Δελτία Τύπου

Παρελθόν θα αποτελεί σύντομα το πλοίο «Ελίζαμπεθ»- Ξεκίνησε η διάλυση και απομάκρυνσή του από το λιμάνι των Ν. Μουδανιών

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες ανάρτησης, διάλυσης και απομάκρυνσης του Φ/Γ «Ελίζαμπεθ», που παρέμενε δεμένο στο λιμάνι των Ν. Μουδανιών από το 2011. Στην έναρξη των εργασιών παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Μ. Καρράς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Φ. Τσιρούδας και ο αντιπρόεδρος Π. Κιλήτσος. 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαι χαρούμενος, που μετά από τόσα χρόνια επίπονων και επίμονων προσπαθειών αυτή η υπόθεση φτάνει στο τέλος της. Μια υπόθεση, που μας ταλαιπώρησε αρκετά και χρειάστηκε συντονισμένη προσπάθεια και πίεση, για να μπορέσει να επιλυθεί.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα για την πολύτιμη βοήθειά της τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου. Επίσης, ευχαριστώ από καρδιάς τον Διοικητή του Λιμενικού Τμήματος Ν. Μουδανιών, Πλωτάρχη κ. Βασίλειο Γκουντέλια για τη συνδρομή στην όλη προσπάθεια και την άριστη συνεργασία, καθώς και όλους τους λιμενικούς υπαλλήλους, που βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν καθοδηγώντας τις εργασίες διάλυσης». 

Να θυμίσουμε ότι το πλοίο «Ελίζαμπεθ» είχε αποπλεύσει από την Αμμόχωστο με προορισμό τη Βάρνα της Βουλγαρίας και κατασχέθηκε μετά από έλεγχο του Λιμενικού Σώματος μεταξύ της θαλάσσιας περιοχής «Αγιόκαμπου» Πηλίου και Κασσάνδρας, καθώς βρέθηκε έμφορτο με λαθραία τσιγάρα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε για περαιτέρω έλεγχο συνοδεία του Λιμενικού Σώματος στα Ν. Μουδανιά, όπου παρέμενε μέχρι και σήμερα.

Κι ενώ η κυριότητά του, ως προϊόν κατάσχεσης, ανήκε στο ελληνικό δημόσιο χρειάστηκε πλήθος ενεργειών, εγγράφων και νομικών κινήσεων -εξωδίκων προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας από τον Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με τη στήριξη του Λιμενικού Τμήματος Ν. Μουδανιών, για να δοθεί η πολυπόθητη άδεια διάλυσής του.

eli2_1 eli2_2 eli2_3 eli2_4 eli2_5 eli2_6 eli2_7 eli2_8 eli2_9 eli2_10 eli2_11

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα