Δελτία Τύπου

Εξέλιξη εργασιών του έργου “Εσωτερική οδοποιία τμημάτων οδών Δ.Ε. Ν.Καλλικράτειας” στην Τ.Κ.Λακκώματος

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες που αφορούν το έργο «Εσωτερική οδοποιία τμημάτων οδών Δ.Ε. Ν.Καλλικράτειας». Το έργο αφορά το αστικό οδικό δίκτυο της Δ.Ε Καλλικράτειας των οικισμών Νέας Καλλικράτειας, Σωζόπολης, Βεργιάς, Νέας Ηράκλειας, Λακκώματος, Αγίου Παύλου, Νέας Γωνιάς, Νέων Σιλάτων, στους οποίους εντοπίσθηκαν συστηματικές φθορές επί του οδοστρώματος.

Στον οικισμό Λακκώματος πραγματοποιούνται εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών.

  Ο Δήμαρχος 

 Εμμανουήλ Καρράς

eok_lak20-11_1 eok_lak20-11_2 eok_lak20-11_3 eok_lak20-11_4

Υπογραφή σύμβασης κατασκευής του έργου “Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Ν. Καλλικράτειας”

Υπογράφηκε εχθές, Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου: “Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Ν. Καλλικράτειας” μεταξύ του Δημάρχου Νέας Προποντίδας, Εμμανουήλ Καρρά και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας “Τεχνική Ανάπτυξη ΑΤΕΒΕ”.

Το έργο, με προϋπολογισμό  δημοπράτησης 3.200.000,00€, αφορά στην ανάδειξη της παραλίας του οικισμού αλλά περιλαμβάνει και την κατασκευή πλακοσκεπούς αγωγού αποχέτευσης ομβρίων υδάτων.

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Ν.Καλλικράτειας έχει ως σκοπό να προσδώσει στην λεωφόρο Νίκης ένα νέο χαρακτήρα, που θα εξασφαλίσει την ελευθερία κίνησης των πεζών σε όλο το παραλιακό μέτωπο και την ομαλή συνύπαρξη πεζών και οχημάτων.

Παράλληλα με τις εργασίες ανάπλασης στην λεωφόρο Νίκης θα δημιουργηθεί υπόγειος πλακοσκεπής αγωγός για την παραλαβή των ομβρίων υδάτων.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα. 

  Ο Δήμαρχος 

 Εμμανουήλ Καρράς

ypsimvkal2018_1 ypsimvkal2018_2 ypsimvkal2018_3 ypsimvkal2018_4

14 Νοεμβρίου, η Χαλκιδική τιμά την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Κασσάνδρας

Χθες Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου, στην Τ.Κ. Ν.Ποτείδαιας εορτάστηκε η επέτειος του “Ολοκαυτώματος της Κασσάνδρας”. Ημέρα τιμής και μνήμης στους αγωνιστές του 1821 που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία του γένους.

Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημου τελέσθηκε η θεία Λειτουργία το πρωί και στη συνέχεια εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων. Ακολούθησε παρέλαση μαθητών και στρατιωτικών τμημάτων.

 Η προσφορά τους αποτελεί ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση, έχουμε το χρέος να τη θυμόμαστε και να τη τιμούμε.

  Ο Δήμαρχος 

 Εμμανουήλ Καρράς

olok2018_1 olok2018_2 olok2018_3 olok2018_4 olok2018_5 olok2018_6 olok2018_7 olok2018_8 olok2018_9 olok2018_10 olok2018_11

Εξέλιξη εργασιών του έργου “Εσωτερική οδοποιία τμημάτων οδών Δ.Ε. Μουδανιών” στη Δ.Κ.Σημάντρων

Συνεχίζονται οι εργασίες που αφορούν το έργο «Εσωτερική οδοποιία τμημάτων οδών Δ.Ε. Ν.Μουδανιών». Το έργο αφορά εργασίες οδοποιίας οι οποίες θα γίνουν εντός των Δ.Κ. Νέων Μουδανιών και Σημάντρων και των Τ.Κ. Αγ. Παντελεήμονα, Αγ.Μάμαντος, Ζωγράφου, Διονυσίου, Πορταριάς, Ν.Ποτίδαιας, και Φλογητών, στους οποίους εντοπίσθηκαν συστηματικές φθορές επί του οδοστρώματος.

Στη Δ.Κ. Σημάντρων υπό κατασκευή βρίσκονται οι εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών καθώς και η πεζοδρόμηση της κεντρικής οδού.

  Ο Δήμαρχος 

 Εμμανουήλ Καρράς

eom-moud-09-11_1 eom-moud-09-11_2 eom-moud-09-11_3 eom-moud-09-11_4 eom-moud-09-11_5 eom-moud-09-11_6 eom-moud-09-11_7 eom-moud-09-11_8 eom-moud-09-11_9

Εξέλιξη εργασιών του έργου “Εσωτερική οδοποιία τμημάτων οδών Δ.Ε. Μουδανιών” στην Τ.Κ. Ζωγράφου

Συνεχίζονται οι εργασίες που αφορούν το έργο «Εσωτερική οδοποιία τμημάτων οδών Δ.Ε. Ν.Μουδανιών». Το έργο αφορά εργασίες οδοποιίας οι οποίες θα γίνουν εντός των Δ.Κ. Νέων Μουδανιών και Σημάντρων και των Τ.Κ. Αγ. Παντελεήμονα, Αγ.Μάμαντος, Ζωγράφου, Διονυσίου, Πορταριάς, Ν.Ποτίδαιας, και Φλογητών.

Συγκεκριμένα στην Τ.Κ. Ζωγράφου ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής των πεζοδρομίων της κεντρικής οδού.

 Ο Δήμαρχος 

 Εμμανουήλ Καρράς

eom_zog08-11_1 eom_zog08-11_2 eom_zog08-11_3 eom_zog08-11_4 eom_zog08-11_5 eom_zog08-11_6

Συμμετοχή των Δημοτικών Χορωδιών Ν. Πλαγίων και Πορταριάς στην Επέτειο του ΟΧΙ στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας

Οι Δημοτικές Χορωδίες Ν. Πλαγίων και Πορταριάς, προσκεκλημένες της Αυτοδιοίκησης Ελλήνων Ουγγαρίας συμμετείχαν στην εκδήλωση για την επέτειο του Ιστορικού ΟΧΙ, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 που πραγματοποιήθηκε στον Οίκο του Ελληνισμού στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην  Ουγγαρία κ. Δημήτριος Λέτσιος, ο Θεοφυλέστατος Επίσκοπος Απάμειας κ. Παΐσιος, ο Πρόεδρος της Αυτοδιοίκησης των Ελλήνων Ουγγαρίας κ. Γεώργιος  Κουκουμτζής, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομογένειας στο Ουγγρικό Κοινοβούλιο κ. Αθανάσιος Σιανός, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Αυτοδιοίκησης Ελλήνων Ουγγαρίας κ. Θεόδωρος Σκεύης, ενώ το Δήμο Ν. Προποντίδας εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Ανδρέας Λέλεκας.

Οι Δημοτικές Χορωδίες Ν. Πλαγίων και Πορταριάς, υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου κ. Κωνσταντίνου Φωστηρόπουλου, γέμισαν με υπερηφάνεια και συγκίνησαν τους Έλληνες Ομογενείς αλλά και τους Ούγγρους πολίτες που κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Οίκου του Ελληνισμού και καταχειροκροτήθηκαν. Στην εκδήλωση επίσης παρουσιάστηκαν ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από Συλλόγους της Ελληνικής Ομογένειας της Ουγγαρίας. 

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους του χορωδούς για τη συμμετοχή τους και την μοναδική ερμηνεία των τραγουδιών για την επετειακή εκδήλωση.

Στα πλαίσια του 5ήμερου ταξιδιού το πρόγραμμα περιείχε ξεναγήσεις στην πόλη της Βουδαπέστης και μονοήμερη επίσκεψη στη Βιέννη της Αυστρίας.

 Ο Δήμαρχος 

 Εμμανουήλ Καρράς

xor_boud_1 xor_boud_2 xor_boud_3 xor_boud_4 xor_boud_5 xor_boud_6 xor_boud_7 xor_boud_8 xor_boud_9 xor_boud_10 xor_boud_11 xor_boud_12 xor_boud_13 xor_boud_14 xor_boud_15 xor_boud_16 xor_boud_17 xor_boud_18

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού στο Δήμου Ν.Προποντίδας

 Ο Δήμος Νέας Προποντίδας στα πλαίσια δράσεων “προληπτικής ιατρικής” σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό ¨Θεαγένειο¨ Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης παρέχει τη δυνατότητα σε γυναίκες ηλικίας 40 - 65 ετών να ελεγχθούν δωρεάν προληπτικά, με ψηλάφηση και μαστογραφία.

Υπεύθυνη του προγράμματος η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μηκέ Χριστίνα με την οποία οι ενδιαφερόμενες μπορούν να έρθουν σε επαφή τις κάτωθι ημέρες και ώρες:

 • 12 και 13 Νοεμβρίου Κοινοτικό Κατάστημα Λακκώματος
 • 14 και 15 Νοεμβρίου Κοινοτικό Κατάστημα Ν. Γωνιάς
 • 19 και 20 Νοεμβρίου Κοινοτικό Κατάστημα Αγίου Παύλου
 • 21 και 22 Νοεμβρίου Κοινοτικό Κατάστημα Ν. Ηράκλειας
 • 26 και 27 Νοεμβρίου Κοινοτικό Κατάστημα Ν. Σιλάτων
 • 28 και 29 Νοεμβρίου Κοινοτικό Κατάστημα Ν. Καλλικράτειας.

Ώρες: από 18:00 έως 20:00 τις παραπάνω ημέρες, στα κατά τόπους Κοινοτικά καταστήματα.

 

Ο Δήμαρχος 

 Εμμανουήλ Καρράς

eleg_mastou_1 eleg_mastou_2 eleg_mastou_3 eleg_mastou_4 eleg_mastou_5 eleg_mastou_6

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Διανομή Τροφίμων και βρεφικά είδη σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ν. Προποντίδας
 2. Παρουσίαση του βιβλίου "Το μυστικό της παλιάς φωτογραφίας" στο κλειστό θέατρο Ν.Μουδανιών
 3. Συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης στο εμπορικό κέντρο των Ν.Μουδανιών.
 4. Συμμετοχή της Ορχήστρας της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ν. Μουδανιών και της Δημοτικής Χορωδίας Πορταριάς στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιών και Ορχηστρών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 5. Ένα νέο απορριμματοφόρο συλλογής - αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών προστέθηκε στο στόλο του Δήμου μας
 6. Ενημέρωση για την εκστρατεία «Νέοι άνθρωποι και ψυχική υγεία σε έναν κόσμο που αλλάζει»
 7. Εξέλιξη εργασιών του έργου “Εσωτερική οδοποιία τμημάτων οδών Δ.Ε. Μουδανιών” στην Τ.Κ.Ν.Π.λαγίων
 8. Προμήθεια μηχανημάτων έργου Δήμου Νέας Προποντίδας
 9. Συνεχίζεται η κατασκευή του 4ου Νηπιαγωγείου Ν.Μουδανιών
 10. Συμμετοχή της Ορχήστρας της Φιλαρμονικής των Ν. Μουδανιών στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών και Ορχηστρών

Φεστιβάλ Θάλασσας 2018

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Visit Nea Propontida

Δημοτικά Τέλη

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα