Δελτία Τύπου

Διανομή νωπών προϊόντων σε ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του ΤΕΒΑ ΙΙ του Δήμου Ν. Προποντίδας

Ξεκίνησε στον Δήμο Ν. Προποντίδας η υλοποίηση της δεύτερης φάσης του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» ΤΕΒΑ ΙΙ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους), κατά την οποία ωφελούμενοι είναι πλέον αυτοί που λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). 

Συγκεκριμένα, στις 16 και 17 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε διανομή νωπών προϊόντων, στους δικαιούχους του προγράμματος. Ως σημείο διάθεσης των προϊόντων έχει οριστεί αποθήκη στον πρώην Αγροτικό Συνεταιρισμό, στα Ν. Μουδανιά. 

Κάθε ωφελούμενος παρέλαβε τα εξής νωπά προϊόντα:

ΚΡΕΑΣ ΧΟΙΡΙΝΟ     :      Τεμάχια  1  Βάρος:  1,0 kg

ΚΡΕΑΣ BOEIO        :      Τεμάχια  1  Βάρος:  1,0 kg

ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ              :      Τεμάχια  1  Βάρος:  0,5 kg

ΤΥΡΙ ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ  :      Τεμάχια  1  Βάρος:  0,5 kg

ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ              :       Τεμάχια  2  Βάρος:  2,0 kg

Σύνολο κιλών ανά ωφελούμενο:  5 κιλά.

Διατέθηκαν προϊόντα σε 60% περίπου των δικαιούχων, συγκεκριμένα σε 751 από τους 1296 δικαιούχους του προγράμματος του Δήμου Ν. Προποντίδας.

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

tevamaios2019_1 tevamaios2019_2 tevamaios2019_3 tevamaios2019_4 tevamaios2019_5 tevamaios2019_6 tevamaios2019_7

Ενημέρωση δημοτών για τη λειτουργία του πάρκινγκ ανοικτού θεάτρου Ν.Μουδανιών το Σαββατοκύριακο των εκλογών

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω των εκλογών και προκειμένου να διευκολύνουμε τους δημότες μας, το πάρκινγκ του ανοικτού θεάτρου Ν.Μουδανιών θα είναι ανοικτό, από το Σάββατο 25 Μαΐου και ώρα 17:00 μέχρι και την Κυριακή 26 Μαΐου και ώρα 23:59.

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας, συνεχίζεται η πραγματοποίηση της δράσης “Προληπτικός έλεγχος από τη Νόσο Αλτσχάιμερ"

Ο Δήμος μας σε συνεργασία με την εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ πραγματοποίησαν εκ νέου ομιλίες –μετά από ζήτηση των δημοτών μας- στα ΚΑΠΗ Ν. Μουδανιών, Νέας Τρίγλιας και Φλογητών, με θέμα “Πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων της νόσου Αλτσχάιμερ”.

Ακολούθησε προληπτικός έλεγχος μνήμης των πολιτών της περιοχής.

Υπολογίζεται ότι περίπου το 8% του πληθυσμού άνω των 65 ετών πάσχει από άνοια και ειδικότερα από τη νόσο Αλτσχάιμερ που είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας.

Η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντική για τον ασθενή και τους οικείους του γιατί τους επιτρέπει να ξεκινήσουν έγκαιρα φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές θεραπείες, να προγραμματίσουν το μέλλον με τη ρύθμιση νομικών, ιατρικών και οικονομικών θεμάτων, να εκπαιδευτούν ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους και να μειώσουν το συνολικό κόστος φροντίδας.

Γιατί για το Δήμο μας η πρόληψη είναι προτεραιότητα!

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

altxaim_1 altxaim_2 altxaim_3 altxaim_4 altxaim_5 altxaim_6 altxaim_7 altxaim_8

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ, ΑΓΩΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ “ΠΛΑΤΑΝΙΑ” ΤΗΣ Δ.Κ. Ν.ΤΡΙΓΛΙΑΣ

Το έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ, ΑΓΩΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ “ΠΛΑΤΑΝΙΑ” ΤΗΣ Δ.Κ. Ν.ΤΡΙΓΛΙΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 6.205.247,60 € βρίσκεται στην οριστικοποιημένη λίστα έργων που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο ΠΑΑ 2014-2020, όπως προκύπτει από συνέντευξη της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κας Τελιγιορίδου.

Παρατίθεται ο πίνακας και ο χάρτης χωροθέτησης των έργων:

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

FRPLATANIA_1 xartfragma_1

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ, ΑΓΩΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ “ΠΛΑΤΑΝΙΑ” ΤΗΣ Δ.Κ. Ν.ΤΡΙΓΛΙΑΣ

Ακόμη μία επιτυχία στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης του Δήμου Ν. Προποντίδας, μετά από επίπονη προσπάθεια πολλών ετών. Ένα στοίχημα που είχαμε βάλει και τελικά το κερδίσαμε. 

Στο πρόγραμμα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, συμπεριλαμβάνεται το έργο: 

«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ, ΑΓΩΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ “ΠΛΑΤΑΝΙΑ” ΤΗΣ Δ.Κ. Ν.ΤΡΙΓΛΙΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 6.205.247 €.

Η συγκεκριμένη πρόταση που υποβάλλαμε, αφού πληρούσε όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ένταξης για χρηματοδότηση, βρίσκεται μέσα στη λίστα των 32 έργων που ανακοινώθηκαν στις 21/5/2019 από τον Υπουργό κ. Αραχωβίτη στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε και η σχετική απόφαση προβλέπεται να εκδοθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αφού ολοκληρωθούν οι διοικητικές διαδικασίες.  

Η συνολική πράξη περιλαμβάνει τα εξής υποέργα:

1: Κατασκευή φράγματος και ταμιευτήρα στη θέση “Πλατάνια” Ν. Τρίγλιας, προϋπολογισμού 2.714.747 €

2: Αγωγός μεταφοράς νερού από ταμιευτήρα στη θέση “Πλατάνια” σε υφιστάμενη δεξαμενή της Ν. Τρίγλιας, προϋπολογισμού 2.076.000 €

3: Αρδευτικό δίκτυο στην περιοχή “Πλατάνια” της Ν. Τρίγλιας, προϋπολογισμού 1.044.000 €

4:  Προμήθεια υδρομετρητών, προϋπολογισμού 55.500 €

5: Δαπάνες αρχαιολογικών εργασιών, προϋπολογισμού 70.000 €

6: Δαπάνες απαλλοτριώσεων, προϋπολογισμού 150.000 €

7:  Δαπάνες δικτύου ΔΕΔΔΗΕ, προϋπολογισμού 95.000 €

Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία:

• Χωμάτινου φράγματος, συνολικού υπέργειου ύψους 16,10m, στη θέση “Πλατάνια” της Ν. Τρίγλιας, με ταμιευτήρα συνολικού υποθηκευόμενου  όγκου 705.470m3

• Αγωγού προσαγωγής αποταμιευόμενου ύδατος από τον ταμιευτήρα έως την δεξαμενή άρδευσης, δια μέσου αντλιοστασίου, συνολικού μήκους 5.500 μ.

• Αρδευτικού δικτύου, συνολικής εκτάσεως 2.500 στρεμμάτων, που σε πρώτη φάση θα κατασκευαστούν τα δίκτυα σε έκταση 1.000 στρεμμάτων, με αγωγούς  συνολικού μήκους 8.225μ. και σε δεύτερη φάση συνολικά θα εξυπηρετηθεί η έκταση των 2.500 στρεμμάτων. 

Το έργο αποσκοπεί, αφενός στην κατασκευή φράγματος και υδροταμιευτήρα για τη συγκράτηση ικανής ποσότητας ύδατος από τους κλάδους Πλατάνια και Ξηρόλαγκος του χειμάρρου Τρίγλιας και αφετέρου στην άρδευση 2.500 στρεμμάτων περίπου του αγροκτήματος Ν. Τρίγλιας.

Επιπρόσθετα και παράλληλα με την οικονομική αξία των προτεινόμενων έργων, σημαντικά οφέλη θα προκύψουν από τη συγκράτηση ποσότητας ύδατος για άρδευση, καθώς αφενός περιορίζεται η άντληση των υπόγειων υδάτων και αφετέρου εμπλουτίζεται έμμεσα ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας. Τελικά, η άρδευση θα γίνεται μέσω του αποθηκευμένου νερού στο φράγμα.

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο έργο, από τη συλλογή του νερού μέχρι και την τελική του διάθεση, που θα ανακουφίσει τους αγρότες της περιοχής από την ανάγκη για επάρκεια ποσότητας του νερού άρδευσης, με πολλαπλά οφέλη στην αγροτική οικονομία του τόπου μας.     

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

FRAGMA_TRIGLIAS_1

Συγχαρητήρια στην Ορχήστρα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Νέων Μουδανιών Δήμου Νέας Προποντίδας, που παρουσίασε το νέο της πρόγραμμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Θερμά συγχαρητήρια στην Ορχήστρα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Νέων Μουδανιών Δήμου Νέας Προποντίδας για την επιτυχή συμμετοχή τους στο 11ο  Φεστιβάλ Φιλαρμονικών και Ορχηστρών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν οι 18 ερασιτέχνες μουσικοί της μπάντας, που στο περίσσευμα του χρόνου τους ασχολούνται χρόνια τώρα με την ανώτερη μορφή τέχνης, τη μουσική με αγάπη και επιμονή. 

Ένα τεράστιο μπράβο αξίζει επίσης ο μαέστρος μας Γιώργο Σαμαρά για τη δημιουργικότητα, την έμπνευση και την υπομονή του, ο οποίος στηρίζει τις εκδηλώσεις του Δήμου  Νέας Προποντίδας με κάθε ευκαιρία και υποστηρίζει το Δημοτικό Ωδείο Νέων Μουδανιών διδάσκοντας και καθοδηγώντας πλήθος μαθητών, ώστε να ανακαλύπτουν μουσικά μονοπάτια και να εκφράζονται μέσω της μουσικής, φέρνοντας τους πιο κοντά στην τέχνη.  Η προσπάθειά τους είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης προετοιμασίας και σκληρής δουλειάς.  

Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ.  Εμμανουήλ Καρράς  θέλει να ευχαριστήσει τους μουσικούς της Ορχήστρας, εφεξής με το όνομα THE BIG BAND, καθώς εκπροσώπησαν επάξια το Δήμο Νέας Προποντίδας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τον προέβαλλαν με  ρεπορτάζ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1 στις 4/5/2019.

Η επιτυχημένη πορεία της μπάντας THE BIG BAND θα συνεχίσει τις εμφανίσεις της με τη μουσική παράσταση Dancing with the music με συνοδεία 70 χορευτών και 3 τραγουδιστών το καλοκαίρι του 2019. 

Η πρώτη εμφάνιση της περιοδείας θα είναι στην έναρξη του Φεστιβάλ Θάλασσας την Πέμπτη  4/7/2019 στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών και θα ακολουθήσουν στις 10/7/2019 στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πολυγύρου και στις 17/7/2019  στο Ανοιχτό Θέατρο Σίβηρης στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κασσάνδρας, με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εμφανίσεις. 

Tο link για το ρεπορτάζ της ΕΡΤ1:  https://www.facebook.com/moto.moydania/videos/10211030332833066/UzpfSTEwMDAyMDcxMjI4NTcyNzozMzYzNjY4OTAzOTcwNTE/

 Ο Δήμαρχος 

 Εμμανουήλ Καρράς

orxistraathens_1 orxistraathens_2 orxistraathens_3 orxistraathens_4 orxistraathens_5

Eργασίες συντήρησης Νηπιαγωγείου Ελαιοχωρίων

Εργασίες συντήρησης και βαψίματος πραγματοποιήθηκαν εσωτερικά και εξωτερικά στο κτίριο του Νηπιαγωγείου Ελαιοχωρίων.

Ανάλογες εργασίες πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στα σχολικά κτίρια του Δήμου Νέας Προποντίδας είναι απαραίτητο.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί, ότι όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται από προσωπικό του Δήμου, καθώς και με δικά μας μέσα και υλικά.

Οι συντηρήσεις και οι επισκευές αυτές πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις ανάγκες των σχολικών μονάδων και τις προτεραιότητες που  , που έχουν τεθεί κατόπιν συνεννόηση με τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Η βελτίωση και η αναβάθμιση των υπαρχουσών δομών της σχολικής στέγης είναι άμεση προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.

 Ο Δήμαρχος 

 Εμμανουήλ Καρράς

elaioxsyn_1 elaioxsyn_2 elaioxsyn_3 elaioxsyn_4 elaioxsyn_5

Φεστιβάλ Θάλασσας 2018

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Καρναβάλι Σημάντρων 2019

Visit Nea Propontida

Δημοτικά Τέλη

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα