Δελτία Τύπου

Πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση του 4ου Νηπιαγωγείου Ν.Μουδανιών

Η τελετή θεμελίωσης του 4ου Νηπιαγωγείου Ν.Μουδανιών πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, από τον πρεσβύτερο της ενορίας Ν.Μουδανιών παρουσία του Δημάρχου Ν.Προποντίδας κ.Εμμανουήλ Καρρά, της Βουλευτή κ. Σωτηρίας Βλάχου, των αντιδημάρχων κ. Κωνσταντίνο Κοκκινίδη, Γεώργιο Μπομπότα και Γιάννη Καραπανταζή, του προέδρου της Δ.Κ.Ν.Μουδανιών κ. Νικόλαο Θεργιό, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Αντρέα Λέλεκα, της Σχολικής Συμβούλου Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Χαλκιδικής Ραχήλ Μαρτίδου, της Προϊσταμένης Εκπαιδευτικών Θεμάτων Α/θμιας Εκπαίδευσης Ζωής Χριστέλη, υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, εκπροσώπων της αναδόχου εταιρίας, εκπροσώπων του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και παρουσία μαθητών και δασκάλων.

Επενδύουμε στο μέλλον των παιδιών μας προσπαθώντας να τους παρέχουμε ένα ασφαλές και σύγχρονο χώρο εκπαίδευσης. Το 4ο Νηπιαγωγείο Ν.Μουδανιών είναι ένα από τα τρία νηπιαγωγεία που κατασκευάζονται ήδη στο Δήμο μας και ως εκπαιδευτικός είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιαυτό. Οι εργασίες κατασκευής του 4ου Νηπιαγωγείου Ν.Καλλικράτειας και το 5ου Νηπιαγωγείου Ν.Μουδανιών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Με συντονισμένες προσπάθειες θα συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει και αυτό το αποδεικνύει και η ένταξη κατασκευής του 3ου Νηπιαγωγείου Ν.Μουδανιών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κεντρική Μακεδονία”. 

Ο Δήμαρχος

 Εμμανουήλ Καρράς

them_4nipmoud_1 them_4nipmoud_2 them_4nipmoud_3 them_4nipmoud_4 them_4nipmoud_5 them_4nipmoud_6 them_4nipmoud_7 them_4nipmoud_8

Ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Δήμο Ν. Προποντίδας

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους δημότες μας ότι, μετά από πολύχρονη προσπάθεια του Δήμου μας, τελικά επετεύχθη, με την υπ' αρ. Πρωτ. Κ1/85285/24-5-2018 ΚΥΑ Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας και Ανάπτυξης (ΦΕΚ 2080/Β/7-6-2018), η ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Νέας Προποντίδας, το οποίο θα λειτουργήσει στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών κατά τις απογευματινές ώρες.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ( Σ.Δ.Ε. ) είναι ένα δωρεάν, καινοτόμο δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων, με συνολική διάρκεια φοίτησης 2 εκπαιδευτικά έτη. Απευθύνεται σε πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου. Το πρόγραμμα σπουδών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης, διαθέτει πιο ευέλικτο περιεχόμενο και έχει προσαρμοσμένη διδακτική μεθοδολογία και αξιολόγηση των εκπαιδευομένων. 

Στόχος των Σ.Δ.Ε. είναι η επανασύνδεση των εκπαιδευομένων με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων, η ενίσχυση της προσωπικότητας και, τέλος, η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

 Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα: Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 18 μήνες, συγκεκριμένα δύο εκπαιδευτικά έτη. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι 25ωρo και τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

Περισσότερα...

Υπογραφή σύμβασης για το έργο: “Ανάπλαση Αύλειου Χώρου του Ανοιχτού Θεάτρου Ν. Μουδανιών”

Στα Ν.Μουδανιά στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Τετάρτη υπεγράφη η σύμβαση εκτέλεσης του έργου Ανάπλαση Αύλειου Χώρου του Ανοιχτού Θεάτρου Ν. Μουδανιών μεταξύ του Δημάρχου Κου Καρρά Εμμανουήλ και εκπροσώπου της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας. Το έργο αρχικού προϋπολογισμού 2.510.000,00€, θα έχει διάρκεια κατασκευής 12 μήνες και αφορά στη διαμόρφωση υπαίθριου αστικού χώρου πρασίνου και χώρων αναψυχής - έργα ανάπλασης, οι οποίοι θα φιλοξενήσουν δραστηριότητες που αναφέρονται σε όλες τις ηλικίες (οικογένειες, έφηβοι, νέοι, ηλικιωμένοι). Συνοπτικά και πλέον κωδικοποιημένα, τα προβλεπόμενα έργα αφορούν στη διαμόρφωση:

 • χώρων ήπιας δραστηριότητας, με:

α) διαμόρφωση ζώνης περιπάτου κατά μήκος της παραλίας,

β) κατασκευή πλατείας εισόδου στο ανοιχτό αμφιθέατρο με ημιυπαίθριο αναψυκτήριο,

γ) διαμόρφωση του αύλειου χώρου του ανοιχτού αμφιθεάτρου - πάρκου με ημιυπαίθριο αναψυκτήριο,

 • χώρων έντονης δραστηριότητας, με:

α) κατασκευή παιδικής χαράς,

β) κατασκευή skatepark,

γ) κατασκευή ποδηλατόδρομου,

 Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή χώρων στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων, οχημάτων και μηχανοκίνητων δικύκλων, η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, η διαμόρφωση χώρων πρασίνου καθώς και η κατασκευή συνοδών έργων υποδομής (π.χ. δίκτυα ομβρίων, άρδευσης, κλπ).

Ο Δήμαρχος

 Εμμανουήλ Καρράς

ipsimv_theatrou_1 ipsimv_theatrou_2

Ξεκινάει το έργο: “ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΔΩΝ Δ.Ε. ΤΡΙΓΛΙΑΣ”

Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Νέας Προποντίδας, Εμμανουήλ Καρρά και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΤΕΒΕ», η σύμβαση για την κατασκευή του έργου: «ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΔΩΝ Δ.Ε. ΤΡΙΓΛΙΑΣ».

Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 7.290.000,00€, έχει προθεσμία κατασκευής δεκαοκτώ (18) μήνες και αφορά στην ασφαλτόστρωση υφιστάμενων δημοτικών οδών εντός των οικισμών της Δ.Ε. Τρίγλιας. Οι εργασίες περιλαμβάνουν φρεζάρισμα και επίστρωση ασφαλτικών στρώσεων, την κατασκευή πεζοδρομίων και την τοποθέτηση φωτιστικών ιστών. Επίσης το έργο αφορά στην αναβάθμιση και βελτίωση του υφισταμένου δικτύου ομβρίων υδάτων εντός του οικισμού Ν.Τρίγλιας με τη κατασκευή νέων έργων (φρεάτια, τοποθέτηση νέων αγωγών επαρκών διατομών) ώστε να επιτευχθεί η αποτελεσματική συλλογή των ομβρίων υδάτων. Τέλος περιλαμβάνει κατασκευή έργων αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων σε διάφορους οικισμούς της Δ.Ε. Τρίγλιας.

Ο Δήμαρχος

 Εμμανουήλ Καρράς

ypsimv_triglia_1 ypsimv_triglia_2

Εξέλιξη εργασιών του έργου “Εσωτερική οδοποιία τμημάτων οδών Δ.Ε. Ν.Καλλικράτειας”

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες που αφορούν το έργο «Εσωτερική οδοποιία τμημάτων οδών Δ.Ε. Ν.Καλλικράτειας». Το έργο αφορά το αστικό οδικό δίκτυο της Δ.Ε Καλλικράτειας των οικισμών Νέας Καλλικράτειας, Σωζόπολης, Βεργιάς, Νέας Ηράκλειας, Λακκώματος, Αγίου Παύλου, Νέας Γωνιάς, Νέων Σιλάτων, στους οποίους εντοπίσθηκαν συστηματικές φθορές επί του οδοστρώματος, οι οποίες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και η αντιμετώπισή τους χαρακτηρίζεται αναγκαία όσο και επείγουσα.

Οι βασικές εργασίες οι οποίες προβλέπονται να εκτελεστούν στο πλαίσιο του έργου είναι οι εξής:

α) Βελτίωση του οδοστρώματος υφιστάμενων οδών εντός των οικισμών Νέα Καλλικράτεια, Σωζόπολη, Βεργιά, Νέα Ηράκλεια, Λάκκωμα, Άγιος Παύλος, Νέα Γωνιά, Νέα Σίλατα. Βασική αρχή σχεδιασμού του έργου αποτελεί η διατήρηση της υφιστάμενης γεωμετρίας της χάραξης.  Ειδικότερα, προβλέπεται η ολοκληρωμένη αποκατάσταση υφιστάμενων δημοτικών οδών συμπεριλαμβανομένων της τοποθέτησης νέων υλικών οδοστρωσίας, της επίστρωσης νέων ασφαλτικών στρώσεων επί αυτών (ασφαλτικές στρώσεις βάσης και κυκλοφορίας) καθώς και εργασιών σήμανσης (διαγραμμίσεις οδοστρώματος και τοποθέτηση ρυθμιστικών/πληροφοριακών πινακίδων).

β) Αποκατάσταση υφιστάμενων και κατασκευή νέων πεζοδρομίων σε κεντρικές οδούς των προαναφερόμενων οικισμών (κράσπεδα, πλακοστρώσεις). Κατά μήκος των πεζοδρομίων προβλέπεται, επίσης, η τοποθέτηση ιστών ηλεκτροφωτισμού και φωτιστικών σωμάτων για τη βελτίωση των συνθηκών κίνησης οχημάτων και πεζών.

γ) Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων περιμετρικά του υφιστάμενου σχολικού κτιρίου στον οικισμό του Λακκώματος.

Το συνολικό μήκος των δημοτικών οδών της ΔΕ Καλλικράτειας όπου θα γίνουν εργασίες/επεμβάσεις είναι περίπου 18,0 χιλιομέτρων.

 Αυτή τη χρονική στιγμή εργασίες πραγματοποιούνται στους οικισμούς Βεργιάς, Ν.Σιλάτων, Σωζόπολης και Γωνιάς.

Ο Δήμαρχος

 Εμμανουήλ Καρράς

esod_kal_19-09_1 esod_kal_19-09_2 esod_kal_19-09_3 esod_kal_19-09_4 esod_kal_19-09_5 esod_kal_19-09_6 esod_kal_19-09_7 esod_kal_19-09_8 esod_kal_19-09_9 esod_kal_19-09_10

Εβδομάδα Δωρεάν Ελέγχου PSA

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας ανακοινώνει ότι η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία σε συνεργασία με το Πανελλαδικό Δίκτυο διαγνωστικών ιατρείων πιστοποιημένης φροντίδας Iatrica διοργανώνει: 

Εβδομάδα Δωρεάν Ελέγχου PSA 

(Ολικού Ειδικού Προστατικού Αντιγόνου) 

από τις 17 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου 2018

Η ενέργεια υλοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη και απευθύνεται σε άντρες ηλικίας 40-70 ετών, στους οποίους δίδεται η δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν εξέταση μέτρησης του Ολικού Ειδικού Προστατικού Αντίγονου (PSA) στα διαγνωστικά ιατρεία πιστοποιημένης φροντίδας του δικτύου Ιatrica.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τη διαδικασία δωρεάν ελέγχου PSA, η οποία δεν απαιτεί προετοιμασία και γίνεται με μια απλή, ολιγόλεπτη αιμοληψία, τηλεφωνικά στο 210-3413400 (ώρες λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου από τις 9:00 έως τις 18:00) προκειμένου να πραγματοποιήσουν την εξέταση σε κάποια από τις πλησιέστερες μονάδες του δικτύου Ιatrica στα Ν. Μουδανιά ή στην Θεσσαλονίκη.  

 Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς 

Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του έργου “Συντήρηση ασφαλτοστρωμένων δρόμων Δήμου Νέας Προποντίδας”

Την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018 υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Νέας Προποντίδας, Εμμανουήλ Καρρά και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «Δρόμων ΑΚΤΕ», η σύμβαση για την κατασκευή του έργου: «Συντήρηση ασφαλτοστρωμένων δρόμων Δ. Ν. Προποντίδας».

Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 615.000,00€, έχει προθεσμία κατασκευής δεκαοκτώ (18) μήνες και αφορά επεμβάσεις συντήρησης οι οποίες θα γίνονται τοπικά σε τμήματα ασφαλτοστρωμένων δρόμων σε όλη την εδαφική περιοχή του Δ. Ν. Προποντίδας, στα οποία εμφανίζονται έντονες φθορές και αποδιοργάνωση του οδοστρώματος, με στόχο την επαναφορά τους στο αρχικό κατά το δυνατόν επίπεδο, ώστε να ικανοποιούνται οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.

 

 Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς 

ypsimvasf_1 ypsimvasf_2

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Ανορύξεις - Αξιοποιήσεις υδρευτικών γεωτρήσεων Δ.Ε. Καλλικράτειας του Δήμου Ν. Προποντίδας
 2. Με γρήγορους ρυθμούς ξεκίνησαν οι εργασίες που αφορούν το έργο “Εσωτερική οδοποιία τμημάτων οδών Δ.Ε. Μουδανιών”
 3. Δήλωση συμμετοχής εθελοντών εκπαιδευτικών στο Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ν. Προποντίδας
 4. Διανομή Σχολικών Ειδών σε παιδιά δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου
 5. Μήνυμα του Δημάρχου Νέας Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρρά για την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς 2018-2019
 6. Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της παιδικής χαράς στον οικισμό Ανθούπολη της Δ.Κ.Ν.Καλλικράτειας
 7. Ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ”
 8. Συμμετοχή δύο αθλητών από τη Χαλκιδική στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα TAEKWON DO στο Μινσκ με χάλκινο μετάλλιο στον αθλητή κ. Χριστόφορο Μποζίνη
 9. Συγκέντρωση σχολικών ειδών σε παιδιά των οικογενειών – δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ν. Προποντίδας
 10. 2η Γιορτή Μελιού Δήμου Ν.Προποντίδας

Φεστιβάλ Θάλασσας 2018

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Visit Nea Propontida

Δημοτικά Τέλη

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα