Δελτία Τύπου

Υπογραφή σύμβασης “Εσωτερικής οδοποιίας τμημάτων οδών Δ.Ε. Ν.Καλλικράτειας”

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Εσωτερική οδοποιία τμημάτων οδών Δ.Ε. Ν.Καλλικράτειας» μεταξύ του Δημάρχου Νέας Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρρά και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «Τεχνική Ανάπτυξη ΑΤΕΒΕ».

Το έργο αφορά το αστικό οδικό δίκτυο της Δ.Ε Καλλικράτειας των οικισμών Νέας Καλλικράτειας, Σωζόπολης, Βεργιάς, Νέας Ηράκλειας, Λακκώματος, Αγίου Παύλου, Νέας Γωνιάς, Νέων Σιλάτων, στους οποίους εντοπίσθηκαν συστηματικές φθορές επί του οδοστρώματος, οι οποίες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και η αντιμετώπισή τους χαρακτηρίζεται αναγκαία όσο και επείγουσα.

Οι βασικές εργασίες οι οποίες προβλέπονται να εκτελεστούν στο πλαίσιο του έργου είναι οι εξής:

α) Βελτίωση του οδοστρώματος υφιστάμενων οδών εντός των οικισμών Νέα Καλλικράτεια, Σωζόπολη, Βεργιά, Νέα Ηράκλεια, Λάκκωμα, Άγιος Παύλος, Νέα Γωνιά, Νέα Σίλατα. Βασική αρχή σχεδιασμού του έργου αποτελεί η διατήρηση της υφιστάμενης γεωμετρίας της χάραξης.  Ειδικότερα, προβλέπεται η ολοκληρωμένη αποκατάσταση υφιστάμενων δημοτικών οδών συμπεριλαμβανομένων της τοποθέτησης νέων υλικών οδοστρωσίας, της επίστρωσης νέων ασφαλτικών στρώσεων επί αυτών (ασφαλτικές στρώσεις βάσης και κυκλοφορίας) καθώς και εργασιών σήμανσης (διαγραμμίσεις οδοστρώματος και τοποθέτηση ρυθμιστικών/πληροφοριακών πινακίδων).

β) Αποκατάσταση υφιστάμενων και κατασκευή νέων πεζοδρομίων σε κεντρικές οδούς των προαναφερόμενων οικισμών (κράσπεδα, πλακοστρώσεις). Κατά μήκος των πεζοδρομίων προβλέπεται, επίσης, η τοποθέτηση ιστών ηλεκτροφωτισμού και φωτιστικών σωμάτων για τη βελτίωση των συνθηκών κίνησης οχημάτων και πεζών.

γ) Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων περιμετρικά του υφιστάμενου σχολικού κτιρίου στον οικισμό του Λακκώματος.

Το συνολικό μήκος των δημοτικών οδών της ΔΕ Καλλικράτειας όπου θα γίνουν εργασίες/επεμβάσεις είναι περίπου 18,0 χιλιομέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσον αφορά τον οικισμό της Ν.Καλλικράτειας, με την ολοκλήρωση και του έργου οδοποιίας που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, θα έχει αποκατασταθεί πλήρως το σύνολο των δρόμων του οικισμού.

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

ypsimvkal_1 ypsimvkal_2

Τεράστια ήταν η προσέλευση του κόσμου στη “Γιορτή Θερισμού” στη Ν.Γωνιά

Στο παρεκκλήσι του Αϊ Γιώργη, στη Νέα Γωνιά πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά η Γιορτή Θερισμού. Το Σάββατο 14 Ιουλίου συγκεντρώθηκαν πάνω από 20 θεριζοαλωνιστικές μηχανές, ενώ την Κυριακή από τις 10 το πρωί ξεκίνησε η γιορτή η οποία κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.  

Στο χώρο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε έκθεση παλιών μηχανημάτων και έκθεση λαογραφικών αντικειμένων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν.Γωνιάς. Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο κ. Αντώνης Διαμαντόγλου σαν ο παλαιότερος εν ενεργεία θεριζοαλωνιστής και ο κ. Κωνσταντίνος Παντζάκης για την προσφορά του στο επάγγελμα του θεριζοαλωνιστή από το 1968.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους για την άψογη διοργάνωση.

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

giortitherismou_1 giortitherismou_2 giortitherismou_3 giortitherismou_4

Εξέλιξη εργασιών του έργου “4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν.ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ”

 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του 4ου Νηπιαγωγείου Ν.Καλλικράτειας. Μετά την τοποθέτηση των καλωδιώσεων των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων ξεκίνησε η εφαρμογή των εσωτερικών επιχρισμάτων στο κτίριο του 4ου Νηπιαγωγείου Ν.Καλλικράτειας καθώς και του συστήματος μόνωσης εξωτερικού κελύφους του κτιρίου. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η τοποθέτηση των κουφωμάτων και η επίστρωση των δαπέδων καθώς και η ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η κατασκευή της περίφραξης.

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

4nipkal19-07_1 4nipkal19-07_2 4nipkal19-07_3 4nipkal19-07_4 4nipkal19-07_5

Υπογραφή σύμβασης για το έργο “Εσωτερική οδοποιία τμημάτων οδών Δ.Ε. Μουδανιών”

Την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Εσωτερική οδοποιία τμημάτων οδών Δ.Ε. Ν.Μουδανιών» μεταξύ του Δημάρχου Νέας Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρρά και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «Κ/Ξ Τεχνική Ανάπτυξη ΑΤΕΒΕ - ΤΑΛΩΣ ΑΤΕ».

Το έργο αφορά εργασίες οδοποιίας οι οποίες θα γίνουν εντός των Δ.Κ. Νέων Μουδανιών και Σήμντρων και των Τ.Κ. Αγ. Παντελεήμονα, Αγ.Μάμαντος, Ζωγράφου, Διονυσίου, Πορταριάς, Ν.Ποτίδαιας, και Φλογητών, στους οποίους εντοπίσθηκαν συστηματικές φθορές επί του οδοστρώματος οι οποίες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και η αντιμετώπισή τους χαρακτηρίζεται αναγκαία όσο και επείγουσα.

Οι βασικές εργασίες οι οποίες προβλέπονται να εκτελεστούν στο πλαίσιο του Έργου «Εσωτερική οδοποιία τμημάτων οδών Δ.Ε. Μουδανιών» είναι οι εξής:

α) Βελτίωση του οδοστρώματος υφιστάμενων οδών εντός των οικισμών Νέων Μουδανιών, Αγ.Μάμαντος, Ζωγράφου, Διονυσίου, Πορταριάς, Ν.Ποτίδαιας, Σημάντρων και Φλογητών. Βασική αρχή σχεδιασμού του έργου αποτελεί η διατήρηση της υφιστάμενης γεωμετρίας της χάραξης ώστε να αναβαθμιστούν οι συνθήκες κυκλοφορίας και να περιοριστούν οι απαιτήσεις χωματουργικών εργασιών. Ειδικότερα, προβλέπεται η ολοκληρωμένη αποκατάσταση υφιστάμενων δημοτικών οδών συμπεριλαμβανομένων της τοποθέτησης νέων υλικών οδοστρωσίας, της επίστρωσης νέων ασφαλτικών στρώσεων επί αυτών καθώς και εργασιών σήμανσης (διαγραμμίσεις οδοστρώματος και τοποθέτηση ρυθμιστικών/πληροφοριακών πινακίδων).

β) Αποκατάσταση υφιστάμενων και κατασκευή νέων πεζοδρομίων σε κεντρικές οδούς των προαναφερόμενων οικισμών (κράσπεδα, πλακοστρώσεις). Κατά μήκος των πεζοδρομίων προβλέπεται, επίσης, η τοποθέτηση ιστών ηλεκτροφωτισμού και φωτιστικών σωμάτων για τη βελτίωση των συνθηκών κίνησης οχημάτων και πεζών.

γ) Ανάπλαση των κεντρικών οδών Θεσσαλονίκης, Παναγίας Κορυφινής και των οδών περιμετρικά του γηπέδου ποδοσφαίρου των Νέων Μουδανιών (κατασκευή πεζοδρομίων, ηλεκτροφωτισμός, φύτευση). Ανάπλαση τεσσάρων (4) πλατειών-πάρκων εντός του οικισμού των Ν.Μουδανιών (στην ανατολική είσοδο του οικισμού (περιοχή Παναγίας Κορυφινής), στην Β-Δ είσοδο (περιοχή ΚΤΕΛ), στην περιοχή «Ελαιώνας» (πλησίον του 6ου Νηπιαγωγείου) και στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου) καθώς και βελτίωση – αναβάθμιση πλατειών στους οικισμούς Αγ.Παντελεήμονας, Ζωγράφου, Πορταριάς, Σημάντρων και Φλογητών.

δ) Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στους οικισμούς Διονυσίου, Πορταριάς (οικισμός, παραλιακή ζώνη) και Φλογητών.

Το συνολικό μήκος των προαναφερόμενων εργασιών/επεμβάσεων επί των δημοτικών οδών της ΔΕ Μουδανιών είναι της τάξεως των 46,5 χιλιομέτρων.

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

ypsimvmoud_1 ypsimvmoud_2

Κατασκευή 4ου Νηπιαγωγείου Ν.Μουδανιών

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του 4ου Νηπιαγωγείου Ν.Μουδανιών το οποίο αποτελεί ένα από τα τρία Νηπιαγωγεία που βρίσκονται υπό κατασκευή αυτή τη στιγμή στο Δήμο Ν.Προποντίδας.

Έχει ήδη ολοκληρωθεί η θεμελίωση του τμήματος του κτιρίου που διαθέτει υπόγειο. Τις αμέσως επόμενες μέρες, μετά και την ολοκλήρωση της επίχωσης των φατνωμάτων της θεμελίωσης, θα σκυροδετηθεί το δάπεδο του υπογείου και τα περιμετρικά τοιχώματα από οπλισμένο σκυρόδεμα, έτσι ώστε εν συνεχεία να ξεκινήσει η θεμελίωση του υπόλοιπου τμήματος του κτιρίου. 

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

4nipmoud_1 4nipmoud_2 4nipmoud_3 4nipmoud_4 4nipmoud_5 4nipmoud_6 4nipmoud_7 4_nip_moud_1 4_nip_moud_2 4_nip_moud_3

Παραδόθηκε σε κυκλοφορία η οδός Τζαβούρα στα Ν.Μουδανιά

Ολοκληρώθηκαν πλήρως οι εργασίες ανακατασκευής της οδού Τζαβούρα και της επέκτασης αυτής 25ης Μαρτίου στα Ν.Μουδανιά. Οι εργασίες αφορούσαν την αποξήλωση της παλιάς πλακόστρωσης, την κατασκευή υποδομής του νέου οδοστρώματος και την τοποθέτηση κυβόλιθων. Τοποθετήθηκαν επίσης φρεάτια (σχάρες ομβρίων) για αποστράγγιση και απορροή των ομβρίων υδάτων, ανακατασκευάστηκαν τα πεζοδρόμια με θέσεις δεντροδόχων και τοποθετήθηκαν φωτιστικά νέου τύπου τα οποία αντικατέστησαν τα παλιά (κατεστραμμένα).

Κατασκευάστηκε επίσης νέος αγωγός αποχέτευσης λυμάτων επί της οδού 25ης Μαρτίου (προέκταση Τζαβούρα) από το ύψος του καταστήματος Coffee Island έως το κατάστημα Gust.

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

olok_tzavoura_1 olok_tzavoura_2 olok_tzavoura_3 olok_tzavoura_4 olok_tzavoura_5 olok_tzavoura_6 olok_tzavoura_7 olok_tzavoura_8

Ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις “Μουδανιά 2018 Γιορτή Σαρδέλας” του πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Μουδανιών “Ο Φάρος”

Με το καθιερωμένο ψήσιμο της σαρδέλας ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η “Γιορτή της Σαρδέλας” που διοργανώνεται κάθε χρόνο στα Ν.Μουδανιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Ο Φάρος" και βρίσκεται υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Προποντίδας και του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ν.Προποντίδας.

Με ένα οχταήμερο πλούσιο σε πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις πρόγραμμα, από 08 μέχρι 15 Ιουλίου, το οποίο εντυπωσίασε τους επισκέπτες, διήρκεσε  και φέτος ο εορτασμός της Σαρδέλας. Την πρώτη μέρα, στις 08 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο για τις αλησμόνητες πατρίδες στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, δεξίωση στο ΚΑΠΗ από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Ν.Μουδανιών “Η Βιθυνία” και ακολούθησε το απόγευμα κατάθεση στεφάνων στο μνημείο για τις αλησμόνητες πατρίδες. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εκδηλώσεων.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους για τη διοργάνωση η οποία κάθε χρόνο είναι και καλύτερη και αυτό είναι ξεκάθαρο από την προσέλευση του κόσμου που για άλλη μια χρονιά τίμησε τις εκδηλώσεις και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

sardela2018_1 sardela2018_2 sardela2018_3 sardela2018_4 sardela2018_5 sardela2018_6 sardela2018_7 sardela2018_8 sardela2018_9 sardela2018_10 sardela2018_11 sardela2018_12 sardela2018_13 sardela2018_14 sardela2018_15 sardela2018_16 sardela2018_17 sardela2018_18 sardela2018_19 sardela2018_20 sardela2018_21 sardela2018_22 sardela2018_23 sardela2018_24

Βράβευση Παμπαίδων του τμήματος Βόλεϊ του Π.Ο.Μουδανιών

Σήμερα είχα τη χαρά να υποδεχτώ στο Δημαρχείο στα Ν.Μουδανιά και να βραβεύσω τους αθλητές του τμήματος Παμπαίδων Βόλεϊ του Π.Ο.Μουδανιών, τον προπονητή τους κ. Μανώλη Ροδοβίτη και τον πρόεδρο της ομάδας κ. Λευτέρη Μωραϊτόπουλου. 

Συνομιλήσαμε για την επιτυχία τους καθώς κατέκτησαν την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Βόλεϊ και τους ευχήθηκα επιτυχίες, αγωνιστικές αλλά και προσωπικές.

Συγχαρητήρια!!!

 Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

vravpampaidon_1

Φεστιβάλ Θάλασσας 2018

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Visit Nea Propontida

"Καλώς ανταμωθήκαμε ..."

Καρναβάλι Σημάντρων 2018

Δημοτικά Τέλη

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα