Δελτία Τύπου

Επίσκεψη του Δημάρχου Μ. Καρρά στη Ν. Ποτίδαια

Τη Ν. Ποτίδαια επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς, όπου μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Β. Κιοσσέ και τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Ι. Ελευθερούδη, συζήτησαν την πρόταση που κατατέθηκε στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και αφορά σε τμηματική παρέμβαση σε Περιοχές του Παραλιακού Τμήματος Ν. Ποτίδαιας. 

Ειδικότερα, στην κατατεθείσα πρόταση περιλαμβάνεται η ανάπλαση με ηλεκτροφωτισμό των παραλιακών περιοχών ανατολικά και δυτικά του οικισμού της Ν. Ποτίδαιας, ενώ στην περιοχή των οδών περιμετρικά της κεντρικής πλατείας θα γίνει πλήρης ανακατασκευή με επίστρωση τσιμεντοκιβόλιθων και κατασκευή συντριβανίου μέσα στο πάρκο. Επιπλέον, προβλέπεται η τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, καλαθάκια, κλπ).

Σκοπός είναι πέρα από την αισθητική και η λειτουργική αναβάθμιση, η διευκόλυνση της κίνησης των πεζών, καθώς και των ποδηλάτων. Επίσης, με την τοποθέτηση της κατάλληλης σήμανσης και την κατασκευή ανάλογων διατάξεων θα επιτευχθεί η ασφαλής κίνηση των ΑμΕΑ.

«Οι αστικές αναπλάσεις είναι μία σημαντική πρόταση που καταθέτουμε, όχι μόνο για τη Ν. Ποτίδαια, αλλά και για πολλές ακόμη περιοχές του Δήμου μας. Δυστυχώς, το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» επιτρέπει μόνο στις πρωτεύουσες νομών να υποβάλουν απευθείας πρόταση στην πρόσκληση της «Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης», ενώ για όλους τους άλλους Δήμους επιβάλλει αυτό να γίνεται μέσω της Περιφέρειας. 

Έτσι έχουμε ετοιμάσει τη σχετική διαδικασία και τη μελέτη συνολικού προϋπολογισμού 18,5 εκατομμυρίων ευρώ αλλά την πρότασή μας την υποβάλλουμε μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σε αυτό το σημείο οφείλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ι. Γιώργου για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

 

 

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα