Δελτία Τύπου

Δρομολογήθηκε η αποκατάσταση των ζημιών στους αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Ν. Προποντίδας

Δρομολογήθηκε η αποκατάσταση των ζημιών στους αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Ν. Προποντίδας σύμφωνα με την ενημέρωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής προς την υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού. Συγκεκριμένα: Στο κτιριακό συγκρότημα του πρώην Μετοχίου των Νέων Φλογητών, όπου στεγάζεται το Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού, σημειώθηκαν υφαρπαγές κεραμιδιών στέγης εξ αιτίας των ισχυρότατων ανέμων. Ήδη δρομολογήθηκε η αποκατάσταση τους, όπως και της περίφραξης και του στεγάστρου. Κρίθηκε απαραίτητη ακόμη η εγκατάσταση τρίτου αλεξικέραυνου.

Στο Μετοχιακό συγκρότημα Ζωγράφου του Δήμου Ν. Προποντίδας - αποτελείται από πύργο του 15ου αιώνα, ναό (1842), οικίες και κοληγόσπιτα- σημειώθηκε κατάρρευση του δυτικού αετώματος και καταστροφή της στέγης της μεγάλης αποθήκης του Μετοχίου. Δρομολογήθηκε η αποκατάσταση των ζημιών με συνεργασία της ΕΦΑ Χαλκιδικής και της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονία.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Άμεσες ενέργειες για την στήριξη της Χαλκιδικής ως τουριστικού προορισμού αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού

Άμεσες ενέργειες για την στήριξη της Χαλκιδικής ως τουριστικού προορισμού αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού με συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, της διοίκησης του ΕΟΤ και του Προέδρου Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρη Τάσιου.

Ο υπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας ενημερώθηκαν από τον γ.γ κ. Κ. Τσέγα και τον πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Χαρ. Καρίμαλη και έδωσαν οδηγίες για την λήψη άμεσων μέτρων, όπως: 

- Ενημέρωση μέσω των υπηρεσιών ΕΟΤ Εξωτερικού των Tour Operators γειτονικών και άλλων αγορών, οι οποίοι έχουν προγράμματα για την Χαλκιδική και με αυτούς ο ΕΟΤ έχει σε εξέλιξη ενέργειες συνδιαφήμισης, να ενισχύσουν άμεσα την προβολή της Χαλκιδικής.

- Ξεκινά στις 17 Αυγούστου καμπάνια οκτώ (8) εβδομάδων σε Μιλάνο και Ρώμη με προβολή βίντεο για την Χαλκιδική σε σταθμούς μετρό και σε λεωφορεία.

- Ειδικό διαφημιστικό πρόγραμμα των Υπηρεσιών ΕΟΤ Εξωτερικού για την προβολή της Χαλκιδικής σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης των αγορών της αρμοδιότητάς τους την περίοδο 3ου δεκαημέρου του Αυγούστου μέχρι το τέλος του έτους.

- Στην ήδη εγκεκριμένη διαδικτυακή διαφημιστική προβολή από 10/08/2019 μέσω του δικτύου OATH – VerizonMedia, σε Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία θα συμπεριληφθεί και προβολή της Χαλκιδικής.

- Στο Newsletter του ΕΟΤ 2/8/19 το οποίο αποστέλλεται απευθείας με mail σε περίπου 20.000 αποδέκτες και αναρτάται στα social media του ΕΟΤ θα συμπεριληφθεί προβολή της Χαλκιδικής.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Παρουσίαση του προγράμματος Consume-less Med (καταναλώνω λιγότερο στη Μεσόγειο)

«Λιγότερο νερό, λιγότερη ενέργεια, λιγότερα απόβλητα» είναι το σύνθημα του Ευρωπαϊκού διακρατικού προγράμματος Consume-less Med (καταναλώνω λιγότερο στη Μεσόγειο) για τον αειφόρο τουρισμό το οποίο υλοποιείται από τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας «Εύξεινη Πόλη». Οι στόχοι του προγράμματος παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον δήμο Ν. Προποντίδας χθες Τρίτη 16-7-2019 στο δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών.

Το έργο απευθύνεται σε παραλιακούς ή νησιωτικούς τουριστικούς Δήμους στη Μεσόγειο, σε φορείς του τουρισμού, καθώς και σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού (ξενοδοχεία-καταλύματα, εστίαση, καταστήματα χειροτεχνίας και εμπορίου), οι οποίοι μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά οικονομικά και επικοινωνιακά οφέλη με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, πέρα από την συμβολή τους για την προστασία των περιβαλλοντικών πόρων και του οικοσυστήματος της περιοχής όπου δραστηριοποιούνται. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η στήριξη των τοπικών προϊόντων που προωθεί το συγκεκριμένο έργο.

Στόχος είναι ο συντονισμός δράσεων για μείωση της κατανάλωσης νερού, ενέργειας και παραγωγής αποβλήτων και η παροχή της επιλογής μιας σειράς από υπηρεσίες προς τους τουρίστες ικανές να ελαχιστοποιήσουν την κατανάλωση και να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν καλύτερα τα τοπικά προϊόντα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

 Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ιnterreg Mediterranean και το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

consume_1 consume_2 consume_3 consume_4 consume_5 consume_6

Στήριξη των Ρομά στη Ν.Ποτίδαια μετά τη θεομηνία

Τον καταυλισμό των Ρομά στη Ν. Ποτίδαια έπληξε σημαντικά η κακοκαιρία της 10ης Ιουλίου 2019 με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να μείνουν άστεγες. Αμέσως στήθηκαν σκηνές από τον ελληνικό στρατό για να στεγάσουν περίπου 30 άτομα, ενώ εστάλη και ανθρωπιστική βοήθεια σε νερό, τρόφιμα και ρουχισμό με τη συνδρομή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

roma_1 roma_2 roma_3 roma_4 roma_5

"Οι γαμπροί της Eυτυχίας" στο Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Με τη θεατρική παράσταση «Οι γαμπροί της ευτυχίας» του Ν. Τσιφόρου και Π. Βασιλειάδη σε σκηνοθεσία Γ. Μπέζου και πρωταγωνιστές τους Γ.Μπέζο, Δ. Λαμπρόγιαννη, Γ. Στόλλα και Γ. Παπαγεωργίου συνεχίστηκε το Φεστιβάλ Θάλασσας χθες Δευτέρα 15-7-2019 στο ανοιχτό αμφιθέατρο Μουδανιών. Η κλασική κωμωδία με αρραβωνιάσματα, παρεξηγήσεις, κληρονομιές και μία νύφη στα αζήτητα σκόρπισε άφθονο γέλιο στους θεατές που την παρακολούθησαν στο ανοιχτό θέατρο Ν. Μουδανιών.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται το Σάββατο 20-7-2019 κι ώρα 21:30 με την παιδική παράσταση «Λάχανα και Χάχανα». 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

gamproi_1 gamproi_2 gamproi_3 gamproi_4 gamproi_5 gamproi_6 gamproi_7 gamproi_8 gamproi_9

Άμεση στήριξη των πληγέντων αγροτών ζήτησε ο δήμαρχος κ. Μ.Καρράς από την κυβέρνηση

Έγγραφο απέστειλε ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη, την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φ. Αραμπατζή, το οποίο κοινοποίησε στους βουλευτές του νομού, στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και την προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης με το οποίο ζήτησε την άμεση στήριξη των πληγέντων από την κακοκαιρία αγροτών.

Ακόμη, μετέφερε τις προτάσεις-αιτήματα της δημοτικής αρχής, των φορέων αλλά και των αγροτών, όπως διατυπώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο δημαρχείο παρουσία της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Συγκεκριμένα ζητήθηκαν τα εξής:

• Άμεση καταγραφή των ζημιών (ακόμη και με πρόσληψη έκτακτου εποχικού προσωπικού)

• Ταχεία αποζημίωση

• Παράταση της ημερομηνίας κατάθεσης αιτήσεων (ενδεικτικά να αναφερθεί ότι στην πρώτη μέρα δηλώσεων, εξαιτίας της μη λειτουργίας του συστήματος υπήρξε ανταποκριτής που κατόρθωσε να περάσει μόνο τέσσερις (4) αιτήσεις (!)

• Αναβάθμιση του συστήματος καταγραφής του ΕΛΓΑ

• Καταβολή άμεσα ενός χρηματικού ποσού ως προκαταβολή για ανακούφισή τους

• Δυνατότητα απόσταξης για τα επιτραπέζια σταφύλια

• Παροχή φορολογικών, ασφαλιστικών και δανειακών ελαφρύνσεων και στην εισφορά τους στον ΕΛΓΑ

• Κάλυψη ζημιών φυτικού κεφαλαίου που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ μέσω ΚΟΕ

• Χρήση της έκτακτης κρατικής χορήγησης «ήσσονος σημασίας» (de minimis) ανά παραγωγό 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Ευχαριστήριες επιστολές δημάρχου κ. Μ.Καρρά

Ευχαριστήριες επιστολές στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα, στον αντιπεριφερειάρχη Ι. Γιώργου και στην περιφερειακή σύμβουλο Κ. Ζωγράφου, απέστειλε ο δήμαρχος Μ. Καρράς για την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή τους από την πρώτη στιγμή που ο δήμος επλήγη από την κακοκαιρία. Οι υπηρεσίες της περιφέρειας επιστρατεύθηκαν άμεσα, επισκέφθηκαν επανειλημμένα τον δήμο, ενώ μέχρι και σήμερα συνεργεία της περιφέρειας συνδράμουν για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Αίτημα για παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Την παράταση της υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τους δημότες του δήμου Ν. Προποντίδας εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την κακοκαιρία της 10ης Ιουλίου 2019 ζήτησε με έγγραφό του προς τον Υφυπουργό Οικονομικών Βεσυρόπουλο Απόστολο και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Φορολογικές διευκολύνσεις ζήτησε ο Δήμαρχος Ν.Προποντίδας
  2. Σύσκεψη για τη στήριξη των αγροτών παρουσία της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινής Αραμπατζή
  3. Επίσκεψη της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή στο Δήμο Ν.Προποντίδας
  4. Υποβολή αιτήσεων για τις καταστροφές λόγω θεομηνίας στις 10 Ιουλίου 2019
  5. Σύσκεψη για τον τουρισμό μετά την θεομηνία που έπληξε τον νομό μας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Portes” στη Ν.Ποτίδαια παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη
  6. Αναγγελία ζημιών (φυτικής παραγωγής – φυτικού κεφαλαίου – παγίου κεφαλαίου) στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ
  7. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους κι επισκέπτες του δήμου Ν. Προποντίδας
  8. Ομαλοποιείται η κατάσταση στον δήμο μας
  9. Μήνυμα Δημάρχου Ν.Προποντίδας
  10. Υποβολή αιτήσεων για τις καταστροφές λόγω θεομηνίας στις 10 Ιουλίου 2019

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Visit Nea Propontida

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα