Δελτία Τύπου

Rapid test από την κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ στην Πορταριά και στα Ν. Φλογητά

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πρόκειται να πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) κορωνοϊου την ερχόμενη Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021. 

Ειδικότερα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) θα βρίσκεται την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, 

• από τις 9:30 έως τις 12:00 στην κεντρική πλατεία της Πορταριάς και

• 12:30-3:00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία των Ν. Φλογητών. 

Όσοι προσέρχονται στην εξέταση, πρέπει:

• Να γνωρίζουν απαραίτητα τον ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους (η ενημέρωση θα γίνει με σχετικό μήνυμα στο κινητό του πολίτη που εξετάσθηκε).

• Να στείλουν με SMS τον κωδικό 1 στο 13033 για την μετακίνηση τους.

Κατά τη διάρκεια του δειγματολογικών ελέγχων, θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

*Σε περίπτωση, που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές, η εξέταση θα πραγματοποιηθεί στα αντίστοιχα ΚΑΠΗ.

Απαλλαγή Δημοτικών Τελών σε Επιχειρήσεις, που διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω covid19

Να θυμίσουμε ότι, σύμφωνα με την 126/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εξακολουθεί να παραμένει σε ισχύ η δυνατότητα απαλλαγής από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού στις επιχειρήσεις, που διέκοψαν τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αίτηση πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο ή να καταθέσουν σχετική αίτηση στο Πρωτόκολλο του Δήμου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να τηλεφωνούν στο 2373350284 και 50285.

Ευχαριστούμε!

Ευχαριστούμε τον Χαλκιδικιώτη, δάσκαλο – συγγραφέα, Χρήστο Φυλαχτό γα τη δωρεά βιβλίων του, τα οποία θα δοθούν σε βιβλιοθήκες εκπαιδευτικών δομών του Δήμου μας. 

Ο Χρήστος Αθ. Φυλαχτός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Παλαιόχωρα Χαλκιδικής. Εργάζεται ως δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Ζερβοχωρίων. Αρθρογραφεί σε λαογραφικά, ενημερωτικά και πολιτιστικά έντυπα και σε τοπικές εφημερίδες. Έχει εκδώσει τα θεατρικά "Στου Τσάμ' τα χρόνια", "Απ' τον Χολομώντα στον Σαγγάριο", "Καπετάν Χάψας το Λιοντάρι της Χαλκιδικής" και " Ο Λεοντόκαρδος Μακεδονομάχος Γιαγλής" Είναι δημοτικός σύμβουλος Πολυγύρου και πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης Πολυγύρου, καθώς και δραστήριο μέλος του Δ.Σ. συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και άλλων συλλόγων. 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

dorea-biblion2_1 dorea-biblion2_2 dorea-biblion2_3 dorea-biblion2_4

Rapid test μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στη Νέα Καλλικράτεια, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο πλαίσιο των μέτρων για την υγειονομική ασφάλεια των δημοτών

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πρόκειται να πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) κορωνοϊου μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στη Νέα Καλλικράτεια.

Ειδικότερα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) θα βρίσκεται την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, από τις 9:30 έως τις 13:30, στην αρχή του πεζόδρομου Οσίας Παρασκευής- πλησίον Δημαρχείου Ν. Καλλικράτειας

Όσοι επιθυμούν να κάνουν το τεστ, μπορούν να προσέρχονται στο σημείο με το αυτοκίνητό τους και:

• Να γνωρίζουν απαραίτητα το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους (η ενημέρωση θα γίνει με σχετικό μήνυμα που θα σταλεί στο κινητό του πολίτη που εξετάσθηκε).

• Να στείλουν με SMS τον κωδικό 1 στο 13033 για την μετακίνηση τους.

Κατά τη διάρκεια του δειγματολογικών ελέγχων, θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Ευχαριστούμε πολύ το Αστυνομικό Τμήμα Ν. Καλλικράτειας, για την διευκόλυνση υλοποίηση της δράσης.

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ:

Tην Κυριακή 28-2-2021, από 08:00 έως 14:00:

ΜΟΝΟ η περιοχή από «ΚΑΦΕ Μανταρίνι»- Ψαράδικα- ΟΑΕΔ έως πρώην Τράπεζα Πειραιώς στα Νέα Μουδανιά. 

Tην Κυριακή 28-2-2021, από 08:00 έως 09:00 & 13:00-14:00:

ΜΟΝΟ από Πλατεία Ομονοίας έως και το Λιμεναρχείο Νέων Μουδανιών την Τρίτη 2-3-2021, από 8:30 έως 10:30 στα Νέα Φλογητά (Χωριό και Παραλία), στα Νέα Πλάγια (Χωριό και Παραλία) και όλοι οι οικισμοί έως τα όρια της Ν. Καλλικράτειας.

Η διακοπή θα γίνει μόνο, αν οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες, ώστε να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εργασίες ενίσχυσης, βελτίωσης και συντήρησης των δικτύων. Εάν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από τον χρόνο λήξης που αναφέρεται παραπάνω.

Επίσης, για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου, ακόμη κι αν βρίσκονται στο έδαφος, γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Όσοι έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες πρέπει μετά τη διακοπή να ελέγξουν, αν περιστρέφονται, όπως πριν.

Προχωρούν με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες στο σπήλαιο Πετραλώνων

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες στο σπήλαιο Πετραλώνων, παρά τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία. Ο Δήμαρχος Μ. Καρράς σε πρόσφατη επικοινωνία του με τον Διευθυντή της Ενιαίας Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας κ. Ντάρλα Ανδρέα, ενημερώθηκε ότι όλα βαίνουν ικανοποιητικά και θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, ώστε το σπήλαιο θα είναι έτοιμο, για να υποδεχθεί και πάλι το κοινό στις αρχές καλοκαιριού του 2022.

Να θυμίσουμε ότι οι εργασίες του Σπηλαίου Πετραλώνων έχουν ενταχθεί στην συγχρηματοδοτούμενη πράξη «Ανάδειξη Σπηλαίου Πετραλώνων και αναβάθμιση των υποδομών του», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020». Θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση των διαδρόμων περιήγησης του Σπηλαίου, αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού, καθώς και απομάκρυνση της «πράσινης ασθένειας» που είχε δημιουργηθεί σε τμήματα του σπηλαίου, ώστε να δοθεί στο κοινό ολοκληρωμένο και αντάξιο της επιστημονικής του αξίας.

“Βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Ντάρλα και ενημερώνομαι για την πορεία των εργασιών. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην αρχαιολογική υπηρεσία κι είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που αξίζει σε ένα παγκόσμιας σημασίας και αξίας σπήλαιο. Είναι σημαντική η επαναλειτουργία του, καθώς αποτελεί πόλο έλξης τουριστών και στοιχείο τόνωσης της τοπικής οικονομίας ” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

*Φωτογραφία αρχείου

petralona-arxeio_1

Ανάδειξη μελών επιτροπής διαγωνισμού του έργου της Κατασκευής Καταφυγιου Αδεσποτων Ζώων Συντροφιάς

Ανακοίνωση κλήρωσης

Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα