Δελτία Τύπου

Μία αρχιτέκτων μηχανικός προστέθηκε στο δυναμικό του Δήμου Νέας Προποντίδας

Αυξάνεται το επιστημονικό προσωπικό του Δήμου μας με την πρόσληψη μίας αρχιτέκτων μηχανικού με βάση παλιάς προκήρυξης του ΑΣΕΠ του πρώην Δήμου Καλλικράτειας.

Την κ. Μαδημένου Μαρία υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ν.Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρράς και τοποθετήθηκε ήδη στην αρμόδια υπηρεσία. Ο δήμαρχος της ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και της τόνισε την ανάγκη ύπαρξης νέων ιδεών έτσι ώστε να συνδράμει με τις γνώσεις της στην προσπάθεια του Δήμου για την βελτίωση, ανάδειξη και ανάπλαση της περιοχής.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

arxitekton_prosl_1    arxitekton_prosl_2

Αντιπλημμυρική προστασία ρέματος περιοχής Αλμύρας Ν.Μουδανιών

Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες που αφορούν το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία ρέματος περιοχής Αλμύρας Ν.Μουδανιών» ποσού 637.514,32€. Το έργο είναι ενταγμένο για χρηματοδότηση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΞ05 «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με τίτλο «Επενδύσεις για την πρόληψη και διαχείριση κινδύνων από πλημμύρες». 

Το  έργο αφορά στην κατασκευή λιμνοδεξαμενής,  μετά των συνοδών έργων στο κληροτεμάχιο 892  Πορταριάς εμβαδού 78.600m²  περίπου.  Ειδικότερα,  προβλέπεται η εκσκαφή του γηπέδου,  η κατασκευή περιμετρικού αναχώματος,  τοίχος αντιστήριξης -  αντλιοστάσιο. Η επιφάνεια της στέψης θα είναι περίπου 73.000m² και επιφάνεια πυθμένα 58.000m². Ο ωφέλιμος όγκος της λιμνοδεξαμενής ανάσχεσης  πλημμύρας, η οποία θα κατακρατεί τα νερά της βροχής ανέρχεται σε 230.700m³. 

“Η κατασκευή του αντιπλημμυρικού αυτού έργου αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την περιοχή καθώς θα παρέχει τη δυνατότητα συγκράτησης της παροχής πλημμύρας (περίπου 230.000μ3) και ελεγχόμενης διοχέτευσης των νερών στο κατάντη ρέμα, δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Εμμανουήλ Καρράς.”

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

portfragma2_1    portfragma2_2 portaria fragma_1    portaria fragma_2   portaria fragma_3    portaria fragma_4

Έναρξη λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Νέας Προποντίδας.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ν. Προποντίδας ξεκινά τη λειτουργία του κατόπιν ένταξής του στο Π.Ε.Π. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2014-2020 (Απόφαση ένταξης πράξης 8906/09.12.2016). Η δράση συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Για το λόγο αυτό προσλήφθηκαν μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ δύο υπάλληλοι οι οποίοι ανέλαβαν υπηρεσία από την 1η Μαρτίου.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Ν. Προποντίδας. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή Επικράτειας.

Στο Κέντρο Κοινότητας του κάθε Δήμου μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας. Συγχρόνως τα Κέντρα Κοινότητας παρέχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα όπως η προσέγγιση της τοπικής αγοράς για εύρεση εργασίας, η δημιουργία ευκαιριών για νέους ώστε να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή, προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας η οικογενειακών δυσαρμονιών, ζητήματα νομικού χαρακτήρα, μαθησιακή στήριξη παιδιών και εφήβων, διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Κοινωνική Λειτουργός: Αντιγόνη Πιπιλιάρη, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ψυχολόγος: Ιωάννα Λευκαδίτου, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 7:30-15:30

Διεύθυνση: Δημαρχείο Ν. Προποντίδας, Ν. Μουδανιά

 

Τηλ. Επικοινωνίας: 2373350203

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

  ΚΕΝΤΡΟ_ΚΟΙΝΟΤΙΤΑΣ_1    ΚΕΝΤΡΟ_ΚΟΙΝΟΤΙΤΑΣ_2

Eνημερωτικό Βίντεο Κέντρων Κοινότητας

Λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ν.Προποντίδας

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής του Δήμου Ν. Προποντίδας για την ανάπτυξη της δημοτικής κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, με στόχο την εφαρμογή προγραμμάτων και δράσεων για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού καθώς και επιχειρήσεων με στόχο τη συμμετοχή τους σε προγράμματα στήριξης των οικονομικά αδύναμων κατοίκων ξεκινάει τη λειτουργία του το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ν. Προποντίδας. Η δομή έχει ενταχθεί στο Π.Ε.Π. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2014-2020 (Απόφαση ένταξης πράξης 6879/10.10.2016) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Για το λόγο αυτό προσλήφθηκαν μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ δύο υπάλληλοι οι οποίοι ανέλαβαν υπηρεσία από την 1η Μαρτίου.

To Κοινωνικό Παντοπωλείο διασφαλίζει τη σταθερή τροφοδοσία 200 περίπου οικογενειών και διαθέτει τα προϊόντα στους ωφελούμενους της δομής με τρόπο που να εξασφαλίζεται η ισονομία και η αξιοπρέπειά τους. Στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου απασχολείται το απαιτούμενο προσωπικό, μία κοινωνική λειτουργός και ένα άτομο ως βοηθητικό προσωπικό όπου μεριμνούν για την εύρυθμη λειτουργία του.

Κοινωνική λειτουργός: Διαλεχτή  Παλιοστρατζή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βοηθητικό Προσωπικό: Γεωργία Μεταλίδου email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2373350266

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

  ork_koin_pant_1

Οδοιπορικό - Προσκύνημα στην Καππαδοκία

Επίσκεψη  στις αλησμόνητες  πατρίδες των παππούδων μας και των γονιών μας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας κ.Εμμανουήλ Καρράς μαζί με απογόνους προσφύγων από την Καππαδοκία γνωρίζοντας από κοντά τα Σύλλατα, τα Σήμαντρα, τα Φλογητά και το Ανταβάλ. Η εκδρομή ήταν μια συνάντηση με το παρελθόν και με τον τοπικό πληθυσμό και τους προέδρους των Κοινοτήτων (Μουχτάριδες) των χωριών. Μία συνάντηση με τον τόπο,  και τη ζωή των  προγόνων μας.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η συνάντηση του Δημάρχου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο τον οποίο και προσκάλεσαν να παραστεί, τον επόμενο μήνα, στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Παλιών Μουδανιών. Η  εκκλησία μετά από ενέργειες του δήμου μας θα λειτουργήσει μετά από 96 χρόνια στις 29 Απριλίου χωροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Προύσας κ.κ. Ελπιδοφόρου. 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

 

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο

FANARI_1 FANARI_2 FANARI_3 FANARI_4 FANARI_5

Σύλλατα

SYLLATA_1 SYLLATA_2 SYLLATA_3 SYLLATA_4 SYLLATA_5 SYLLATA_6

Σήμαντρα

 

SIMANTRA_1 SIMANTRA_2 SIMANTRA_3 SIMANTRA_4 SIMANTRA_5 SIMANTRA_6 SIMANTRA_7 SIMANTRA_8

Φλογητά

FLOGITA_1 FLOGITA_2 FLOGITA_3 FLOGITA_4 FLOGITA_5 FLOGITA_6

Επίσκεψη του πρώην Υπουργού κ. Δημήτρη Στρατούλη στο Δήμο Ν.Προποντίδας

Επίσκεψη στο Δήμο Ν. Προποντίδας πραγματοποίησε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, ο πρώην Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρης Στρατούλης όπου επισκέφτηκε το Δημαρχείο στα Ν. Μουδανιά και είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Ν. Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρρά.  Στη συνάντηση αυτή, με τη συμμετοχή στελεχών και συνεργατών και από τις δύο πλευρές, ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας ενημέρωσε πλήρως τον πρώην Υπουργό για τα πλεονεκτήματα του Δήμου Ν. Προποντίδας, τα προβλήματα που υπάρχουν, άλλα και για τις δράσεις και τα έργα που πραγματοποιήθηκαν, αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτά που πρόκειται να πραγματοποιηθούν άμεσα. Στην συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη του πρώην Υπουργού και των συνεργατών του, στο Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών και εργαλείων.  

Η επίσκεψη του πρώην Υπουργού στο Δήμο Ν. Προποντίδας, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος του Τάσου Κανταρά στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών.

dt_stratoyli_1 dt_stratoyli_2 dt_stratoyli_3 dt_stratoyli_4 dt_stratoyli_5 dt_stratoyli_6 dt_stratoyli_7 dt_stratoyli_8 dt_stratoyli_9 dt_stratoyli_10 dt_stratoyli_11 dt_stratoyli_12 dt_stratoyli_13

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος του Τάσου Κανταρά “Διαρκές Φύλλο Πορείας” στο Δήμο Ν. Προποντίδας

Το ιστορικό μυθιστόρημα “Διαρκές Φύλλο Πορείας” του Τάσου Κανταρά, παρουσιάστηκε το Σάββατο το απόγευμα, 24 Φεβρουαρίου 2018, στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών, σε συνεργασία του Δήμου Ν. Προποντίδας και τον Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού τον Δήμου Ν. Προποντίδας με της εκδόσεις “ΤΟΠΟΣ”.

Στην παρουσίαση μίλησαν ο συγγραφέας Στέλιος Βαγγλής, ο συγγραφέας Γιάννης Φωτίου, ο πρώην Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης και ο ίδιος ο συγγραφέας Τάσος Κανταράς. Κείμενα και αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η θεατρολόγος – ηθοποιός Λένα Σιταρά.        

 

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

d_t_kantara_1 d_t_kantara_2 d_t_kantara_3 d_t_kantara_4 d_t_kantara_5 d_t_kantara_6  

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Καρναβάλι Σημάντρων 2018

Φεστιβάλ Θάλασσας 2017

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Visit Nea Propontida

"Καλώς ανταμωθήκαμε ..."

Δημοτικά Τέλη

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Greek Summer

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα