Άρθρα

Ανακοίνωση διεξαγωγής συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ Π.Ε. Χαλκιδικής, με Εταίρο τον Δήμο Νέας Προποντίδας

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στα πλαίσια των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει επιτόπια δράση κινητής μονάδας ενημέρωσης, για την Δημοτική Ενότητα Μουδανιών,  την Τρίτη 26 Νοεμβρίου στην Λεωφόρο Ελευθερίας (αποθήκες  πρώην αγροτικού συνεταιρισμού) Ν. Μουδανιά, στις 10:00π.μ. για τρεις ώρες.

Περισσότερα...

Εορτασμός της Επετείου του Πολυτεχνείου στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Ν. Προποντίδας

Εκδήλωση για την Επέτειο του Πολυτεχνείου πραγματοποίησε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Ν. Προποντίδας σε συνεργασία με το εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών. Μετά την ανάγνωση σχετικού μηνύματος της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρίας Νίκης Κεραμέως από μαθήτρια του ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών, η Διευθύντρια του ΣΔΕ Δήμου Ν. Προποντίδας κυρία Ευαγγελία Παπανικολάου μίλησε για το νόημα της συγκεκριμένης ημέρας. Στη συνέχεια προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Παντελή Βούλγαρη “Το Χρονικό της Δικτατορίας”.

sx2ekpool_1 sx2ekpool_2 sx2ekpool_3

Δημιουργείται παιδική-νεανική χορωδία του Δήμου

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου  Ν. Προποντίδας αποφάσισαν τη δημιουργία παιδικής-νεανικής χορωδίας και καλούν σε συμμετοχή όλα τα παιδιά/νέους του Δήμου ηλικίας 8-18 ετών. 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη  και ώρα 17:30 - 18:30 στην αίθουσα της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου στα Ν. Μουδανιά. Η συμμετοχή των παιδιών  είναι δωρεάν, ενώ οι μουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητες. 

Μαέστρος της χορωδίας  είναι ο Μουσικολόγος Δημήτρης Θεοδωράκης.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

 

PaThl_1

 

Εκ νέου υποβολή αιτήσεων για την συμμετοχή στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες (ασφαλισμένες ΟΓΑ)

Εκ νέου μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για την συμμετοχή στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων οι τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες (ασφαλισμένες ΟΓΑ) έτους 2019, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ.

  Η νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει από σήμερα Τετάρτη 20/11/2019 και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 2/12/2019. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στα κατά τόπους ΚΕΠ του Δήμου Νέας Προποντίδας.

  Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο γεγονός πως, στις ανωτέρω δικαιούχους δεν περιλαμβάνονται οι τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες δικαιούχοι του ΛΑΕ που ήδη έχουν λάβει την παροχή εντός του έτους 2019. Ως εκ τούτου δεν θα μπορούν να υποβάλουν και πάλι αίτηση.

  Για περισσότερες πληροφορίες:

ΚΕΠ Νέων Μουδανιών: Γεωργίου Παπανδρέου 12 | Νέα Μουδανιά | Τηλ.: 2373350100

ΚΕΠ Νέας Καλλικράτειας: Αμπατζόγλου 34 | Νέα Καλλικράτεια | Τηλ. 2399350051

ΚΕΠ Νέας Τρίγλιας: Νέα Τρίγλια | Τηλ. 2373350312

 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

 

Υπεγράφη η σύμβαση για την υλοποίηση έργων στα σημεία υδροληψίας του Δήμου

Έργα για την προστασία των εγκαταστάσεων συλλογής και διακίνησης πόσιμου νερού του Δήμου (γεωτρήσεων, δεξαμενών, αντλιοστασίων κ.ά) περιλαμβάνει η σύμβαση που υπεγράφη από τον Δήμαρχο και των ανάδοχο εργολάβο. Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης ήταν 390.400 € και θα καλυφθεί από ιδίους πόρους.

Προβλέπεται η κατασκευή περιφράξεων των εγκαταστάσεων ύδρευσης και κατασκευή φρεατίων των γεωτρήσεων, επισκευή-συντήρηση-αντικατάσταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων (καλύμματα, τοιχοποιίες,πόρτες κ.ά). 

Έργα αναγκαία για την προστασία και ασφάλεια του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των σημείων υδροληψίας του Δήμου,  ώστε να προληφθούν δυσάρεστα φαινόμενα, τα χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

SmbdrlpsDm_1 SmbdrlpsDm_2

Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας, ο Οργανισμός Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ν. Προποντίδας και ο Σύλλογος Ποντίων Χαλκιδικής “Αλέξανδρος Υψηλάντης” συνδιοργανώνουν εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με ομιλητή τον κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη. 

 

Κυριακή 24 Νοεμβρίου

Ώρα: 11 π.μ.

Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών

 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

PntKdl_1

Υπογραφή της σύμβασης για την “Κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου Σημάντρων”

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την κατασκευή του Κλειστού γυμναστηρίου Σημάντρων, συνολικού προϋπολογισμού 1.285.000,00€, που χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ IΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών. Η διάρκεια κατασκευής του έργου προβλέπεται σε 16 μήνες.

Το Γυμναστήριο θα έχει δομημένη επιφάνεια συνολικού εμβαδού 780,42τ.μ. και θα αποτελείται από ένα κτιριακό όγκο, ο οποίος περιλαμβάνει τρεις χώρους: τον αγωνιστικό χώρο, τον χώρο των αποδυτηρίων και wc και τον χώρο των βοηθητικών υπηρεσιών (αποθήκη, λεβητοστάσιο). Επιπλέον, σε επαφή με το κτίριο, θα κατασκευαστούν δύο μεταλλικά στέγαστρα, με ξύλινες περσίδες σκιασμού και μόνιμα καθίσματα χωροθετημένα πλησίον προβλεπόμενου χώρου πρασίνου, ώστε να αξιοποιηθεί και ο περιβάλλων χώρος του γυμναστηρίου από τους χρήστες.

“Η δημοτική αρχή αναγνωρίζοντας τη σημασία ύπαρξης ενός κατάλληλου χώρου για άθληση στα Σήμαντρα είχε αποφασίσει την κατασκευή του έργου αρχικά από ιδίους πόρους. Στη συνέχεια, ωστόσο, κατάφερε να το εντάξει στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ. Εφόσον σήμερα υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο, όλα είναι έτοιμα για την άμεση έναρξη των εργασιών", δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

KlgmnSmntr_1 KlgmnSmntr_2 KlgmnSmntr_3

Έως 31 Μαρτίου 2020 θα πρέπει να ολοκληρωθεί η σύνδεση με το νέο δίκτυο ύδρευσης στα Ν. Μουδανιά

Μέχρι 31-3-2020 θα πρέπει οι ιδιοκτήτες των ακινήτων στα Ν. Μουδανιά να μεριμνήσουν για τη σύνδεση των ακινήτων τους με το νέο δίκτυο ύδρευσης. Αυτό αποφασίστηκε με την 680/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εφόσον ολοκληρώθηκε η κατασκευή του έργου «Αντικατάσταση και επέκταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και παρεμβάσεις στα δίκτυα ακαθάρτων λυμάτων και ομβρίων υδάτων Ν. Μουδανιών”.

Το παλαιό δίκτυο ύδρευσης θα συνεχίσει να λειτουργεί παράλληλα με το νέο  μέχρι 31-3-2020. Αμέσως μετά, το παλαιό δίκτυο θα τεθεί εκτός λειτουργίας και η υδροδότηση θα γίνεται αποκλειστικά από το νέο δίκτυο ύδρευσης. Συνεπώς, όσοι δεν θα έχουν ολοκληρώσει τη σύνδεση, δεν θα υδροδοτούνται.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την νέα σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης, αποτελεί η κατάργηση της παλιάς σύνδεσης υδροδότησης. Η σύνδεση θα γίνεται από ιδιώτη υδραυλικό, που διαθέτει άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, ενώ θα πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με τον Προϊστάμενο Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου, κ. Ουζούνη Χρήστο (τηλ. 6973399178), ώστε να παρίσταται υδραυλικός του Δήμου κατά τη διαδικασία. Στον υδραυλικό του Δήμου, που θα είναι παρών στη σύνδεση θα παραδίδει ο ιδιώτης υδραυλικός Υπεύθυνη Δήλωση του Ιδίου που θα γράφει: “Διαθέτω άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος υδραυλικού. Κατάργησα την παλιά σύνδεση του υπ' αριθμ. Υδρομέτρου, δικαιούχου...”.

Για τυχόν απορίες ή πληροφορίες, μπορείτε να καλείτε στην Υπηρεσία Ύδρευσης, τηλ.: 2373350247 ή 2373350249. 

 Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις παραπάνω οδηγίες, θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα