Δελτία Τύπου

Μήνυμα του Δημάρχου Ν. Προποντίδας Εμ. Καρρά για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

"101 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Ημέρα Μνήμης, ημέρα Πένθους, ημέρα Θλίψης. Χιλιάδες ήταν τα θύματα του Τουρκικού Εθνικισμού, που εκφράστηκε με ανελέητες σφαγές, πυρπολήσεις χωριών, διωγμούς και εξορίες.

Τίποτα όμως από αυτά δεν οδήγησε στο να χαθεί η Ελληνική συνείδηση των Ποντίων. Κατάφεραν παρά τις αγριότητες να διατηρήσουν υψηλό φρόνημα, αναλλοίωτη εθνική συνείδηση, τα ήθη και έθιμά τους, την πίστη, τη γλώσσα τους, τον πολιτισμό τους.

Όλοι εμείς σήμερα το ελάχιστο, που πρέπει να κάνουμε, για τις 353.000 Ποντίων, που σφαγιάσθηκαν είναι η διατήρηση της μνήμης αλλά και μετάδοση και γνώση των γεγονότων στις επόμενες γενιές. Χρέος μας είναι ακόμη η διατήρηση του πολιτισμού τους και σ' αυτό στοχεύουμε ως Δήμος με τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ποντίων του τόπου μας.

Σήμερα, 19 Μαΐου, όλοι εμείς οι Έλληνες υποκλινόμαστε με σεβασμό στη Μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Πόντου και δηλώνουμε ότι δεν ξεχνάμε, χωρίς ωστόσο να επιλέγουμε το δρόμο του μίσους και της εκδίκησης αλλά της δημιουργίας και της ειρήνης".

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα