Δελτία Τύπου

ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΩΛΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Για να δείτε τις λίστες πατήστε στην ημερομηνία που σας ενδιαφέρει

30-11-2020

1-12-2020

2-12-2020

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ,  την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, από τις 8:00 έως και τις 14:00 στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες:

Ελαιοχώρια

Σίλατα

Πετράλωνα

Κρήνη

Η διακοπή θα γίνει μόνο, αν οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες, ώστε να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εργασίες ενίσχυσης, βελτίωσης και συντήρησης των δικτύων. Εάν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από τον χρόνο λήξης που αναφέρεται παραπάνω.

Επίσης, για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου, ακόμη κι αν βρίσκονται στο έδαφος, γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Όσοι έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες πρέπει μετά τη διακοπή να ελέγξουν, αν περιστρέφονται, όπως πριν.

 

Ανακοίνωση Προκήρυξης για πρόσληψη Καθηγητών Φυσικής Αγωγής 2020-2021 Ο.Π.Α.

Ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων ξεκινάει από την Παρασκευή 27.11.2020 και λήγει την Δευτέρα 7.12.20

Για την προκύρηξη πατήστε εδώ

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ,  την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, στην παρακάτω περιοχή:

•Νέα Μουδανιά – επι της οδού Μοσχονησίων και Κυδωνίων (περιοχή πλυντηρίου οχημάτων Λαμπικο),  από τις 8:00- 10:00.

 Η διακοπή θα γίνει μόνο, αν οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες, ώστε να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εργασίες ενίσχυσης, βελτίωσης και συντήρησης των δικτύων. Εάν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από τον χρόνο λήξης που αναφέρεται παραπάνω.

   Επίσης, για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου, ακόμη κι αν βρίσκονται στο έδαφος, γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Όσοι έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες πρέπει μετά τη διακοπή να ελέγξουν, αν περιστρέφονται, όπως πριν.

Μειωμένο μίσθωμα για τους επαγγελματίες, απαλλαγή μισθώματος για τους χώρους ΚΑΠΗ

Με δύο σημαντικές αποφάσεις του το Δημοτικό Συμβούλιο δείχνει την ευαισθησία του και την κατανόησή του στους επαγγελματίες τόπου, που δοκιμάζονται εξαιτίας της πανδημίας (311/2020 και 312/2020). 

Ο Δήμαρχος Μ. Καρράς εισηγούμενος το θέμα της μείωσης των μισθωμάτων για τους επαγγελματικούς χώρους, που ο εκμισθωτής είναι ο Δήμος, ανέφερε: «Παρά τον προαιρετικό χαρακτήρα-κι όχι δεσμευτικό-,  της σχετικής υπουργικής απόφασης για απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τουλάχιστον του 30% του συνολικού μισθώματος, αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες όλων και των επαγγελματιών ειδικότερα. Γι’ αυτό προτείνω την απαλλαγή καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020». 

Η εισήγηση έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως αποδεκτή έγινε και η εισήγηση για την απαλλαγή υποχρέωσης καταβολής μισθωμάτων των κυλικείων στους χώρους λειτουργίας των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Προποντίδας,  για το χρονικό διάστημα από 01/03/2020 (έναρξη αναστολής λειτουργίας τους) και για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν αυτά κλειστά.

Δωρεά 12.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Πολυγύρου για την προμήθεια ιατρικού και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού

Τη δωρεά 12.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου ανήκουν και τα Κέντρα Υγείας Ν. Μουδανιών και Ν. Καλλικράτειας που λειτουργούν στον Δήμο μας, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο με την 314/2020 απόφασή του.

Η δωρεά θα γίνει με την μορφή προμήθειας ιατρικού εξοπλισμού και ιατροφαρμακευτικού υλικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η προμήθεια θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο μας και τα υλικά θα παραδοθούν στο Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η ανάπλαση του εμπορικού κέντρου Ν. Μουδανιών

Στο έργο της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου Ν. Μουδανιών, που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό βρέθηκε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς. Αυτό το διάστημα υλοποιούνται επιστρώσεις με τσιμεντοκυβόλιθο στις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Ελ. Βενιζέλου και Ελιγμών. 

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η δημιουργία νέου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στη θέση του υφιστάμενου παραλιακού χώρου, όπου βρίσκεται το αντλιοστάσιο, αλλά σαφώς διευρυμένου, διπλάσιας περίπου επιφάνειας. Ακόμη, θα γίνουν φυτεύσεις σε όλο τον πεζόδρομο- ποδηλατοδρόμου, που δημιουργήθηκε στην οδό Ηλιοπούλου, ενώ θα τοποθετηθούν και κολωνάκια, για την αποτροπή της διέλευσης των οχημάτων.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου για τον αποκλεισμό της Χαλκιδικής από την επέκταση των υποδομών φυσικού αερίου

Την έντονη διαμαρτυρία του αποφάσισε να εκφράσει το Δημοτικό Συμβούλιο με την 317/2020 απόφασή του προς κάθε αρμόδιο φορέα για την ακύρωση της απόφασης μη ένταξης της Χαλκιδικής στην επέκταση των υποδομών φυσικού αερίου ζητώντας ταυτόχρονα τη λήψη νέας απόφαση ένταξης του Νομού μας στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2020- 2024 της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ). Επιπλέον, αποφάσισε τη χρήση κάθε νόμιμου μέσου για τη διεκδίκηση της επέκτασης των υποδομών φυσικού αερίου. 

“Στο πρόγραμμα της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), η Χαλκιδική δεν εντάσσεται σε αυτό, παρά τη δέσμευση της ΡΑΕ να ανοίξει πρόσκληση για τον Νομό Χαλκιδικής, προκειμένου να βρεθούν εταιρείες για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Μια τέτοια απόφαση είναι κατάφωρα άδικη, καθώς η επιλογή άλλου είδους καύσιμης ύλης συνεπάγεται επιβαρυμένο κόστος και δυσκολότερη προμήθεια. 

Όλοι γνωρίζουμε πως το φυσικό αέριο προσφέρει ποιοτικότερη και ασφαλέστερη θέρμανση, οικονομία στα έξοδα θέρμανσης και συντήρησης αλλά και τεράστια οφέλη για το περιβάλλον της περιοχής. Εξάλλου, η Χαλκιδική είναι όμορος νομός με τη Θεσσαλονίκη και είναι μικρές οι χιλιομετρικές αποστάσεις που καλούνται να καλυφθούν, προκειμένου να φτάσει το φυσικό αέριο στην περιοχή” ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του για το θέμα ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Rapid test μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) για τον κορωνοϊό
  2. Επιμορφωτικό Σεμινάριο στους Εκπαιδευτικούς του Δήμου μας: «Πλαστικά μετά τη Χρήση; Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες»
  3. Ιδρυτική Συνέλευση της «Ενεργειακής Κοινότητας» του Δήμου Ν. Προποντίδας και των Νομικών Προσώπων του- Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων για κάλυψη αναγκών του Δήμου
  4. MATCH-SPORT: Διαδικτυακό σεμινάριο από τον Δήμο μας
  5. Εξέταση για κορωνοϊό στους Εκπαιδευτικούς των Ειδικών σχολείων του Δήμου μας
  6. Ενημέρωση για το έργο "Ανάπλαση Αύλειου Χώρου του Ανοιχτού θεάτρου Ν. Μουδανιών"
  7. Επίσκεψη του Δημάρχου Μ. Καρρά σε επιχειρήσεις στο Λάκκωμα
  8. Ευχαριστούμε θερμά!
  9. Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες του Προγράμματος BeePathNet με οικοδεσπότη τον Δήμο μας- "Το μονοπάτι της μέλισσας στα Ν. Μουδανιά"
  10. Υποβολή πρότασης του Δήμου στον ΟΑΕΔ για απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 έως 67

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα