Άρθρα

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας στο Δήμο Νέας Προποντίδας

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα URBACT “BeePathNet” και με αφορμή την 20η Μαΐου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, διοργανώνει τις εξής εκδηλώσεις:  

Σε συνεργασία με μελισσοκόμους και εκπαιδευτικούς του Δήμου Νέας Προποντίδας θα γίνουν δράσεις σε σχολεία του Δήμου Νέας Προποντίδας όπως: φυτεύσεις μελισσοκομικών φυτών σε σχολεία του Δήμου μας, ενημέρωση των μαθητών και παρουσιάσεις για τη μέλισσα από μελισσοκόμους, “βάφω μια κυψέλη”,  κατασκευές, ζωγραφιές και μουσική από τα παιδιά για την ημέρα της μέλισσας. 

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου και ώρα 19:00, στην Κεντρική Πλατεία Νέων Μουδανιών θα γίνει εκδήλωση που θα περιλαμβάνει:

    • Γευσιγνωσία και γνωριμία με τα προϊόντα της μέλισσας, Μέλι, Γύρη, Πρόπολη, βασιλικό πολτό. Τα προϊόντα θα προσφέρουν τα μέλη που συμμετέχουν στην τοπική ομάδα δράσης του Δικτύου Μεταφοράς. 

    • Έκθεση καλλιτεχνημάτων μαθητών των Δημοτικών Σχολείων που δήλωσαν ότι επιθυμούν να συμμετέχουν στον εορτασμό

    • Μουσικά δρώμενα μαθητών 1ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών

    • Παρασκευή παστελιού από τους σεφ Γιώργο Παλησίδη και Pascuale Lembo που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά

    • Μουσική Βραδιά με το συγκρότημα του Κέντρου Τέχνης “Σύνθεση

Επίσης, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών "ΠΛΕΥΣΗ" και στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 20.00 στο Πνευματικό Κέντρο Νέων Μουδανιών μια εσπερίδα με θέμα: 

"Τα οφέλη των προϊόντων της μέλισσας στη υγεία και ομορφιά του ανθρώπου". 

Ομιλήτρια θα είναι η Δρ. Φανή Χατζήνα, Βιολόγος, Ερευνήτρια Α΄ και Διευθύντρια στο Τμήμα Μελισσοκομίας του ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ” η οποία συμμετέχει και στο Δίκτυο Μεταφοράς  “BeePathNet” ως συντονίστρια της Τοπικής Ομάδας Urbact.

Σάς καλούμε όλους να παρευρεθείτε.

 Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε: 

    • Ελισάβετ Παπουλίδου: 23733 50248 (Δήμος Νέας Προποντίδας)

    • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    • Facebook: Beepathnet NeasPropontidas – Μελισσοδιαδρομές

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

worldbeeday_1

Διανομή νωπών προϊόντων ΤΕΒΑ για τους δικαιούχους του Δήμου Ν.Προποντίδας

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ στα πλαίσια του Προγράμματος ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει διανομή  νωπών προϊόντων την Πέμπτη  16 Μαΐου και ώρες 10:00 με 16:00 και την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, από τις 10:00 έως τις 14:00 στην Αποθήκη πρώην Αγροτικού ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ Λ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,  Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ. 

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία, οι δικαιούχοι έχουν ενημερωθεί να έρχονται σε συγκεκριμένη ώρα, χωρίς αυτό να αποκλείει την εξυπηρέτηση τους οποιαδήποτε άλλη ώρα διανομής.

Κάθε ωφελούμενος θα παραλάβει τα εξής νωπά προϊόντα:

ΚΡΕΑΣ ΧΟΙΡΙΝΟ     :      Τεμάχια  1  Βάρος:  1,0 kg

ΚΡΕΑΣ BOEIO         :      Τεμάχια  1  Βάρος    1,0 kg

ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ              :      Τεμάχια  1  Βάρος :   0,5 kg

ΤΥΡΙ ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ:       Τεμάχια  1  Βάρος :  0,5 kg

ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ              :       Τεμάχια  2  Βάρος :  2,0 kg

Σύνολο κιλών ανά ωφελούμενο:  5 κιλά.

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό  Α.Μ.Κ.Α, την αστυνομική τους ταυτότητα  ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας τους στην  περίπτωση που τα προϊόντα θα παραληφθούν αυτοπροσώπως ενώ στην  αντίθετη περίπτωση (παραλαβή από τρίτο άτομο) εξουσιοδότηση και την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας.

Επισημαίνεται ότι λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους των προϊόντων (κυρίως πολυμελών οικογενειών), απαιτείται από τους ωφελούμενους μεταφορικό μέσο, για να μεταφέρουν τα τρόφιμα που θα παραλάβουν.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2373350266, -203       

 Ο Δήμαρχος   

Εμμανουήλ Καρράς                                                      

Βράβευση του Γ.Σαϊτιώτη γιατην προσφορά του στο ποδόσφαιρο

Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς, την Κυριακή 12 Μαΐου, πριν την έναρξη του αγώνα ΠΟΜ- Ανθεμούς Γαλάτιστας, βράβευσε στο τελευταίο του παιχνίδι τον Γιώργο Σαϊτιώτη για την προσφορά του στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Για τον ίδιο λόγο βράβευσε τον Γιώργο Σαϊτιώτη και ο Π.Ο. Μουδανιών

Ο Γιώργος Σαϊτιώτης, ένας παίκτης που όπου κι αν αγωνίστηκε άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του με την αγωνιστική του παρουσία, αλλά και το ήθος του διαγράφοντας τη δική του ξεχωριστή πορεία.

Έχει παίξει σε πολλές μεγάλες ομάδες όπως ΠΑΣ Γιάννινα, Νίκη Βόλου, Ολυμπιακός Βόλου, Π.Σ. Βέροιας, Α.Ε.Λ, Π.Ο.Μ.

 Ο Δήμαρχος   

Εμμανουήλ Καρράς         

saitiotis_1 saitiotis_2 saitiotis_3 saitiotis_4                       

Γιορτή της μητέρας στα Ν.Πλάγια και στη Ν.Τένεδο

Εκδηλώσεις για τη γιορτή της μητέρας, πραγματοποιήθηκαν χθες τόσο στα Νέα Πλάγια, όσο και στη Νέα Τένεδο.

Το ΚΑΠΗ Νέας Τενέδου, διοργάνωσε εκδήλωση την οποία παρουσίασε η κα  Ελένη Καραγιάννη Πρόεδρος του ΚΑΠΗ και προλόγισε ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς .

Έπειτα, η εκπαιδευτικός, Αγορίτσα Κρεμμύδα εκφώνησε ομιλία αφιερωμένη στη μητέρα και οι μικροί μας φίλοι απήγγειλαν ποιήματα.

Ακόμη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Πλαγίων, διοργάνωσε εκδήλωση την οποία παρουσίασε η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Κατσαμιρά- Χαλκιά Μάρθα και προλόγισε ο Ιερέας της Ενορίας Νέων Πλαγίων, πατέρας Κωνσταντίνος καθώς και ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς. 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από την κα Κίπριγλη Δέσποινα- Εκπαιδευτικό και από την κα Δημητρού Γεωργία- Κοινωνιολόγο, οι οποίες μίλησαν για τη μητέρα και τον ρόλο της.

Οι μικροί συμμετέχοντες απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν για τη μητέρα.

Και στις δύο εκδηλώσεις προσφέρθηκαν άνθη στις μητέρες. 

 Ο Δήμαρχος   

Εμμανουήλ Καρράς         

giortimiteras_1 giortimiteras_2 giortimiteras_4 giortimiteras_5 giortimiteras_6 giortimiteras_7 giortimiteras_8 giortimiteras_9 giortimiteras_10 giortimiteras_11 giortimiteras_12 giortimiteras_13             

Εκδηλώσεις της Alzheimer Hellas για τη Νόσο Αλτσχάιμερ στο Δήμο Νέας Προποντίδας

   • Τετάρτη 15/05/19 Ώρες 9:00-14:00 Ομιλία και Προληπτική εξέταση στο ΚΑΠΗ Ν. Μουδανιών 

    • Παρασκευή  17/05/19 Ώρες 9:00-14:00 Ομιλία και Προληπτική εξέταση στο ΚΑΠΗ Ν. Φλογητών

    • Παρασκευή  17/05/19 Ώρες 16:00-19:00 Ομιλία και Προληπτική εξέταση στο ΚΑΠΗ Ν. Τρίγλιας

Την ομιλία με θέμα «Πρόληψη και αντιμετώπιση νοητικών ελλειμμάτων κατά το γήρας » και τα Νευροψυχολογικά τέστ θα πραγματοποιήσουν οι Ψυχολόγοι της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer.

 Ο Δήμαρχος   

Εμμανουήλ Καρράς                                                      

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Νέας Προποντίδας και τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Νέας Προποντίδας, το 1ο Φεστιβάλ Ποντιακού Ελληνισμού Δήμου Νέας Προποντίδας, στην Κεντρική Πλατεία των Ν.Μουδανιών, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στις 11:00 το πρωί. Στόχος της εκδήλωσης ήταν, η διάδοση του πλούσιου Ποντιακού Πολιτισμού. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν Ποντιακοί Σύλλογοι, όπως αναφέρονται παρακάτω: Σύλλογος Ποντίων Πετραλώνων « Οι Αργοναύτες», Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Ελβετίας Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, και  Σύλλογος Ποντίων Νέας Προποντίδας «ΑΨΙΜΟΝ». Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν χοροί και τραγούδια του Πόντου. Συγκινητική ήταν η στιγμή που οι μικροί χορευτές αφιέρωσαν ένα τραγούδι και έναν χορό στις μανούλες που γιόρταζαν. Ταυτόχρονα οι παρευρισκόμενοι γευθήκαν  παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα, φτιαγμένα με παραδοσιακά υλικά και μεράκι και συμμετείχαν  στη γιορτή  που ακολούθησε.

 Ο Δήμαρχος                                                            Ο Πρόεδρος 

Εμμανουήλ Καρράς                                    Κωνσταντίνος Κουτσουμούκης

fepon1_1 fepon1_2 fepon1_3 fepon1_4 fepon1_5 fepon1_6 fepon1_7 fepon1_8 fespon2_1 fespon2_2 fespon2_3 fespon2_4 fespon2_5 fespon2_6 fespon2_7 fespon2_8 fespon2_9

 

 

         

Στήριξη δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Ν.Προποντίδας

Ο θεσμός των ΚΔΑΠ είναι πολύ σημαντικός για τα παιδιά, τα άτομα με αναπηρία και τους γονείς οι οποίοι εξυπηρετούνται καθημερινά. Στο δήμο μας λειτουργούν 6 δομές που συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην τοπική κοινωνία. 

Στο πλαίσιο αυτοδιοικητικής συνεργασίας, ως δήμαρχος του Δήμου Νέας Προποντίδας, αναγνωρίζω την προσπάθεια που γίνεται για τις μόνιμες δομές Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και ατόμων με αναπηρία, μόνιμες και εξασφαλισμένες θέσεις εργασίας του προσωπικού στα ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ ΜΕΑ, καθώς και την σταθερή και ομαλή χρηματοδότηση από το Κράτος, με την κάλυψη του λειτουργικού κόστους των δομών αυτών. 

Δεσμεύομαι να στηρίζω οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για την ενίσχυση αυτού του θεσμού και σταθερές εργασιακές σχέσεις του προσωπικού που απασχολείται στις δομές αυτές. 

 Ο Δήμαρχος                                                           

Εμμανουήλ Καρράς                             

1kdapmoud_pita_1   kdapmea_por_egk_3    

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Visit Nea Propontida

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα