Δελτία Τύπου

Με αυστηρά μέτρα και με τους μισούς πωλητές από σήμερα (Κοινή Υπουργική Απόφαση ΔΙα/ΓΠ.οικ. 20006/2020 - ΦΕΚ 943/Β/20-3-2020) οι λαϊκές αγορές

Δήμαρχος Μ. Καρράς: «Κάνω έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα επιβαλλόμενα μέτρα και στις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. Για τα ψώνια ή τα φάρμακά τους, αν θέλουν, μπορούν να απευθύνονται σε εμάς στον Δήμο. Έχουμε ενεργοποιήσει σχετική υπηρεσία και υπάλληλοι του Δήμου μπορούν να τους πάνε σπίτι, ό τι χρειάζονται, χωρίς οι ίδιοι να μετακινηθούν. Βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πρέπει να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και να φερθούμε με υπευθυνότητα. Με τις ανθρώπινες ζωές δε δικαιούται κανείς να παίζει». Δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑϊΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική απόφαση για τις λαϊκές αγορές προβλέπεται (Για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 έως και 30.4.2020) :
Α. Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).
Β. Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά, πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις λαϊκές αγορές ευθύνης τους.
Γ. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα. Σημ.: Εξαιρείται της λειτουργίας της παραγράφου 2 η πώληση στις λαϊκές αγορές των βιομηχανικών ειδών της κατηγορίας Ε' της παραγράφου 1 του άρθρου 17 του ν. 4497/2017, εκτός των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας.
Στο μεταξύ με την διευκρινιστική εγκύκλιο 5/18-3-2020 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ορίστηκαν τα εξής:
1. Όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.
2. Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα.
3. Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών υποχρεούνται για τον συχνό καθαρισμό των χώρων, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, την πλύση και απολύμανση μετά το πέρας λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Καρράς

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα