Δελτία Τύπου

Σε ΦΕΚ η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε δήμους

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (3396/5-9-2019, τομ. Β') η διαδικασία και οι όροι μεταφοράς των πιστώσεων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την υλοποίηση της πράξης “Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων”.

Το πρόγραμμα σύμφωνα με τη σχετική απόφαση είναι συνολικού προϋπολογισμού 134.815.978,0€ -εκ των οποίων το ποσό των 20.622.336€ αφορά την κατάρτιση- ενώ η υλοποίησή του θα γίνει από τον ΟΑΕΔ.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, το Σαββάτο 14/9/2019

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, οι παρακάτω δράσεις:

08.00 π.μ.: Δράσεις Δενδροφύτευσης στο Φράγμα της Κρήνης.  Ετοιμασία του χώρου και φύτεμα 80 δέντρων, θάμνων & φυτών.  Πότισμα υπαρχόντων δέντρων.  

09.00 π.μ.: Τοποθέτηση πινακίδων περιβαλλοντικής προστασίας του χώρου, πάγκων ξεκούρασης και καλαθιών σκουπιδιών.

10.00 π.μ.: Τοποθέτηση σταντ ποδηλάτων- Σήμανση   ποδηλατικής Διαδρομής. 

11.00  π.μ.: Καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου , βάψιμο τοιχίων περίφραξης.

11.30 π.μ – 15.00 μ.μ.: Περιπατητική διαδρομή΄με αφετηρία το   φράγμα Κρήνης και προορισμό το ΠΕΡΕΚ στο Μονοπήγαδο και αντίστροφα μήκους 12 χιλιομέτρων.

17.00 μ.μ.: Απελευθέρωση γόνου για εμπλουτισμό της λίμνης του   φράγματος με νέα είδη ψαριών- Ψάρεμα στη λίμνη. 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

drs_1

Παράταση της ρύθμισης οφειλών στους Δήμους και στα Νομικά τους πρόσωπα

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 θα παραταθεί η ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα, η οποία έληγε στις 17 Σεπτεμβρίου 2019, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο Υπουργός κ. Θεοδωρικάκος ήρθε μάλιστα ήδη σε συνεννόηση με τον Υφυπουργό κ. Λιβάνιο για την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Υποβάθμιση του Β΄ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών του ΕΦΚΑ σε Αποκεντρωμένο Τμήμα

Την τροποποίηση του Οργανισμού του ΕΦΚΑ, που προβλέπει τη δημιουργία μίας μόνο Διεύθυνσης ΕΦΚΑ στο Νομό Χαλκιδικής με έδρα τον Πολύγυρο και την υποβάθμιση του Β' Υποκαταστήματος στα Ν. Μουδανιά σε Αποκεντρωμένο Τμήμα, ζήτησε με έγγραφό του ο Δήμαρχος Μ. Καρράς από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Βρούτση και τον Υφυπουργό Εργασίας, αρμόδιο για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτη Μηταράκη. 

Επίσης, για το θέμα συναντήθηκε στην Αθήνα με την κ. Παυλίνα Καρασιώτου, Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της εξέθεσε αναλυτικά τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν χιλιάδες εξυπηρετούμενοι πολίτες από το Υποκατάστημα των Ν. Μουδανιών, αν προχωρήσει η προγραμματισμένη υποβάθμιση.  Σήμερα, με έγγραφό του ενημέρωσε για το θέμα τους βουλευτές του Νομού, καθώς και τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, και ζήτησε τη συνδρομή τους στο χειρισμό της υπόθεσης.

“Το θέμα μας απασχολεί από τις αρχές του έτους και μάλιστα είχε συζητηθεί στη βουλή μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Νομού κ. Γ. Βαγιωνάς. Τότε είχε απαντηθεί από τη μεριά του Υπουργείου ότι, αν το ενοίκιο καλυπτόταν, δεν θα είχαν αντίρρηση να διατηρηθεί με τη μορφή που έχει. Αν και λήφθηκε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κάλυψη των μισθωμάτων, δεν άλλαξε κάτι στον Οργανισμό του ΕΦΚΑ που το υποβάθμιζε σε Αποκεντρωμένο Τμήμα, όπως και τελικώς “πέρασε” στο Π.Δ 8/2019. Τις ιδιαιτερότητες του Νομού, το πλήθος των πολιτών που εξυπηρετείται και  η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από τον Πολύγυρο, είναι κάποια από τα στοιχεία που ζητάμε να συνυπολογιστούν”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του για το θέμα ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς. 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Karra_1

Τελικές εργασίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δήμο Νέας Προποντίδας

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στο Δήμο Νέας Προποντίδας. Ειδικότερα, χθες Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019, στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου, τοποθετήθηκαν ειδικά σταντ, στα οποία θα προβάλλονται οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Παρόμοια σταντ, θα τοποθετηθούν τόσο στο Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων, όσο και σ’ επιλεγμένα σημεία των Κοινοτήτων του Δήμου μας.

Εφεξής, θα ενημερώνεστε καθημερινά σχετικά με τις δράσεις που θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

trgbkn_1 trgbkn_2

Ξεκίνησε η κατασκευή του 3ου Νηπιαγωγείου Μουδανιών

Ξεκίνησε η κατασκευή του 3ου Νηπιαγωγείου Ν. Μουδανιών στην περιοχή Αλμύρα με  προϋπολογισμό 1.220.000,00€ (“Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρική Μακεδονία 2014-2020”).

Πρόκειται για ένα ολοήμερο νηπιαγωγείο με δύο αίθουσες εργασίας, μία αίθουσα ανάπαυσης, έναν χώρο για τραπεζαρία και κουζίνα, ένα γραφείο νηπιαγωγών και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων δομημένα στο ισόγειο συνολικής έκτασης 418,08 τ.μ. Μπροστά από την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα δημιουργηθεί ένας μεγάλος ημιυπαίθριος χώρος επιφάνειας περίπου 60 τ.μ., ώστε να παίζουν τα παιδιά σε περίπτωση που το επιβάλλουν οι καιρικές συνθήκες.

Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου θα επικρατεί το πράσινο. Η δεντροφύτευση της αυλής θα γίνει με διάφορα φυτά και δέντρα. Η μεγαλύτερη επιφάνεια της αυλής θα είναι διαμορφωμένη με χλοοτάπητα, ενώ υπάρχουν σημεία όπου θα δημιουργηθούν διαδρομές με ακανόνιστο, καμπύλο σχήμα από χυτό βοτσαλωτό δάπεδο σε έντονο χρωματισμό, οι οποίες θα δημιουργούν ένα ενδιαφέρον οπτικό παιχνίδι επί εδάφους για τα παιδιά, ενώ στο νότιο τμήμα της αυλής προβλέπεται παιδική χαρά.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

rgnpgtr_1 rgnpgtr_2 rgnpgtr_3 rgnpgtr_4 rgnpgtr_5

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2019

Για 4η φορά  ο Δήμος Νέας Προποντίδας διοργανώνει τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2019 (λόγω του ευρέος φάσματος των δράσεων ήδη κάποιες έχουν υλοποιηθεί από τις 9 Σεπτεμβρίου 2019).

Πρόκειται ουσιαστικά για τον σημαντικότερο θεσμό σε Ευρωπαϊκό επίπεδο  για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και ανάπτυξης περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Η φιλοσοφία της βιώσιμης κινητικότητας στις καθημερινές  μετακινήσεις αποτελεί ζητούμενο αλλά και προτεραιότητα, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ποιότητα ζωής των πολιτών.

 Γι' αυτό και ο Δήμος επιθυμεί μέσω του Προγράμματος να ενθαρρύνει την καινοτομία, τις φιλικές μορφές ενέργειας και μετακίνησης, καθώς και τη χρήση του ποδηλάτου. Ήδη έχουμε υιοθετήσει και υλοποιήσει προς αυτήν την κατεύθυνση:   πεζοδρομήσεις, κατασκευή ειδικών ζωνών για τυφλούς στα πεζοδρόμια, μπάρες διάβασης των ΑΜΕΑ, τοποθέτηση πάρκινγκ ποδηλάτων σε όλον τον Δήμο (για την ασφαλή τοποθέτηση και παραμονή τους) κ.τ.λ.

Με ισχυρό κίνητρο τη βούληση των κατοίκων για ένα πράσινο- βιώσιμο-φιλικό  και ανθρώπινο πρόσωπο θα συνεχιστεί η προσπάθεια του Δήμου για υιοθέτηση νέων πρακτικών που θα στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος, στη  βιώσιμη κινητικότητα ειδικών ομάδων πολιτών, στην κατανόηση των νέων αναγκών, στη συνεχή προσπάθεια για αλλαγή νοοτροπίας και στην υιοθέτηση πετυχημένων παραδειγμάτων άλλων πόλεων. 

Ενημέρωση θα παρέχεται καθ' όλη τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας από τα ειδικά  “stand” που θα στηθούν στο Δημαρχείο, στο Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων και σε άλλα επιλεγμένα σημεία του Δήμου. 

Αθανασάρας Φίλιππος

Τοπικός Συντονιστής Κινητικότητας

& Ευρωπαϊκής Εβδομάδας

Κινητικότητας

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

eek_1

Μήνυμα του Δημάρχου Νέας Προποντίδας Μ. Καρρά για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητά μας παιδιά, 

Αγαπητές/οί Εκπαιδευτικοί, 

Αγαπητοί γονείς,

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την αρχή μίας νέας σχολικής χρονιάς, μίας νέας αρχής για το ταξίδι της μάθησης και της γνώσης που για άλλους τώρα ξεκινά και για άλλους συνεχίζεται. Ο ρόλος του σχολείου είναι αναντίλεκτα πολύτιμος. Καλείται να λειτουργήσει πολύπλευρα: να προσφέρει γνώση, να κοινωνικοποιήσει, να δημιουργήσει ενεργούς και με δημοκρατική συνείδηση πολίτες. Χρειαζόμαστε επιστήμονες, μα πάνω απ' όλα χρειαζόμαστε χρήσιμους και ενάρετους ανθρώπους.

Το ταξίδι αυτό δεν είναι μοναχικό αλλά έχει συνοδοιπόρους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, στους οποίους ολόψυχα εύχομαι καλή δύναμη στο ρόλο που ο καθένας καλείται να ανταποκριθεί, προκειμένου να στηρίξει τα παιδιά μας που αποτελούν το μέλλον του τόπου μας.

Ως δάσκαλος και ως γονιός θα προτρέψω για διατήρηση των ισορροπιών. Δεν θα πρέπει δηλαδή να ξεχνάμε ότι ανάμεσα στις λέξεις παιδί και παίζω, υπάρχει πέρα από ετυμολογική και σημασιολογική συγγένεια. Ας μη χαθεί η ανεμελιά και η ξεγνοιασιά των παιδικών χρόνων από την πίεση των υπερβολικών απαιτήσεων. Δε χρειάζεται βιασύνη. Ο αγώνας της μάθησης είναι “αγώνας αντοχής”, υπομονής και θέλησης, η οποία θα πρέπει να διατηρηθεί αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων και να μη χαθεί από τις υπερβολικές προσδοκίες που οδηγούν σε εξόντωση και παραίτηση.

Ως Δήμαρχος, τέλος, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη έχοντας ως προτεραιότητα την αναβάθμιση και στήριξη των παρεχομένων υπηρεσιών των σχολικών μονάδων.

Καλή και δημιουργική χρονιά!

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Karra_1

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Visit Nea Propontida

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα