Δελτία Τύπου

Τρίτη Εισήγηση του Λαϊκού Πανεπιστημίου Νέων Μουδανιών «Η Δημιουργική γραφή ως θεραπευτικό μέσο»

«Η Δημιουργική γραφή ως θεραπευτικό μέσο», ήταν το θέμα της 3ης Εισήγησης του Λαϊκού Πανεπιστημίου Νέων Μουδανιών, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σάββατου 18 Ιανουαρίου 2020.

H Εισηγήτρια κα. Γρομπανοπούλου Ελένη, MSc Διοίκηση Πολιτισμικών Ομάδων- ΜΑ Δημιουργική Γραφή, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, αναφέρθηκε στη δημιουργική γραφή ως θεραπευτικό μέσο, το οποίο συντελεί στην έκφραση και εξερεύνηση των συναισθημάτων μας, μαθαίνει στους εκπαιδευόμενους να αμφισβητούν παγιωμένες αντιλήψεις και πεποιθήσεις και αυξάνει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.

Στο σεμινάριο αναπτύχθηκαν τεχνικές, με στόχο την περιγραφή των συναισθημάτων και τη δημιουργία κειμένων, τα οποία απευθύνονται πρωτίστως στον εαυτό μας και με σκοπό την αποφόρτιση των αρνητικών σκέψεων.

 Η εισηγήτρια παρουσίασε κείμενα ατόμων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και απέδειξε πως η γραφή λειτουργεί ως μέσο προσωπικής ανάπτυξης,

Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, κ. Μανώλης Καρράς δήλωσε για το θέμα: «Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν γι’ ακόμη μία φορά μεγάλη και στην 3η διάλεξη, γεγονός που αποδεικνύει πως το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Νέων Μουδανιών έχει καθιερωθεί πλέον. Όσον αφορά την «Δημιουργική γραφή ως θεραπευτικό μέσο», αποφαίνεται πως αυτή λειτουργεί ως "φάρμακο" και μέσα από αυτή, οι άνθρωποι βρίσκουν καταφύγιο και λύτρωση».

Να υπενθυμίσουμε πως οι διαλέξεις, θα συνεχιστούν και για το β' εξαμήνου. Ειδικότερα η 1η διάλεξη του β’ εξαμήνου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Μουδανιών, από τις 18.00 έως τις 21.00 και το θέμα είναι «ΔΕΠΥ: Προβλήματα Συμπεριφοράς και Μάθησης - ΤΕΣΤ & ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗ», με εισηγητή τον καθηγητή Γεώργιο Θ. Παυλίδη.

 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6972265668/ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα