Δελτία Τύπου

Δηλώσεις του Δημάρχου Μ. Καρρά για τις ζημίες στο ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών

“Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τις τεράστιες ζημίες που γι' ακόμη μία φορά προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια κατάληψης του ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών. Νιώθω, επίσης, απογοητευμένος, που η κατάσταση δε δείχνει κάθε χρόνο να αλλάζει. 

Το σχολικό κτίριο έχει υποστεί εκτεταμένες ζημίες τις οποίες ο δήμος θα καταγράψει και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε μελέτη για ολοκληρωμένη αποκατάσταση. Ωστόσο, το θέμα δεν είναι αυτό. Είναι πολύ σοβαρότερο. 

Πέρα από το κόστος των ζημιών, υπάρχει ο μεγάλος προβληματισμός όλων  για την παντελή αδιαφορία και την έλλειψη σεβασμού της δημόσιας περιουσίας, της περιουσίας όλων μας. Η διαφωνία ή διαμαρτυρία ή η διεκδίκηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να εκδηλώνεται με εικόνες καταστροφής. Νομίζω πως όλες και όλοι σήμερα νιώθετε τα ίδια συναισθήματα μ΄ εμένα. Ας ευχηθούμε κι ας ελπίσουμε να είναι η τελευταία φορά”.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

 

ktstrfpl_1 ktstrfpl_2 ktstrfpl_3 ktstrfpl_4 ktstrfpl_5 ktstrfpl_6 ktstrfpl_7 ktstrfpl_8 ktstrfpl_9 ktstrfpl_10 ktstrfpl_11 ktstrfpl_12 ktstrfpl_13 ktstrfpl_14 ktstrfpl_15 ktstrfpl_16 ktstrfpl_17 ktstrfpl_18 ktstrfpl_19 ktstrfpl_20 ktstrfpl_21

Θεατρική παράσταση “Κάποιος να τις μαζέψει!!”

Τι συμβαίνει όταν συστεγάζονται πολλές γυναίκες μαζί; Όταν  τα προβλήματα, οι χρονικές συγκυρίες, οι πεποιθήσεις και το πεπρωμένο, τις αναγκάζουν να ανεχτούν η μια την άλλη, σε μια καθημερινότητα που μονάχα ήσυχη δεν τη λες; Δυνατοί χαρακτήρες, έντονοι και σύγχρονοι προβληματισμοί, μια δύσκολη πορεία, για γέλια και για κλάματα!! Κωμικές καταστάσεις, αληθινά προβλήματα.. Ένας μεγάλος μικρόκοσμος, που περιμένει να μοιραστεί τα μυστικά, τις γκάφες, τις ανησυχίες , ν ανασάνει μαζί μας την λύτρωση και…..κάποιον να τις μαζέψει!!!!

Περισσότερα...

Ο "Κατά Φαντασίαν Ασθενής" από την Θεατρική ομάδα Λακκώματος

Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Ανατολικοθρακιωτών Λακκώματος «Και μη χειρότερα» παρουσιάζει το κλασσικό αριστούργημα του Μολιέρου ‘Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ’, το τελευταίο του έργο μέσα από το οποίο ασκεί κριτική στην κοινωνία και στα ήθη , στην ιατρική σοβαροφάνεια και στην απληστία, ενώ παράλληλα παρατηρεί την αιώνια διαμάχη των δύο φύλων για την «πρωτοκαθεδρία» μέσα στο σπίτι.

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο:

Ο Σύλλογος Ανατολικοθρακιωτών Λακκώματος εδρεύει και δραστηριοποιείται στο Λάκκωμα από το 2003. Αριθμεί 200 μέλη, κυρίως απογόνους προσφύγων από το Σχολάρι της Ανατολικής Θράκης. Διατηρεί τμήματα χορευτικού, παραδοσιακής χορωδίας , αγιογραφίας και διαθέτει Τράπεζα Αίματος προς ανακούφιση των κατοίκων του Λακκώματος και όχι μόνο.

Από το 2018 στους κόλπους του λειτουργεί τη θεατρική ομάδα «Και μη χειρότερα». Αποτελείται από μέλη και μη του συλλόγου, όλοι Λακκωματιώτες που τους ένωσε το μεράκι και η αγάπη για την τέχνη του θεάτρου. Υπό την καθοδήγηση της θεατρολόγου και σκηνοθέτιδος κας Παπαδοπούλου Ειρήνης εργάστηκαν σκληρά για την πραγματοποίηση του μεγαλόπνοου σχεδίου τους , να ανεβάσουν το κλασσικό αριστούργημα του Μολιέρου ‘ Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ ’

Καλή επιτυχία!

mlthtr_1

Η Οικογένεια και ο Σακχαρώδης Διαβήτης

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για το Σακχαρώδη Διαβήτη ο Δήμος Νέας Προποντίδας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ν. Προποντίδας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και θα ενημερώσουν το κοινό αύριο Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019, στις 09:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών. Στη δράση αυτή συμμετέχουν ενεργά το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κέντρο Κοινότητας και το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ν. Προποντίδας.

Το θέμα της Εκδήλωσης θα είναι:
<< Η Οικογένεια και ο Σακχαρώδης Διαβήτης >>

 

Στην προσπάθεια του Δήμου Ν. Προποντίδας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, η παρουσία όλων σας είναι πολύ σημαντική.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ.: 2373024524.

Επισημαίνεται ότι, όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε μέτρηση σακχάρου, θα πρέπει να προσέλθουν νηστικοί.

kgnprb_1

Ξεκίνησε η διαδικασία ανάθεσης για την αποκατάσταση των ζημιών στο Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Μουδανιών

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου εγκρίθηκε η παροχή χρηματοδότησης 150.000 € για την αποκατάσταση των ζημιών, που προκλήθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Μουδανιών από τη θεομηνία της 10ης Ιουλίου 2019. 

Μετά την αποδοχή της χρηματοδότησης από το Δημοτικό Συμβούλιο ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες ανάθεσης για την υλοποίηση του έργου. Ο Δήμος θα συμπληρώσει από ιδίους πόρους το ποσό -που θα απαιτηθεί- και θα προσπαθήσει να επισπεύσει τις διαδικασίες των απαραίτητων εγκρίσεων.

“Ήταν και παραμένει για εμάς ένα σημαντικό θέμα, καθώς κατανοούμε απόλυτα τον αντίκτυπο που είχε στα παιδιά και στις ομάδες που χρησιμοποιούσαν τον χώρο. Για το θέμα επισκέφθηκα επανειλημμένα πολιτικούς παράγοντες ζητώντας τη συνδρομή και την κατανόησή τους. Χαίρομαι που τελικώς το θέμα βαίνει προς ολοκλήρωση. Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να επισπεύσουμε τον χρόνο αποπεράτωσης τους έργου” ανέφερε για το θέμα ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

klgmnmd_1

Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της Επετείου του Ολοκαυτώματος της Χερσονήσου Κασσάνδρας κατά το 1821

Εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου του Ολοκαυτώματος της Χερσονήσου Κασσάνδρας κατά το 1821 θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Ποτίδαια την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

-Ώρα 10:30: Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ποτίδαιας, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.Νικόδημος.
(Πέρας προσέλευσης των επισήμων στον Ιερό Ναό ορίζεται η 10:15).

-Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί στον Ιερό Ναό, ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Ντικμπασάνη Χρήστο, εκπαιδευτικό του ΓΕΛ Κασσάνδρας Ν.Χαλκιδικής.

-Ώρα 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των πεσόντων.

Μετά την κατάθεση στεφάνων θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή, η φιλαρμονική του Δήμου Κασσάνδρας θα παιανίσει και θα ανακρούσει τον Εθνικό μας Ύμνο.

-Θα ακολουθήσει παρέλαση στον κεντρικό δρόμο της Ν. Ποτίδαιας, των μαθητών και στρατιωτικών τμημάτων.

PtdLkt_1

Ενημερωτική εκδήλωση για τον Σακχαρώδη διαβήτη και δωρεάν μετρήσεις σακχάρου

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για το Σακχαρώδη Διαβήτη ο Δήμος Νέας Προποντίδας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ν. Προποντίδας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και θα ενημερώσουν το κοινό, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, από τις 09:00 έως τις 11:00, στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών. Στη δράση αυτή συμμετέχουν ενεργά το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κέντρο Κοινότητας και το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ν. Προποντίδας.

Το θέμα της Εκδήλωσης θα είναι:

<< Η Οικογένεια και ο Σακχαρώδης Διαβήτης >>

Στην προσπάθεια του Δήμου Ν. Προποντίδας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, η παρουσία όλων σας είναι πολύ σημαντική.

  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ.: 2373024524. 

Επισημαίνεται ότι, όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε μέτρηση σακχάρου, θα πρέπει να προσέλθουν νηστικοί. 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

kgpd_1

Συγκροτήθηκε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας

Συγκροτήθηκε με απόφαση του Δημάρχου Ν. Προποντίδας κ. Μ. Καρρά η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ν. Προποντίδας, η οποία αποτελείται από τους: 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Ίδρυση Λαϊκού Πανεπιστημίου Ν. Μουδανιών
  2. Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ του Δήμου Ν. Προποντίδας
  3. Ομόφωνο "ΟΧΙ" του Δημοτικού Συμβουλίου στη Δημιουργία Δομής Προσφύγων Στη Νέα Τένεδο
  4. Προβολή ταινίας «Η Επανάσταση της Χαλκιδικής το 1821» στο Δήμο Νέας Προποντίδας
  5. Δυναμικότητα μαθητών και τμημάτων σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Νέας Προποντίδας
  6. Αποκατάσταση των Ζημιών στο χώρο των γραφείων του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΦΑΡΟΣ” Ν. Μουδανιών
  7. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Ν. Προποντίδας επισκέφθηκε το 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
  8. Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα “Φιλόδημος” με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών το Έργο “Αποστράγγιση Ομβρίων Υδάτων στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής ζώνης του Δήμου Ν. Προποντίδας”
  9. Τμήμα Ενηλίκων για εκμάθηση Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών στα Ν. Μουδανιά
  10. ❗️❗️❗️ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Visit Nea Propontida

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα