Δελτία Τύπου

Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες του Προγράμματος BeePathNet με οικοδεσπότη τον Δήμο μας- "Το μονοπάτι της μέλισσας στα Ν. Μουδανιά"

Μια ολιστική προσέγγιση της αστικής μελισσοκομίας, που αναπτύσσεται ήδη στην πόλη της Λιουμπλιάνα, μεταφέρεται σε πέντε ευρωπαϊκές πόλεις φιλικές προς τις μέλισσες. Το δίκτυο BeePathNet, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος μας δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για τη βιώσιμη αστική μελισσοκομία.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε στους συμμετέχοντες το “Μονοπάτι της μέλισσας”, το οποίο σχεδίασε και θα δημιουργήσει μέσα στα Ν. Μουδανιά. Περιλαμβάνει φύτευση μελισσοκομικών φυτών, ενημερωτικές πινακίδες και διάφορες κατασκευές, οι οποίες θα εξηγούν τη σημασία της μέλισσας για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Αυτή ακριβώς η μεταφορά καλής πρακτικής ήταν το θέμα συζήτησης της δεύτερης μέρας των τριήμερων εργασιών του Προγράμματος BeePathNet με οικοδεσπότη τον Δήμο μας. 

Η δημιουργία εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο μελισσοτουρισμός, μακριά από το κλασσικό μοντέλο του μαζικού τουρισμού, που θα συμβάλλει στη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη αποτελεί βασικό στόχο του προγράμματος και ήταν το θέμα που απασχόλησε τους συμμετέχοντες κατά την τελευταία μέρα των εργασιών. 

Επόμενος σταθμός διαδικτυακής συνάντησης των μελών η πορτογαλική πόλη Amarante.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα