Υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2019

Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2019.

Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από την Τετάρτη 20 ως και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.).

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Η εγκύκλιος και τα υποδείγματα των αιτήσεων:

https://www.minedu.gov.gr/…/40237-19-03-19-aitisi-dilosi-ep…

https://www.minedu.gov.gr/…/40223-19-03-19-ypovoli-aitisis-…

Από τη Διεύθυνση του ΕΠΑ.Λ. Νέων Μουδανιών      

Ευχαριστήριο του ΕΠΑ.Λ. προς το Δ.Ι.Ε.Κ. Ν. Μουδανιών

Το ΕΠΑ.Λ. Νέων Μουδανιών αισθάνεται την ανάγκη, αλλά και την υποχρέωση, να ευχαριστήσει θερμά τη Διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές, αλλά και τους σπουδαστές/-στριες του Δ.Ι.Ε.Κ. Ν. Μουδανιών για την παρασκευή και προσφορά Χριστουγεννιάτικων επετειακών γλυκισμάτων (μελομακάρονων και κουραμπιέδων),

α) στα παιδιά, εφήβους και άτομα με αναπηρία, καθώς και στο προσωπικό – στελέχη του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πορταριάς, κατά τη φιλοξενία – συνεργασία τους με εκπαιδευτικούς, μαθήτριες/-τές του ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 και

β) στους Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητριών/-των του ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών, κατά τη συνάντηση ενημέρωσής τους από το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018.

Ακόμη, παρασκευή και προσφορά του ΔΙΕΚ Ν. Μουδανιών απετέλεσαν οι πρωτοχρονιάτικες πίτες – Βασιλόπιτες για την παραδοσιακή κοπή, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, από τους μαθητές, τις μαθήτριες και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών.

Με τις ευχαριστίες μας αυτές, προσδοκούμε και ευελπιστούμε σε ακόμη περισσότερη και καλύτερη – αποδοτικότερη συστέγαση και συνεργασία, που θα αποβαίνει πάντα ωφέλιμη και δημιουργική για τους σπουδαστές αλλά και τους μαθητές μας.

 

Από τη Διεύθυνση του ΕΠΑ.Λ. Νέων Μουδανιών

Συνέργια του ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών με το Κ.Δ.ΑΠ. – M.E.A. Πορταριάς

Οι μαθήτριες/-τες και οι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών παρακολούθησαν την Ημερίδα με θέμα: «Μιλώντας για την Αναπηρία, τα Είδη της και την Ελληνική Πραγματικότητα», που διοργάνωσε το ΚΔΑΠ-μεΑ Πορταριάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα (3/12) Ατόμων με Αναπηρία και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Μουδανιών.

Στην Ημερίδα έγινε αναφορά στον ορισμό και τα είδη της Αναπηρίας, καθώς και στις υπάρχουσες δομές για τα ΑμεΑ στη Ελλάδα. Ακόμη, παρουσιάστηκαν προσωπικές εμπειρίες ατόμων, που εθελοντικά έχουν απασχοληθεί σε δομές για άτομα με αναπηρία. Κυρίαρχο στόχο της Ημερίδας απετέλεσε η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τα Άτομα με Αναπηρία.

Η Διεύθυνση του ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών αφού ευχαρίστησε το Προσωπικό του ΚΔΑΠ-μεα Πορταριάς, για την ιδιαίτερη πρόσκληση στην παρακολούθηση της Ημερίδας, ανέλαβε άμεσα πρωτοβουλίες συνεργασίας – συνδρομής στις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του Κέντρου στα παιδιά/εφήβους/άτομα με αναπηρίες που απασχολεί. Συγκεκριμένα, από την επομένη ημέρα σήμερα Πέμπτη 6/12, μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης του ΕΠΑ.Λ., πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Προσωπικό του ΚΔΑΠ-μεα, στο σχολείο, για τις πρώτες συζητήσεις στην από κοινού δημιουργική απασχόληση των Ατόμων με Αναπηρία. Το ενδιαφέρον επιδεικνύεται – εστιάζεται στη σύμπραξη για τη δημιουργία - ανάπτυξη – καλλιέργεια δεξιοτήτων, των Ατόμων με Αναπηρία, σε θέματα κηπουρικής και μαγειρικής, στα πλαίσια δραστηριοτήτων του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος που λειτουργεί στο ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών.

Για τις παραπάνω πρωτοβουλίες συνεργασίας, μετά την ήδη ληφθείσα σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων, θα κληθούν να συναινέσουν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και η Δημοτική Αρχή Νέας Προποντίδας.

Από τη Διεύθυνση του ΕΠΑ.Λ. Νέων Μουδανιών

epalamea_3 epalamea_1 epalamea_2

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών προς Sani Resort και Ikos Oceania

Το ΕΠΑ.Λ. Νέων Μουδανιών αισθάνεται την ανάγκη, αλλά και την υποχρέωση, να ευχαριστήσει θερμά το προσωπικό, τα στελέχη και τη διεύθυνση των Sani Resort & Ikos Resorts Group για την απαράμιλλη φιλοξενία, αντιπροσωπείας μαθητριών/-τών όλων των ειδικοτήτων της Γ΄ τάξης, στις εγκαταστάσεις των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων Sani Resort και Ikos Oceania.

Η διδακτική επίσκεψη συνολικά σαράντα και οκτώ (48) μαθητριών/-των του σχολείου μας, με τη συνοδεία δέκα (10) εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, μετά από ευγενική – ιδιαίτερη πρόσκληση του επιχειρηματικού ομίλου, που παρείχε και το μέσο μεταφοράς – λεωφορείο. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε, πέραν της ξενάγησης και ενημέρωσης, πλούσιο μεσημεριανό γεύμα – μπουφέ.

Μετά τις ευχαριστίες μας, προσδοκούμε σε επανάληψη της πρόσκλησης την επόμενη σχολική χρονιά, με την ευχή να καταστεί ετήσιος θεσμός, ενώ ευελπιστούμε σε διεύρυνση της συνεργασίας μέσω της προσφοράς θέσεων εργασίας σε μαθητευόμενους του Μεταλεικιακού Έτους – Τάξης Μαθητείας που λειτουργεί στο σχολείο μας.

 

Από τη Διεύθυνση του ΕΠΑ.Λ. Νέων Μουδανιών

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ - ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ

Ενημερώνουμε ότι εις το εξής και καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2018-2019, στο πλαίσιο της πράξης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. - Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑ.Λ.» στο ΕΠΑ.Λ. Νέων Μουδανιών θα παρέχονται υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις μαθήτριες και τους μαθητές του σχολείου, καθώς και στους γονείς και κηδεμόνες τους, με δυνατότητα για ομαδικές και ατομικές συναντήσεις. Για το σκοπό αυτό, θα βρίσκεται καθημερινά στο σχολείο μας η αρμόδια ψυχολόγος. Τα θέματα για τα οποία μπορείτε να απευθύνεστε στην ψυχολόγο αφορούν δυσκολίες στη μάθηση και τη σχολική ζωή των παιδιών, ζητήματα συνεργασίας με το σχολείο, καθώς και ανησυχίες και προβληματισμοί γύρω από τη συμπεριφορά και το μεγάλωμά τους.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες των μαθητριών/-τών μπορούν να επικοινωνούν με την ψυχολόγο Κα Αργυρούδη Φωτεινή στο τηλέφωνο του σχολείου 2373021322, τις εργάσιμες ημέρες και από 08:30 π.μ. μέχρι 12:30 μ.μ., ώστε να έλθουν σε συνεννόηση καθορισμού της συνάντησης στον ιδιαίτερο χώρο που έχει διατεθεί ειδικά για την εξασφάλιση της ιδιωτικότητας.

Ελπίζουμε ότι το νέο αυτό πρόγραμμα θα συμβάλει στην επικοινωνία, τη βελτίωση των σχέσεων και την προσωπική εξέλιξη, δημιουργία και πρόοδο των παιδιών - μαθητριών/-τών μας.

Τέλος, στην περίπτωση που κάποιος γονέας/κηδεμόνας μαθήτριας/-τή ΔΕΝ επιθυμεί να συμμετέχει η μαθήτρια/-τής, του οποίου έχει την κηδεμονία/μέριμνα, σε ατομικές ή ομαδικές συναντήσεις με την ψυχολόγο, απαιτείται να το δηλώσει σχετικά στο σχολείο.

Είμαστε στην διάθεσή σας για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινήσεις.

 

Από τη Διεύθυνση του ΕΠΑ.Λ. Νέων Μουδανιών

Έναρξη - υποβολή αιτήσεων στο Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας 2018 - 2019 στο ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών

Καλούνται για υποβολή αιτήσεων στο Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας του ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών, οι παρακάτω υποψήφιοι, οι οποίοι πρέπει να πληρούν αθροιστικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις σύμφωνα με το Ν. 4473/2017 (ΦΕΚ 78Α’/2017):

α) να είναι κάτοχοι α1) απολυτηρίου και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών των ΕΠΑ.Λ. του Ν.4386/2016, του Ν. 4186/2013 ή του Ν. 3475/2006, καθώς και παλαιότερων ισότιμων τίτλων ή α2) απολυτηρίου ΓΕ.Λ. και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών του ΕΠΑ.Λ. του Ν. 4386/2016, του Ν. 4186/2013 και του Ν. 3475/2006, καθώς και παλαιότερων ισότιμων τίτλων ή α3) απολυτηρίου και πτυχίου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ) του ν. 4415/2016, όπως ισχύει,

β) να βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης και

γ) να έχουν αποφοιτήσει από τις ακόλουθες ειδικότητες όπως αντιστοιχίζονται βάσει της υπ’ αριθμ. 131149/Γ2/18-08-2014 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 2298/τ.Β/2014) ή άλλων Πράξεων του Ι.Ε.Π. ή όπως περιλαμβάνονται στα Προγράμματα Σπουδών για το Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας.

Το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ των ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ. Νέων Μουδανιών

Μετά από πρόσκληση των διευθυντών, οι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑ.Λ. και του Ε.Κ. Ν. Μουδανιών σε κοινή συνεδρίασή τους - ολομέλεια, με θέμα «εγγραφές μαθητριών/-των στο ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών», την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 13:00 (Πράξη 7η/13-9-2018 ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών),

αποφάσισαν ομόφωνα

Περισσότερα...

Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.

Αναφορικά με το Πρόγραμμα μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ., σας γνωρίζουμε ότι μπορείτε να ενημερώνεστε από: 

- Το βίντεο της ημερίδας που διοργανώθηκε στις 04-09-2018 στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. από το Link: https://www.youtube.com/watch?v=s5RKO6KOEIw

-Την ιστοσελίδα του προγράμματος: https://mnaepal.wordpress.com 

Η οποία και θα εμπλουτίζεται σταδιακά τόσο με ενημερωτικό υλικό, σχετικά με τα βήματα εφαρμογής του προγράμματος, όσο και με το υλικό της ημερίδας.

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα