:

• Επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφάλειας σε επιχειρήσεις Β΄ και Γ΄ κατηγορίας

• Επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφάλειας επιπέδου ΑΕΙ –ΤΕΙ.

• Επιμόρφωσης επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού που απασχολείται σε εργασίες αφαίρεσης-αποξήλωσης αμιάντου και αμιαντούχων υλικών.

Παράταση καταβολής βεβαιωμένων οφειλών

Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Απ. Βεζυρόπουλου (ΦΕΚ1083/Τβ’/30-3-2020) παρατείνονται έως και την 10.04.2020 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στη Φορολογική Διοίκηση οφειλών που λήγουν 31.03.2020, των φυσικών προσώπων:

α) που συμπληρώνουν μέχρι 31.12.2020 το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας τους ή

β) που παρουσιάζουν βαριά αναπηρία σε ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) και άνω, όπως προκύπτει από την τελευταία υποβληθείσα δήλωση φορολογικού έτους 2018 που έχει υποβληθεί ως την έναρξη ισχύος της παρούσας ή από άλλα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Φορολογική Διοίκηση.

Έως την ίδια ημερομηνία και για τα ίδια πρόσωπα παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των οφειλών που τελούν σε καθεστώς ρύθμισης/διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής, των οποίων οι δόσεις καταβάλλονται ως 31.03.2020. 

 

Φροντίδα των αδέσποτων ζώων από τον Δήμο Ν. Προποντίδας

Με την ειδική κάρτα μετακίνησης έχει εφοδιάσει εθελοντές φιλόζωους ο Δήμος μας, τους οποίους προμηθεύει με τροφή για να φροντίζουν καθημερινά τη σίτιση των αδέσποτων, που υπάρχουν στα όρια του Δήμου.

«Δεδομένου ότι έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία αλλά έχουν κλείσει και τα καταστήματα εστίασης, που έδιναν τρόφιμα στα αδέσποτα, η σίτιση τους γίνεται αποκλειστικά με τη φροντίδα του Δήμου και φιλόζωων, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα» ανέφερε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

 

Διανομή Τροφίμων σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Νέας Προποντίδας

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας συμπεριέλαβε στον προϋπολογισμό του, ετήσια προμήθεια τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Με απώτερο στόχο πάντα την κοινωνική προστασία και μέριμνα ευπαθών ομάδων του πληθυσμού του Δήμου μας, που πλήττονται από τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Οι διανομές γίνονται, μηνιαίως. 

Στις 31 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε διανομή τροφίμων, κατά την οποία παρέλαβαν οι 118 δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου τα εξής: Ρύζι 2kg, φασόλια μέτρια 1kg, φακές ψιλές 1kg, κονσέρβα ψαριού, ρεβύθια, κριθαράκι 500gr, σπαγγέτι (2τμχ).

Τηρήθηκαν οι κατευθυντήριες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και οι οδηγίες προφύλαξης από το νέο Κορωνοϊό Covid-19.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2373024524, 2373350266.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ν. Προποντίδας έχει ενταχθεί στο Ε.Π. “ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020” (Απόφαση ένταξης πράξης 6879/10.10.2016) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.   

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

pantopoleio_1 pantopoleio_2 pantopoleio_3

 

Πίνακας συμμετεχόντων πωλητών στη λαϊκή αγορά Ν. Μουδανιών την Τετάρτη 1η Απριλίου 2020

Για να δείτε τον πίνακα συμμετεχόντων πωλητών πατήστε εδώ

 

 

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα