Δελτία Τύπου

Πρόσκληση Σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου σε Συνεδρίαση δια Περιφοράς

Το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης θα το βρείτε εδώ

 

Πρόσληψη Εποχικών Πυροσβεστών

Με το Προεδρικό Διάταγμα υπ' αριθμ. 38, που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ, τ. Α’ 73/26-3-2020), τροποποιήθηκαν διατάξεις του Π.Δ 36/2019, που αφορά στον «Κανονισμό πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Πυροσβεστικό Σώμα, ως πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης.Στην προκήρυξη, που θα δημοσιευθεί το επόμενο διάστημα θα αναφέρεται ο ακριβής αριθμός των προσλαμβανόμενων από κάθε κατηγορία σε κάθε Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) ή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΔΙ.Π.Υ.), τα απαιτούμενα προσόντα, ο τόπος και τα όργανα παραλαβής των δικαιολογητικών, η ημερομηνία και ο τρόπος διεξαγωγής της διαδικασίας πρόσληψης, η χρονική διάρκεια και το είδος της σύμβασης τους. Δείτε στις εικόνες, που ακολουθούν, τις τροποποιήσεις, όπως περιλαμβάνονται στο δημοσιευθέν Προεδρικό Διάταγμα. 

prslpspxkprsbstn_1 prslpspxkprsbstn_2 prslpspxkprsbstn_3 prslpspxkprsbstn_4

 

Ενεργοποίηση Ψηφιακών Υπηρεσιών στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (https://www.gov.gr/)

Η δυνατότητα υποβολής με ηλεκτρονικό τρόπο -μέσω αυθεντικοποίησης με κωδικούς taxisnet-της αίτησης, της υπεύθυνης δήλωσης και της εξουσιοδότησης περιλαμβάνεται στην από 20-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Κάθε φυσικό πρόσωπο που ενεργεί για τον εαυτό του ατομικά ή με την ιδιότητα νομίμου εκπροσώπου νομικού προσώπου (χρήστης), ή με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα εκπροσώπησης ή αντιπροσώπευσης τρίτου προσώπου που θα ορίζεται από το χρήστη ρητά στο σώμα του εγγράφου, δύναται να εκδίδει έγγραφα, όπως υπεύθυνη δήλωση, εξουσιοδότηση και αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Για την πρόσβαση στις ως άνω υπηρεσίες, απαιτείται η προηγούμενη αυθεντικοποίηση του χρήστη, με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet). Στον ιστότοπο της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης ο χρήστης επιλέγει μία από τις ακόλουθες υπηρεσίες: α) Υπεύθυνη δήλωση, β) Εξουσιοδότηση, γ) Αίτηση.

Περισσότερα...

Σε εφαρμογή η άυλη συνταγογράφηση

Για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών (ΠΝΠ, 20-3-2020), λόγω του κινδύνου περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, και με σκοπό τον περιορισμό της φυσικής επαφής ασθενών και ιατρών, καθώς και για τη διευκόλυνση των ασθενών θα ισχύουν τα εξής:

Περισσότερα...

Δελτίο Καιρού

Σύμφωνα με το από 26/3/2020 δελτίο καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπεται για την Μακεδονία:

Παρασκευή 27-3-2020 από 14:00 έως 23:59 τοπική

Βροχές κατά τόπους ισχυρούς στην κεντρική Μακεδονία από το

μεσημέρι, όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικού 5 με 7 μποφόρ.

 

Σάββατο 28- 3-2020 από 00:00 έως 23:59 τοπική

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη Μακεδονία. Περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι : μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

 

Κυριακή 29-3-2020 από 00:00 έως 23:59 τοπική

Καιρός : Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένες ορατότητες τις πρωινές ώρες από αραιή ομίχλη ή ομίχλη.

Άνεμοι : βόρειοι 2-3 και στον Θερμαϊκό παροδικά 4 μποφόρ εξασθενούμενοι από το απόγευμα.

kairos_1

Ανακοίνωση από τον ΔΕΔΔΗΕ για κλάδεμα δέντρων, που ακουμπούν σε ηλεκτροφόρα καλώδια

Ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί τους πολίτες, εφόσον γνωρίζουν περιπτώσεις επαφής ή επικίνδυνης γειτνίασης κλαδιών δέντρων με τους αγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος να τηλεφωνούν στα:

•23730 26100 για Ν. Προποντίδα και Κασσάνδρα και 

•23710 22413 για τις υπόλοιπες περιοχές του Νομού, 

ώστε να φροντίσουν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ άμεσα για το κλάδεμά τους. 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

nknsdd_1

 

Βοηθήστε στη Σωστή Διαχείρηση των Απορριμμάτων

Οδηγίες για τη σωστή διαχείριση και συσκευασία των απορριμμάτων κατά την περίοδο εφαρμογής των προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊό.

➡ Τα μέσα προστασίας που χρησιμοποιούμε όπως γάντια, μαντήλια απολύμανσης, μάσκες, απολυμαντικά δεν ανακυκλώνονται, και πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων.

➡ Μην αφήνετε σακούλες απορριμμάτων ανοικτές ή μισάνοικτες, χρησιμοποιείτε τις ειδικές σακούλες που κλείνουν με κορδόνι και κλείστε τις όσο πιο ερμητικά γίνεται.

➡ Τοποθετείστε τις σακούλες απορριμμάτων εντός των κάδων και κλείστε τους κάδους για να μην υπάρχει επαφή ή πιθανότητα επιμόλυνσης ούτε ανθρώπων ούτε με αδέσποτα ή περαστικά κατοικίδια. Σε περίπτωση που ο κάδος είναι ήδη γεμάτος αναζητείστε κοντινό κάδο με διαθέσιμο χώρο ή κρατείστε τη σακούλα στο σπίτι για μια ακόμη ημέρα.

➡ Αποφύγετε εργασίες που παράγουν έξτρα ποσότητες απορριμμάτων όπως επισκευές και μερεμέτια και μη βγάζετε στο δρόμο ογκώδη αντικείμενα όπως έπιπλα.

➡ Οι κάδοι μετατρέπονται πολύ εύκολα σε εστίες μικροβίων. Οι πολίτες να τους ανοίγουν και να τους κλείνουν με τα ειδικά πεντάλ, όπου αυτά υπάρχουν ή με γάντια, όπου δεν υπάρχουν πεντάλ.

Εάν είμαστε σε καραντίνα ή έχουμε κρούσματα ή υποψία κρούσματος στο σπίτι μας:

➡ Δεν διαχωρίζουμε τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα (πλαστικά, χαρτιά, μέταλλα) για να προστατέψουμε τόσο τους εργαζόμενους στη συλλογή όσο και αυτούς στο ΚΔΑΥ, που συχνά διαχωρίζουν ανακυκλώσιμα υλικά με τα χέρια.

➡ Γεμίζουμε τις σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων μέχρι τα 2/3 το πολύ, τις δένουμε σφιχτά και τις τοποθετούμε σε δεύτερη σακούλα που επίσης κλείνουμε σφιχτά. Προσέχουμε καλά να είναι γερές και οι δύο σακούλες, χωρίς σκισίματα, και σε περίπτωση αμφιβολίας χρησιμοποιούμε και τρίτη σακούλα.

➡ Χρησιμοποιούμε γάντια μιας χρήσης για να κλείσουμε και να δέσουμε τις σακούλες. 

Περισσότερα Άρθρα...

  1. «Μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης σε χώρους και επιφάνειες κατά την εξέλιξη της πανδημίας του SARS-CoV-2»
  2. Μήνυμα του Δημάρχου Ν. Προποντίδας Μ. Καρρά για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
  3. Ματαίωση παρελάσεων - Ανάρτηση της Ελληνικής Σημαίας ως ελάχιστος φόρος τιμής για τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821
  4. Απολυμάνσεις Δημοτικών Κτηρίων ανά Κοινότητα
  5. Κανείς δεν κυκλοφορεί χωρίς Βεβαίωση Μετακίνησης-Δόθηκαν διευκρινήσεις
  6. Απαγόρευση λειτουργίας των κλάδων των λαϊκών αγορών (παρ. 9, άρθρο 2, ν. 4497/2017) για τους οποίους απαιτείται μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια σε όλη την Επικράτεια
  7. Πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας για Εθελοντές
  8. Ανανεωμένη λίστα Ενίσχυση του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι κι από τον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής
  9. Επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 (ΦΕΚ τ. Β, 986/22-3-2020)
  10. Με αυστηρά μέτρα και με τους μισούς πωλητές από σήμερα (Κοινή Υπουργική Απόφαση ΔΙα/ΓΠ.οικ. 20006/2020 - ΦΕΚ 943/Β/20-3-2020) οι λαϊκές αγορές

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα