Δελτία Τύπου

Προσβασιμότητα παραλιών Δήμου Νέας Προποντίδας

Ράμπες πρόσβασης ΑΜΕΑ, τουαλέτες ΑΜΕΑ, βάθρα (παρατηρητήρια) ναυαγοσώστη με εκπαιδευμένο προσωπικό, χημικές τουαλέτες, αποδυτήρια, ενημερωτικές πινακίδες και σημάνσεις γαλάζιων σημαιών, έχουν τοποθετηθεί σε παραλίες του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Οι γαλάζιες σημαίες αποτελούν επιβράβευση εξαιρετικής ποιότητας υδάτων και υψηλού επιπέδου προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουόμενους, καθώς δίνεται σε ακτές που πληρούνται τα κριτήρια καθαριότητας, υγιεινής, προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Όσον αφορά τις παροχές για τους ΑΜΕΑ, αυτές βοηθούν στη βελτίωση της προσβασιμότητας και παροχής χώρων υγιεινής και αποδυτηρίων των ΑΜΕΑ (αλλά και των ηλικιωμένων) στη θάλασσα. Μέλημα του Δήμου είναι τόσο η εξυπηρέτηση αυτών των ατόμων, όσο και η εξάλειψη της απομόνωσης από τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο https://bit.ly/2Z71m1X μπορείτε να δείτε τα σημεία όπου υπάρχουν βάθρα με ναυαγοσώστες, τα σημεία που είναι τοποθετημένες οι χημικές τουαλέτες, οι ράμπες ΑΜΕΑ και οι χημικές τουαλέτες ΑΜΕΑ καθώς και οι παραλίες οι οποίες είναι βραβευμένες με Γαλάζιες Σημαίες.

Περισσότερα...

Επαναλειτουργία Δημοτικών Βιβλιοθηκών

Μπορεί η τεχνολογία να κερδίζει συνεχώς έδαφος στη ζωή μας, ωστόσο το βιβλίο παραμένει πάντα ο καλύτερος φίλος, για να μας συντροφεύει όλες τις στιγμές και ιδιαίτερα τις ξέγνοιαστες καλοκαιρινές μέρες. 

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας ξεκινά και πάλι -μετά την αναγκαστική αναστολή λόγω πανδημίας- το άνοιγμα των βιβλιοθηκών του για τον δανεισμό βιβλίων. Συγκεκριμένα: 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν. Μουδανιών (Δημοτικό Θέατρο) λειτουργεί:

Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή από τις 8:00 έως τις 16:00 (τηλ: 2373023091)

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν. Τρίγλιας (Κτίριο ΚΑΠΗ) λειτουργεί κάθε Δευτέρα από τις 9:00 έως 13:30

Για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν. Καλλικράτειας θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση. Σας επισημαίνουμε ακόμη ότι κατά την είσοδό σας στις βιβλιοθήκες θα πρέπει να φοράτε προστατευτικές μάσκες.

Τέλος, αν κάποιος έχει βιβλία που δεν τα χρειάζεται και είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να τα δωρίσει στη βιβλιοθήκη της αρεσκείας του κατά τις ώρες λειτουργίας της. 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Βρεφικοί/παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ μεΑ μέσω ΕΣΠΑ- Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ (2774/Β/8-7-2020) για τις θέσεις φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ΑμεΑ στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), καθώς και στα ΚΔΑΠ μεΑ  μέσω ΕΣΠΑ.

Στην απόφαση περιγράφονται τα ωφελούμενα άτομα, οι επιλέξιμες δομές, καθώς και τα κριτήρια επιλογής. Αίτηση συμμετοχής θα υποβληθεί από τις/τους ενδιαφερόμενες/ους, αφού πρώτα εκδοθεί η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος από την Ε.Ε.Τ.Α.Α  Α.Ε, η οποία θα περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία, τις ημερομηνίες, τον τρόπο υποβολής της αίτησης κ.ά.

Για να δείτε το ΦΕΚ πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://bit.ly/2Z9UMrl

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Επαναφορά διευρυμένης λειτουργίας των ΚΕΠ

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2726/Β/3-7-2020 καθορίζονται οι ώρες λειτουργίας των ΚΕΠ, ενώ καταργείται κάθε προηγούμενη απόφαση. 

Έτσι από Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 οι ώρες εξυπηρέτησης κοινού καθορίζονται για το:

ΚΕΠ Ν. Μουδανιών

Δευτέρα έως Παρασκευή: 8:00 -19:30

Σάββατο: 8:00 -13:30

ΚΕΠ Ν. Καλλικράτειας

Δευτέρα έως Παρασκευή: 8:00 - 19:30

Σάββατο: 8:00 – 13:30

ΚΕΠ Ν. Τρίγλιας:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 7:30 - 15:30

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα:

ΚΕΠ Ν. Μουδανιών: 2373350100

ΚΕΠ Ν. Καλλικράτειας: 2399050051 και 2399050052

ΚΕΠ Ν. Τρίγλιας: 2373350312 και 2373350313

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΤΕ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ

Σε εξέλιξη η κατασκευή χώρου στάθμευσης στα Ν. Μουδανιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή χώρου στάθμευσης στα Ν. Μουδανιά στα πλαίσια κατασκευής του έργου «Εσωτερική οδοποιία τμημάτων οδών στον οικισμό Νέων Μουδανιών» στην περιοχή της πρώην ΒΕΚΑΜ (οδός Αγίου Όρους).

Πρόκειται για έναν ενιαίο χώρο στάθμευσης, που προορίζεται κυρίως για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων με στόχο να αποτραπεί η είσοδός τους στο εμπορικό κέντρο των Νέων Μουδανιών.Εξάλλου, σε λίγα μέτρα από το συγκεκριμένο χώρο ξεκινάει η ανάπλαση του εμπορικού κέντρου και ο μεγάλος πεζόδρομος της οδού Ηλιοπούλου.

“Για να οδηγηθούμε σήμερα στην υλοποίηση του έργου, προηγήθηκαν δύσκολες και χρονοβόρες διαδικασίες, όπως η απομάκρυνση της ΒΕΚΑΜ και η κατεδάφιση του ακαλαίσθητου κτιρίου, που αντίκριζε κανείς μόλις έμπαινε στην πόλη.

Στη συνέχεια κατασκευάστηκαν πεζοδρόμια περιμετρικά και τώρα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο κατασκευής του χώρου. Αυτό μαζί με τα άλλα δύο πάρκινγκ, που έχουν προγραμματισθεί γα τα Ν. Μουδανιά, θα αποσυμφορήσουν την κυκλοφορία στο κέντρο και θα διευκολύνουν κατοίκους και τουρίστες” ανέφερε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς

xrsstthmslfr_2 xrsstthmslfr_3

Εκπέμπει ήδη σε 16 σημεία-Κοινότητες του Δήμου το δωρεάν ασύρματο δίκτυο “WiFi4EU”

Σε 16 Κοινότητες του Δήμου Ν. Προποντίδας εκπέμπει πλέον δωρεάν ασύρματο διαδίκτυο. Η εγκατάσταση έχει γίνει στα Κοινοτικά Καταστήματα:

-Πορταριάς

-Διονυσίου

-Ζωγράφου

-Αγίου Μάμαντος

-Σημάντρων

-Ποτίδαιας

-Λακκώματος

-Ν. Γωνιάς

-Ν. Ηράκλειας

-Αγίου Παύλου

-Ν. Σιλάτων

-Σωζόπολης

-Πετραλώνων

-Ν. Τρίγλιας

-Ν. Τενέδου

-Ελαιοχωρίων

Περισσότερα...

Παράταση έως την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 για το φοιτητικό επίδομα

Παράταση έως την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους-δικαιούχους του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων παρατείνεται έως την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://stegastiko.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου), προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την Α.Α.Δ.Ε. για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Πρόσκληση στους ζωγράφους του τόπου μας

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας, ο Οργανισμός Πολιτισμού & και Αθλητισμού και το Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων ετοιμάζονται για ακόμη μία φορά να γιορτάσουν μαζί σας -στις 3 Αυγούστου- το Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, που θα γίνουν, θα πραγματοποιηθεί έκθεση έργων ζωγραφικής από Καλλιτέχνες του Δήμου μας.

Σε μία προσπάθεια ανάδειξης καλλιτεχνών του τόπου μας σας καλούμε, αν επιθυμείτε να εκθέσετε κάποιο δείγμα της δουλειάς σας, να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 στην κα Παπαμέτη Βίκυ, τηλ. 6974744502.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα