Δελτία Τύπου

Δύο νέες εισηγήσεις του Λαϊκού Πανεπιστημίου Νέων Μουδανιών

"Πρώτα νοσεί η ψυχή και μετά το σώμα"  και   "Ξεκλειδώνουμε δημιουργικά το υποσυνείδητο" ήταν οι τίτλοι των εισηγήσεων που πραγματοποίησε την Δευτέρα 20/7/2020 και την Τετάρτη 22/7/2020 το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Νέων Μουδανιών, στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Μουδανιών.

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες στην εισήγηση της Δευτέρας με τίτλο: "Πρώτα νοσεί η ψυχή και μετά το σώμα" ανέλυσαν τις ψυχοσυναισθηματικές καταστάσεις που έχουν αντίκτυπο στο σώμα.  Η κ. Φασέγγα, (Σύμβουλος ψυχικής υγείας και εισηγήτρια του θέματος, υποστήριξε πως "Εφόσον μιλάμε για συμπτώματα που δημιουργούνται από την ψυχοσυναισθηματική κατάσταση μας (από τον ίδιο μας τον εαυτό δηλαδή) τότε θα πρέπει να εστιάσουμε σε εκείνον τον Εαυτό που τα δημιουργεί και να ανακαλύψουμε για ποιο λόγο το κάνει".

"Ξεκλειδώνουμε δημιουργικά το υποσυνείδητο", ήταν ο τίτλος της Εισήγησης της Τετάρτης  και η κ. Γρομπανοπούλου (ΜΑ Δημιουργικής Γραφής), προσπάθησε μέσα από δημιουργικές ασκήσεις να "ξεκλειδώσει" εκείνα τα συναισθήματα που φωλιάζουν βαθιά μέσα στο υποσυνείδητο και υποβάλλονται στη σιωπή. Με στοχευμένες ασκήσεις είτε πεζού είτε ποιητικού λόγου οι παρευρισκόμενοι ανακάλυψαν πως η δημιουργικότητα αφορά όλα τα άτομα και δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο μόνο των προικισμένων ατόμων.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

eisogiseis-laiko_1 eisogiseis-laiko_2 eisogiseis-laiko_3 eisogiseis-laiko_4

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα