Δελτία Τύπου

Πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο Δημιουργίας Ταινίας για το Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Ν. Προποντίδας

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς αλλά και στα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού και του Ειδικού Νηπιαγωγείου του Δήμου μας που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πέτυχαν Πανελλήνια διάκριση σε διαγωνισμούς που απευθύνονται σε όλους τους μαθητές Π.Ε. της χώρας μας. 

Φέτος, κατέκτησαν την πρώτη θέση  στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το ΥΠ.ΠΕ.Θ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργάνωσαν τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας «Στο δρόμο με προσοχή» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Στόχος του διαγωνισμού ήταν να κατανοηθούν οι βασικοί κανόνες οδικής ασφάλειας των παιδιών ως πεζοί, επιβάτες και ποδηλάτες. 

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, στο πλαίσιο προγραμμάτων και δράσεων, που ξεκίνησαν από το προηγούμενο σχολικό έτος και συνεχίστηκαν φέτος, προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές και να τους ενεργοποιήσουν στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησης και της τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ., των ίδιων και των γονέων τους. Μέσα από τη βραβευμένη ταινία οι μαθητές, με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, θέλησαν να «δώσουν συμβουλές» προς τη μαμά και τον μπαμπά. 

Η φιλοσοφία που έχει αναπτύξει το σχολείο σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς τους, είναι να συμμετέχουν οι μαθητές, σε διαγωνισμούς και δράσεις που απευθύνονται σε όλο το μαθητικό πληθυσμό και όχι μόνο σε μαθητές ΑμεΑ, προβάλλοντας τα «δυνατά» τους σημεία και δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα, πως όλοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής και δυνατότητα διάκρισης. 

Την ταινία μπορείτε να την απολαύσετε εδώ.

Εμείς δεν μπορούμε παρά να είμαστε περήφανοι για το έργο που επιτελούν και για την αγάπη που δείχνουν στα παιδιά. Συγχαρητήρια και πάλι.

Ο Δήμαρχος 

 

Εμμανουήλ Καρράς

Ενημερωτική ημερίδα για τους αγρότες του Δήμου μας από τον ΕΛΓΑ με θέμα: «Επενδύσεις σε προληπτικά μέτρα που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων»

Την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέας Προποντίδας (Δ/ΝΣΗ: ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 26 - Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ) ο ΕΛΓΑ στο πλαίσιο Δημοσιοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2014 – 2020 και ειδικότερα του υπομέτρου 5.1 «Επενδύσεις σε προληπτικά μέτρα που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων»  θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ημερίδα για τους αγρότες του Δήμου μας. Η ενημέρωση αφορά παραγωγούς μηλοειδών, πυρηνοκάρπων, ακτινιδίων, αμπέλου και ροδιάς.

Ο Δήμαρχος 

 Εμμανουήλ Καρράς

Γιορτάστηκε η Διεθνής ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών & Εργαλείων Δήμου Ν. Προποντίδας

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή μαθητών των Δημοτικών σχολείων των Ν. Μουδανιών, εορτάστηκε η 18η Μαΐου, η Διεθνής ημέρα Μουσείων, στο Μουσείο    Αλιευτικών   Σκαφών & Εργαλείων του Δήμου Ν. Προποντίδας,  που οργάνωσε ο Δήμος Ν. Προποντίδας, ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ν. Προποντίδας και το  Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών &  Εργαλείων Δήμου Ν. Προποντίδας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είχε ως εξής: 

Ομιλία με θέμα : "Ενισχύοντας τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών με εισηγήτριες τις συμβούλους ψυχικής υγείας -  CBT ψυχοθεραπεύτριες, Γουλετά   Μαρία και Περπερή Νικολέττα, MSc σχολική ψυχολογία. Προλόγισε η Μουσειολόγος Νοταρίδου Ειρήνη με ειδική αναφορά στο μουσείο συναισθημάτων.

Οι μαθητές διασκέδασαν με το κυνήγι κρυμμένου θησαυρού με θέμα : « ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ»   με το καλλιτεχνικό εργαστήρι ‘ ΑΝΕΜΗ ‘, έφτιαξαν κατασκευές από πηλό με θέμα τη θάλασσα  με το καλλιτεχνικό εργαστήρι ‘ΑΝΕΜΗ ‘, ζωγράφισαν ζωγραφιές  με θέμα < Θάλασσα και συναισθήματα> με τα τμήματα  του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Μουδανιών   ‘ Ο ΦΑΡΟΣ ‘, πραγματοποιήθηκε Face painting από το τμήμα Make Artist  του MILLENIUM EDUCATION CENTER και χόρεψαν Zumba με τον Α.Σ. ‘ΠΡΩΤΕΑΣ’ Ν. Τρίγλιας.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

museumday_1 museumday_2 museumday_3 museumday_4 museumday_5 museumday_6 museumday_7 museumday_8 museumday_9 museumday_10 museumday_11 museumday_12 museumday_13 museumday_14 museumday_15 museumday_16 museumday_17 museumday_18 museumday_19 museumday_20 museumday_21

4η Ημέρα της 4ης Χορωδιακής Συνάντησης Δήμου Νέας Προποντίδας

Για ακόμη μία βραδιά, οι θεατές που βρέθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Τρίγλιας απόλαυσαν υπέροχη χορωδιακή μουσική και αγαπημένα τραγούδια που απέδωσαν με μοναδικό τρόπο η Δημοτική Χορωδία Πορταριάς, η Δημοτική Χορωδία Σημάντρων, η Δημοτική Χορωδία Ν.Τενέδου και η Δημοτική Χορωδία Ν.Καλλικράτειας.

 Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

4meraxorsin2018_1 4meraxorsin2018_2 4meraxorsin2018_3 4meraxorsin2018_4 4meraxorsin2018_5 4meraxorsin2018_6 4meraxorsin2018_7 4meraxorsin2018_8 4meraxorsin2018_9

5η Ημέρα της 4ης Χορωδιακής Συνάντησης Δήμου Νέας Προποντίδας 2018

Με τις καλύτερες εντυπώσεις και με μοναδικό πρόγραμμα που απέδωσαν καταπληκτικά οι χορωδίες που συμμετείχαν στην 5η και τελευταία μέρα, έπεσε η αυλαία της 4ης Χορωδιακής Συνάντησης Δήμου Ν.Προποντίδας 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Τρίγλιας.

Μας ταξίδεψαν με τις μελωδίες και τα τραγούδια τους η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας “Οι Παίονες”, η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Φωνή των Μακεδόνων”, η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Μουδανιών “Ο Φάρος” και η μικτή χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Ποτίδαιας “Η Φλέγρα” και της Λαογραφικής και Πολιτιστικής ομάδας Ν.Φώκαιας.

Τους ευχαριστούμε όλους για την υπέροχη βραδιά  που μας πρόσφεραν.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

5meraxorsin2018_1 5meraxorsin2018_2 5meraxorsin2018_3 5meraxorsin2018_4 5meraxorsin2018_5 5meraxorsin2018_6 5meraxorsin2018_7 5meraxorsin2018_8 5meraxorsin2018_9 5meraxorsin2018_10 5meraxorsin2018_11 5meraxorsin2018_12 5meraxorsin2018_13 5meraxorsin2018_14 5meraxorsin2018_15

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Προσανατολισμοί μετά το Γυμνάσιο" στο δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού – ΚΕ.ΣΥ.Π. Πολυγύρου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και ο Δήμος Νέας Προποντίδας συνδιοργανώνουν στο κλειστό θέατρο Νέων Μουδανιών, την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 και ώρα 18:30, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: Προσανατολισμοί μετά το Γυμνάσιο.

Η εκδήλωση απευθύνεται κατ’ αρχήν σε γονείς μαθητών Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου, αλλά και σε γονείς μαθητών της Β’ και Γ’ Λυκείου, με στόχο την παροχή πληροφόρησης για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών επιλογών των μαθητών μετά το Γυμνάσιο.

Η εκδήλωση θα λήξει στις 21:00 μετά από ερωτήσεις και συζήτηση.

Προσκαλούνται όλοι οι γονείς/κηδεμόνες των τελειόφοιτων μαθητών των Γυμνασίων, καθώς και των μαθητών των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων του Δήμου Νέας Προποντίδας, να παρακολουθήσουν την εκδήλωση συμμετέχοντας ενεργά.

 Για τους διοργανωτές

     Δ.Δ.Ε. Χαλκιδικής           Δήμος Νέας Προποντίδας

    Αικατερίνη Τσέκου              Εμμανουήλ Καρράς

        Διευθύντρια                           Δήμαρχος

prosangym_1

Συνημμένα η πρόσκληση

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Καρναβάλι Σημάντρων 2018

Φεστιβάλ Θάλασσας 2017

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Visit Nea Propontida

"Καλώς ανταμωθήκαμε ..."

Δημοτικά Τέλη

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Greek Summer

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα