Νέα Γενιά

Ανταλλαγή Νέων στα Νέα Μουδανιά

Ξεκινάμε!!!!!!! την Παρασκευή 22 Ιουνίου την ανταλλαγή νέων μέσα απ το Ευρωπαικό Πρόγραμμα “Νεολαία σε Δράση”

Φιλοξενούμενοι μας, 30 νέοι απο Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα.

Για δέκα μέρες θα ζήσουμε μαζί θα γνωρίσουμε τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας και τον πολιτισμό μας, θα μοιραστούμε τις ιδέες μας ,τους προβληματισμούς μας θα καθαρίσουμε παραλίες απο σκουπίδια και με ότι ανακυκλωσιμα υλικά μαζέψουμε θα δημιουργήσουμε – με τη βοήθεια του ζωγράφου Νικόλα Κυριάκου- εργα απο “σκουπίδια”.

Τις δημιουργίες μας θα τις παρουσιάσουμε την

Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ στην Πλατεία Νέων Μουδανιών .

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΝΕΑΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΣ.

Στις Εθνικές μας βραδιές οι νέοι απο κάθε χώρα θα μας παρουσιάσουν δείγματα του πολιτισμού τους μέσα απ τον χορό, το τραγούδι, το φαγητό, τα παιχνίδια.

Τελειώνουμε την ανταλλαγή μας την Κυριακή 1 Ιουλίου όχι λέγοντας αντίο αλλά καλή αντάμωση στο μέλλον!!!!!!

metoxi_6

Πρόγραμμα ανταλλαγής νέων

Πρόγραμμα ανταλλαγής νέων μεταξύ Ελλάδας, Ισπανίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, και Ιταλίας, ηλικίας 18-25 ετών πρόκειται να υλοποιήσει ο Δήμος Νέας Προποντίδας σαν συντονιστής προγράμματος, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Στην ανταλλαγή 6 νέοι, κάτοικοι του Δήμου Νέας Προποντίδας, από τις 22 Ιουνίου έως την 1 Ιουλίου 2012, θα συναντηθούν στα Νέα Μουδανιά με συνομήλικούς τους από τις παραπάνω χώρες και θα συμμετάσχουν στην πραγματοποίηση του προγράμματος VOLUME ART OF VOLUNTEERS”.

Καλούνται οι νέοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στο Δημαρχείο Μουδανιών, Μ. Αλεξάνδρου 26 (γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου 2ος όροφος) καθώς και στα Δημοτικά Καταστήματα Νέας Τρίγλιας και Νέας Καλλικράτειας, από σήμερα Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012.

 

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  • Ηλικία συμμετεχόντων: 18-25 ετών (φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας)

  • Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας First Certificate (φωτοτυπία πτυχίου)

  • Πιστοποιητικό εντοπιότητας ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το Δήμο Νέας Προποντίδας.

 

Σε περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής ξεπεράσουν τον αριθμό των θέσεων θα πραγματοποιηθεί κλήρωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 και ώρα 14.30.

Eurobasket of Cultures 2011 - Λιθουανία

Οι Λιθουανοί υποστηρίζουν – και δεν έχουν άδικο- ότι το μπάσκετ στη χώρα τους αποτελεί τη δεύτερη θρησκεία. Και δεν έχουν άδικο. Το να ταξιδέψει λοιπόν κανείς στη Λιθουανία, και ιδιαίτερα την περίοδο που διεξάγεται το 37ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ πάντα αποτελεί μια πρόκληση. Πόσο μάλλον όταν αυτό το ταξίδι το κάνει συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Νεολαία σε δράση» σε μια πολυμερή ανταλλαγή νέων, θέμα της οποίας ήταν η πολιτιστική, και κοινωνική διάσταση που έχει το μπάσκετ εκτός από την καθαρά αθλητική του.

Περισσότερα...

Νέα Γενιά

youthΝέα Γενιά σε Δράση

Αν είσαι νέος/ νέα, από 13-30 ετών σίγουρα θα βρεις ενδιαφέρουσα κάποια από τις Δράσεις του Προγράμματος της Ε.Ε. "Νέα Γενιά σε Δράση". Έχεις τη δυνατότητα να γνωρίσεις μια ευρωπαϊκή χώρα και τον πολιτισμό της, είτε με τις ανταλλαγές νέων είτε με την εθελοντική υπηρεσία. Η Εθνική Υπηρεσία υποστηρίζει επίσης την υλοποίηση πρωτότυπων δραστηριοτήτων από/για νέους, που ενισχύουν τη συνεργασία στον τομέα της νεολαίας και προάγουν το πρόγραμμα "Νέα Γενιά σε Δράση", σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό ή/και ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Περισσότερα...

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα