ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών προς Sani Resort και Ikos Oceania

Το ΕΠΑ.Λ. Νέων Μουδανιών αισθάνεται την ανάγκη, αλλά και την υποχρέωση, να ευχαριστήσει θερμά το προσωπικό, τα στελέχη και τη διεύθυνση των Sani Resort & Ikos Resorts Group για την απαράμιλλη φιλοξενία, αντιπροσωπείας μαθητριών/-τών όλων των ειδικοτήτων της Γ΄ τάξης, στις εγκαταστάσεις των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων Sani Resort και Ikos Oceania.

Η διδακτική επίσκεψη συνολικά σαράντα και οκτώ (48) μαθητριών/-των του σχολείου μας, με τη συνοδεία δέκα (10) εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, μετά από ευγενική – ιδιαίτερη πρόσκληση του επιχειρηματικού ομίλου, που παρείχε και το μέσο μεταφοράς – λεωφορείο. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε, πέραν της ξενάγησης και ενημέρωσης, πλούσιο μεσημεριανό γεύμα – μπουφέ.

Μετά τις ευχαριστίες μας, προσδοκούμε σε επανάληψη της πρόσκλησης την επόμενη σχολική χρονιά, με την ευχή να καταστεί ετήσιος θεσμός, ενώ ευελπιστούμε σε διεύρυνση της συνεργασίας μέσω της προσφοράς θέσεων εργασίας σε μαθητευόμενους του Μεταλεικιακού Έτους – Τάξης Μαθητείας που λειτουργεί στο σχολείο μας.

 

Από τη Διεύθυνση του ΕΠΑ.Λ. Νέων Μουδανιών

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ - ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ

Ενημερώνουμε ότι εις το εξής και καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2018-2019, στο πλαίσιο της πράξης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. - Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑ.Λ.» στο ΕΠΑ.Λ. Νέων Μουδανιών θα παρέχονται υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις μαθήτριες και τους μαθητές του σχολείου, καθώς και στους γονείς και κηδεμόνες τους, με δυνατότητα για ομαδικές και ατομικές συναντήσεις. Για το σκοπό αυτό, θα βρίσκεται καθημερινά στο σχολείο μας η αρμόδια ψυχολόγος. Τα θέματα για τα οποία μπορείτε να απευθύνεστε στην ψυχολόγο αφορούν δυσκολίες στη μάθηση και τη σχολική ζωή των παιδιών, ζητήματα συνεργασίας με το σχολείο, καθώς και ανησυχίες και προβληματισμοί γύρω από τη συμπεριφορά και το μεγάλωμά τους.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες των μαθητριών/-τών μπορούν να επικοινωνούν με την ψυχολόγο Κα Αργυρούδη Φωτεινή στο τηλέφωνο του σχολείου 2373021322, τις εργάσιμες ημέρες και από 08:30 π.μ. μέχρι 12:30 μ.μ., ώστε να έλθουν σε συνεννόηση καθορισμού της συνάντησης στον ιδιαίτερο χώρο που έχει διατεθεί ειδικά για την εξασφάλιση της ιδιωτικότητας.

Ελπίζουμε ότι το νέο αυτό πρόγραμμα θα συμβάλει στην επικοινωνία, τη βελτίωση των σχέσεων και την προσωπική εξέλιξη, δημιουργία και πρόοδο των παιδιών - μαθητριών/-τών μας.

Τέλος, στην περίπτωση που κάποιος γονέας/κηδεμόνας μαθήτριας/-τή ΔΕΝ επιθυμεί να συμμετέχει η μαθήτρια/-τής, του οποίου έχει την κηδεμονία/μέριμνα, σε ατομικές ή ομαδικές συναντήσεις με την ψυχολόγο, απαιτείται να το δηλώσει σχετικά στο σχολείο.

Είμαστε στην διάθεσή σας για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινήσεις.

 

Από τη Διεύθυνση του ΕΠΑ.Λ. Νέων Μουδανιών

Έναρξη - υποβολή αιτήσεων στο Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας 2018 - 2019 στο ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών

Καλούνται για υποβολή αιτήσεων στο Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας του ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών, οι παρακάτω υποψήφιοι, οι οποίοι πρέπει να πληρούν αθροιστικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις σύμφωνα με το Ν. 4473/2017 (ΦΕΚ 78Α’/2017):

α) να είναι κάτοχοι α1) απολυτηρίου και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών των ΕΠΑ.Λ. του Ν.4386/2016, του Ν. 4186/2013 ή του Ν. 3475/2006, καθώς και παλαιότερων ισότιμων τίτλων ή α2) απολυτηρίου ΓΕ.Λ. και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών του ΕΠΑ.Λ. του Ν. 4386/2016, του Ν. 4186/2013 και του Ν. 3475/2006, καθώς και παλαιότερων ισότιμων τίτλων ή α3) απολυτηρίου και πτυχίου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ) του ν. 4415/2016, όπως ισχύει,

β) να βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης και

γ) να έχουν αποφοιτήσει από τις ακόλουθες ειδικότητες όπως αντιστοιχίζονται βάσει της υπ’ αριθμ. 131149/Γ2/18-08-2014 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 2298/τ.Β/2014) ή άλλων Πράξεων του Ι.Ε.Π. ή όπως περιλαμβάνονται στα Προγράμματα Σπουδών για το Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας.

Το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ των ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ. Νέων Μουδανιών

Μετά από πρόσκληση των διευθυντών, οι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑ.Λ. και του Ε.Κ. Ν. Μουδανιών σε κοινή συνεδρίασή τους - ολομέλεια, με θέμα «εγγραφές μαθητριών/-των στο ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών», την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 13:00 (Πράξη 7η/13-9-2018 ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών),

αποφάσισαν ομόφωνα

Περισσότερα...

Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.

Αναφορικά με το Πρόγραμμα μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ., σας γνωρίζουμε ότι μπορείτε να ενημερώνεστε από: 

- Το βίντεο της ημερίδας που διοργανώθηκε στις 04-09-2018 στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. από το Link: https://www.youtube.com/watch?v=s5RKO6KOEIw

-Την ιστοσελίδα του προγράμματος: https://mnaepal.wordpress.com 

Η οποία και θα εμπλουτίζεται σταδιακά τόσο με ενημερωτικό υλικό, σχετικά με τα βήματα εφαρμογής του προγράμματος, όσο και με το υλικό της ημερίδας.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΣΤΟ ΕΠΑ.Λ. ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Από τη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου οι κατ' εξαίρεση εγγραφές στο ΕΠΑ.Λ. Νέων Μουδανιών

Από την 3η Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 12:00 έως την 9η Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 24:00 η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-eggrafes θα είναι σε λειτουργία προκειμένου να υποβληθούν κατ’ εξαίρεση ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής - δηλώσεις προτίμησης για το ΕΠΑ.Λ. Νέων Μουδανιών από τους γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών και τους ίδιους τους/τις μαθητές/τριες, εάν είναι ενήλικοι/ες. Οι παραπάνω ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής - δηλώσεις προτίμησης υποβάλλονται για τα λειτουργούντα τμήματα.

Από τη 12η Σεπτεμβρίου 2018 ώρα 12:00 και έως την 21η Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 24:00 η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-eggrafes θα είναι σε λειτουργία προκειμένου να υποβληθούν εκπρόθεσμες ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής - δηλώσεις προτίμησης για το ΕΠΑ.Λ. Νέων Μουδανιών από τους γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών και τους ίδιους τους/τις μαθητές/τριες, εάν είναι ενήλικοι/ες. Οι παραπάνω ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής - δηλώσεις προτίμησης υποβάλλονται για τα λειτουργούντα τμήματα.

Η έγκριση των εκπρόθεσμων εγγραφών πραγματοποιείται από τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής. Ως εκ τούτου, οι ενδιαφερόμενοι/ες εκτυπώνουν την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής - δήλωση προτίμησης και την καταθέτουν μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως την 21η Σεπτεμβρίου στον Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ. Νέων Μουδανιών προκειμένου ο τελευταίος να τα αποστείλει στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Βεβαίωση Συμμετοχής για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ 2018

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι βεβαιώσεις συμμετοχής ήδη χορηγούνται σε όσους συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ. 

Η Βεβαίωση Συμμετοχής περιλαμβάνει τους γραπτούς βαθμούς όλων των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων (Γενικής Παιδείας, Προσανατολισμού ή Ειδικότητας και Ειδικά Μαθήματα) καθώς και το σύνολο των μορίων.

Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται τη βεβαίωση συμμετοχής τους από το ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα 16-7-2018 όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας θα είναι ανοικτά, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους υποψηφίους για το μηχανογραφικό δελτίο και για να χορηγήσουν την ανωτέρω βεβαίωση συμμετοχής στους ενδιαφερόμενους.

Θερινή λειτουργία ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών

Κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών Ιουλίου και Αυγούστου 2018, το ΕΠΑ.Λ. Νέων Μουδανιών θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη (πλην της αργίας Τετάρτη 15 Αυγούστου που θα αντικατασταθεί με την επόμενη ημέρα Πέμπτη 16 Αυγούστου) και ώρες 08:30-13:30, προκειμένου να εξυπηρετεί τους πολίτες – κοινό.

 

Από τη Διεύθυνση του ΕΠΑ.Λ. Νέων Μουδανιών

Φεστιβάλ Θάλασσας 2018

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Visit Nea Propontida

Δημοτικά Τέλη

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα