Δελτία Τύπου

Ενημέρωση Δημάρχου Μανώλη Καρρά για την πορεία των εργασιών του Σπηλαίου Πετραλώνων

Για την πορεία των έργων του Σπηλαίου Πετραλώνων, το οποίο είναι κλειστό για το κοινό λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνται σ’ αυτό, ενημερώθηκε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Μανώλης Καρράς από τον Διευθυντή της Ενιαίας Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας κ. Ντάρλα Ανδρέα. 

  Ο κ. Ντάρλας, ενημέρωσε τον κ. Καρρά για τα επιστημονικά θέματα και την πορεία των ερευνών, όπως επίσης και για τις εργασίες που έχουν εκτελεσθεί καθώς και γι’ αυτές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν.    

   Οι εργασίες του Σπηλαίου Πετραλώνων έχουν ενταχθεί στην συγχρηματοδοτούμενη πράξη «Ανάδειξη Σπηλαίου Πετραλώνων και αναβάθμιση των υποδομών του», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020»

Αφορούν στην αντικατάσταση των διαδρόμων περιήγησης του Σπηλαίου, στην αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού καθώς και στην απομάκρυνση της «πράσινης ασθένειας» που είχε δημιουργηθεί σε διάφορες περιοχές του σπηλαίου, ώστε να δοθεί στο κοινό ολοκληρωμένο και αντάξιο της επιστημονικής του αξίας.

   Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς δήλωσε για το θέμα: «Το Σπήλαιο Πετραλώνων, αποτελεί μοναδικό αξιοθέατα παγκοσμίως. Η συντήρηση των υποδομών του Σπηλαίου ήταν απαραίτητη έτσι ώστε να αναβαθμιστεί τόσο λειτουργικά αλλά  και αισθητικά.  Επιθυμούμε την άμεση αποκατάσταση του σπηλαίου για να υποδεχθεί σύντομα τους  επισκέπτες του».

Ο Δήμαρχος

 

Εμμανουήλ Καρράς

splptrln_1 splptrln_2 splptrln_3 splptrln_4 splptrln_5

Πρόσκληση Συμμετοχής στον 2o Αγώνα Δρόμου Νέας Προποντίδας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΣΤΟΝ 2o ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

specialistas_1

• Στα 1.000μ. για παιδιά Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης

• Στα 6.000μ. για παιδιά από 12-112 ετών

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας και το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Νέας Προποντίδας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, διοργανώνουν τον 2ο Αγώνα Δρόμου «Γίνε Specialistas» και σας προσκαλούν να συμμετέχετε. Γιατί Specialistas γίνεσαι όταν ξεπερνάς τα στερεότυπα, αγκαλιάζεις το διαφορετικό και ανακαλύπτεις την ομορφιά του «μαζί». Γινόμαστε όλοι καλύτεροι όταν:

 Συμβαδίζουμε στη ζωή

 Συντρέχουμε στις δυσκολίες

 Συμμετέχουμε στους αγώνες

1. Αγώνας Δρόμου στα 1.000 μ. για παιδιά Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων

Ώρα Εκκίνησης:11.00 π.μ..

Αφετηρία – Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Ν. Μουδανιών

Διαδρομή: Χρυσοστόμου Σμύρνης- Γεωρ. Παπανδρέου – Καζαντζάκη –Καρυωτάκη - Αγ. Γεωργίου.

2. Αγώνας Δρόμου στα 6.000μ. για παιδιά από 12 έως….112 ετών

Ώρα Εκκίνησης: 11.30 π.μ.

Αφετηρία – Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Ν. Μουδανιών

Διαδρομή: Χρυσοστόμου Σμύρνης- Γεωργ. Παπανδρέου- Καζαντζάκη- Λεωφόρου Ελευθερίας- Επαρχιακή οδός Ν. Μουδανιών/ Παραλία Πορταριάς (Καφέ-Μπαρ Concha)- Αγίου Γεωργίου (παραλιακή).

ΕΠΑΘΛΑ - ΜΕΤΑΛΛΙΑ - ΔΩΡΑ Έπαθλα απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές των 6.000μ. (3 άντρες- 3 γυναίκες). Σε όλους τους δρομείς, που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Στο τέλος της διαδρομής θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομής και θα ακολουθήσει κλήρωση, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι αυτομάτως με την εγγραφή τους. Τα δώρα είναι:

• Στα 1000μ. ένα ποδήλατο.

• Στα 6000μ. ένα tablet.

Οι γνωστοί youtubers PanosDent και Konstantina θα είναι μαζί μας, ενώ κάθε δρομέας κάτω των 18 ετών με την εγγραφή του, θα γίνει μέλος της PTD και θα αποκτήσει ένα βραχιολάκι της ομάδας σε ειδική έκδοση «Γίνε Specialistas 2020»! Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται αναμνηστικό μπλουζάκι, αναμνηστικό μετάλλιο, νερό, ιατρικές πρώτες βοήθειες. Μαζί μας «θα γίνει specialistas» και ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός του Ζοο Radio Μαργαρίτης Κεχαγιάς, ο οποίος με τις μουσικές επιλογές του θα δίνει τον ρυθμό στους συμμετέχοντες.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

• Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα.

• Ομαδικές, οι οποίες απευθύνονται σε σχολεία, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων, γυμναστήρια, εταιρείες, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα.

• Στην περίπτωση ανηλίκου, συμπληρώνονται υποχρεωτικά τα στοιχεία από το γονέα που ασκεί την επιμέλειά του και η υποβολή της αίτησης συμμετοχής συνοδεύεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από Υπεύθυνη Δήλωση συγκατάθεσης του γονέα.

• Οι μαθητές Δημοτικού συμμετέχουν ΔΩΡΕΑΝ στον αγώνα δρόμου 1000 μέτρων.

• Το αντίτιμο συμμετοχής στον αγώνα δρόμου 6000 μέτρων, είναι 5 ευρώ. Το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί από το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Νέας Προποντίδας για την αγορά τριών απινιδωτών που θα τοποθετηθούν στα κλειστά γυμναστήρια των τριών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Νέας Προποντίδας.

• Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020.

Έντυπα δηλώσεων συμμετοχής θα διατίθενται στο Δημαρχείο Ν. Μουδανιών, στο Κοινοτικό Κατάστημα Νέας Καλλικράτειας, στο Κοινοτικό Κατάστημα Νέας Τρίγλιας και σε όλα τα ΚΕΠ (Ν. Μουδανιών, Ν. Τρίγλιας, Ν. Καλλικράτειας).

ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 Με αποστολή της έντυπης δήλωσης στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Με αποστολή της έντυπης δήλωσης στο facebook: Γίνε Specialistas

 Με αποστολή της έντυπης δήλωσης στο fax: 23730 22772

 Αυτοπροσώπως στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών: Δευτέρα 19:00-20:00 μ.μ. - Τετάρτη 19:00- 20:00 μ.μ.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

- Πληρωμή αυτοπροσώπως στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών: Δευτέρα 19:00-20:00 μ. μ. - Τετάρτη 19:00- 20:00 μ. μ.

- Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό της ALPHABANK: IBAN: GR85 0140 8150 8150 0200 2014 243 Όνομα δικαιούχου: «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ν. Μουδανιών».

Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή, θα πρέπει να καταβάλετε το αντίτιμο της συνδρομής έως τη λήξη της επίσημης προθεσμίας των εγγραφών. Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Νέας Προποντίδας

ΤΗΛ/FAX: 23730 22772

EMAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΙΝΗΤΟ: 6934601004 μόνο κατά τις ώρες 18.30-20.30

FACEBOOK: Γίνε Specialistas, Δήμος Νέας Προποντίδας

 

ΑΙΤΗΣΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-SPECIALISTAS_FINAL

ΑΙΤΗΣΗ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΧΟΡΗΓΩΝ

Έναρξη δύο νέων τμημάτων εκπαίδευσης από το ΚΔΒΜ του Δήμου Ν. Προποντίδας

Δύο νέα τμήματα εκπαίδευσης ξεκίνησαν από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Νέας Προποντίδας. Ειδικότερα, τα τμήματα εκπαίδευσης αφορούν την εκπαιδευτική ενότητα «Αγγλικά στον τουρισμό και πραγματοποιούνται στα Νέα Μουδανιά.

Οι αιτήσεις σε όλες τις εκπαιδευτικές ενότητες συνεχίζονται. Τα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτου, μόρφωσης, επαγγελματικής κατάστασης κι εθνικότητας. Σύντομα πρόκειται να ανακοινωθούν νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για Ειδικές Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ) και προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης που θα αφορούν τις νέες τεχνολογίες και την επιχειρηματικότητα.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας-Θρησκευμάτων και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

O Δήμαρχος

Καρράς Εμμανουήλ

 

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Για Χορηγία Στον 2o Αγώνα Δρόμου Νέας Προποντίδας

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας και το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Νέας Προποντίδας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, διοργανώνουν τον 2ο Αγώνα Δρόμου «Γίνε Specialistas», την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020.

Ο Αγώνας Δρόμου «Γίνε Specialistas» περιλαμβάνει δύο διαδρομές, μια των 1000 μ. για μαθητές των Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης των Δημοτικών σχολείων και μια των 6000 μ. για τις ηλικίες 12 – 112.

Πέρσι, κατά την πρώτη χρονιά διοργάνωσης, αυτής της μεγάλης αθλητικής γιορτής, γέμισαν τα Νέα Μουδανιά με περισσότερα από 3000 χαρούμενα πρόσωπα. Έτσι, άνοιξε ο δρόμος του «ΜΑΖΙ» στον οποίο με χαρά συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι. Τα παιδιά με αναπηρίες έσμιξαν ισότιμα με τους συνομήλικους τους και μαζί βιώσαμε όλοι αξέχαστες στιγμές. Γίναμε Specialistes!

Γιατί Specialistas γίνεσαι, όταν ξεπερνάς τα στερεότυπα, αγκαλιάζεις το διαφορετικό και ανακαλύπτεις την ομορφιά του «μαζί». Γινόμαστε όλοι καλύτεροι όταν: Συμβαδίζουμε στη ζωή

Συντρέχουμε στις δυσκολίες

Συμμετέχουμε στους αγώνες

Με την εμπειρία του επιτυχημένου πρώτου αγώνα, την ευρεία αποδοχή της τοπικής κοινωνίας, καθώς και την προτροπή πολλών δρομέων που συμμετείχαν στην πρώτη μας προσπάθεια, συνεχίζουμε και φέτος με τον 2ο Αγώνα Δρόμου «Γίνε Specialistas»

Η συμμετοχή στον Αγώνα Δρόμου των 6000μ. είναι 5 ευρώ, ενώ των 1000μ.οπου συμμετέχουν οι μαθητές Δ’, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού, είναι δωρεάν. Φέτος, μετά από την απόφαση της επιτροπής διοργάνωσης, το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα διατεθεί για την αγορά τριών απινιδωτών που θα τοποθετηθούν στα κλειστά γυμναστήρια των τριών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας. Αν θέλεις κι εσύ να ενισχύσεις τον αγώνα μας, μπορείς να γίνεις χορηγός της όλης προσπάθειας. Μπορείς να γίνεις κι εσύ Specialistas!

Πληροφορίες: Τηλ: 2373350233 mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

prsklsekdlsnpgg_1

 

Κοπή Βασιλόπιτας για τους εργαζομένους του Δήμου στη ΔΕ Ν. Τρίγλιας

Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς πραγματοποίησε την κοπή της Βασιλόπιτας των εργαζομένων του Δήμου Ν. Προποντίδας στη Δημοτική Ενότητα Τρίγλιας παρουσία Δημοτικών Συμβούλων. Τυχερός του φλουριού ήταν ο δάσκαλος της φιλαρμονικής Ν. Τρίγλιας Αθ. Μπουλούσης. Ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Καρράς

 

kptrgl_1 kptrgl_2 kptrgl_3 kptrgl_4 kptrgl_5 kptrgl_6

 

Κοπή Βασιλόπιτας ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πορταριάς

Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρράς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος, οι Σύμβουλοι της Κοινότητας Πορταριάς και οι Εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πορταριάς σας προσκαλούν στην Κοπή της Βασιλόπιτας του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς.

 

prsklprtr_1

 

Ανακατασκευή 9 παλαιών παιδικών χαρών

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση προσφορών για την ανάδειξη αναδόχου του έργου “Ανακατασκευή εννιά (9) Παιδικών Χαρών”, συνολικού προϋπολογισμού 787.000€, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους. 

 

Αναλυτικά αφορά σε: 

Περισσότερα...

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα