Δελτία Τύπου

Υιοθετώ το πάρκο της γειτονιάς μου

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας προτίθεται να υλοποιήσει Πρόγραμμα, που βασίζεται στην κινητοποίηση και συμμετοχή των κατοίκων για τη συντήρηση δημόσιων χώρων πρασίνου με την υποστήριξη και την εποπτεία του Δήμου. Στόχο θα έχει την ενεργοποίηση των πολιτών, τη βελτίωση  της πράσινης εικόνας του Δήμου μας, την ενημέρωση, καθώς και την ευαισθητοποίηση όλων για το πράσινο περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα φυτών κ.ά. 

Μικρές περιοχές – παρτέρια ή πάρκα κ.ά. του Δήμου,  είναι κατάλληλα για να συντηρούνται και να περιποιούνται από ιδιώτες, κοινότητες, κοινότητες εργασίας, σχολεία και νηπιαγωγεία, συλλόγους, ομάδες φίλων κ.ά. 

Η διαδικασία συμμετοχής των πολιτών στο πρόγραμμα είναι η ακόλουθη:

1. Εκδήλωση ενδιαφέροντος στην πρόσκληση αυτή από ιδιώτες ή ομάδες από συλλόγους, μαθητές, παρέες φίλων, συνταξιούχους κτλ ή και σχολεία οι οποίοι θα αποκαλούνται 'Επιμελητές'.

2. Οι επιμελητές που ενδιαφέρονται θα πρέπει να υποβάλουν στον Δήμο αίτηση στα γραφεία Πρωτοκόλλου, στην οποία θα επισυνάπτουν:

3-4 φωτογραφίες σχετικά με την περιοχή, που δείχνουν την κατάσταση, το μέγεθος και την τοποθεσία της περιοχής,

Επίσης, στην αίτηση θα αναφέρεται ο αριθμός κατοίκων, που θα συμμετέχει και θα αναγράφονται τα στοιχεία επικοινωνίας του αιτούντος.

3. Ο Δήμος και οι Επιμελητές συμφωνούν τον χώρο και το χρονικό διάστημα της υιοθεσίας. Ο  Δήμος δύναται να σταματήσει τη συνεργασία με έναν εθελοντή σε περίπτωση, που παραμελεί την περιοχή.

4. Μόνο οι περιοχές που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Νέας Προποντίδας και αντιπροσωπεύουν δημόσιους χώρους πρασίνου μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

5. Υπό τη συνεχή επαγγελματική υποστήριξη και εποπτεία του Δήμου, οι επιμελητές  φροντίζουν για την περιοχή τους μόνοι τους.

6. Μπορεί κανείς να συμμετέχει στο πρόγραμμα Υιοθεσίας ανά πάσα στιγμή, καθώς ο Δήμος δέχεται συνεχώς αιτήσεις, αλλά οι εκτάσεις φυτεύονται την άνοιξη και το φθινόπωρο κάθε χρόνο.

7. Οι διαχειριστές του Προγράμματος καθορίζουν τη συμμετοχή ή όχι των αιτούντων στο πρόγραμμα. 

8. Ο Δήμος θα παρέχει προετοιμασία της περιοχής και τα φυτά για φύτευση.  

Υπεύθυνοι συντονιστές από το Δήμο Νέας Προποντίδας:

Για τη ΔΕ Καλλικράτειας: Χατζηαλέξης Δημήτρης, τηλ. 2399049049, 2399020077

Για τη ΔΕ Μουδανιών: Σαρόγλου Χαράλαμπος, 2373350277

Για τη ΔΕ Τρίγλιας: Καραπανταζής Ιωάννης, 2373350320

Από το πρόγραμμα BeePathNet: Παπαστεργίου Αστέριος, 2373350250

iotheto-parko_1

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα