Δελτία Τύπου

Τα 'Άγια Θεοφάνεια στην Τρίγλια της Προύσας

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, κατάνυξης και με τη δέουσα λαμπρότητα γιορτάσθηκαν τα Άγια Θεοφάνεια σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο στην Τρίγλια (σήμερα τουρκικά Tirilye, Zeytinbağı). Για πρώτη φορά λειτούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τέλεσε τον Αγιασμό τον Υδάτων κι έκανε την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα της Προποντίδας.

Στην περιοχή συνέρρευσαν Τριγλιανοί από όλη την Ελλάδα, ανάμεσα τους και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας που η μητέρα του κατάγεται από την Τρίγλια. Από τον Δήμο μας παρέστησαν ο Δήμαρχος Μ. Καρράς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τριγλιανοί που ταξίδεψαν με τον Σύλλογο «Απανταχού Τριγλιανών» και κάτοικοι του Δήμου μας.

«Σμίξαμε σήμερα όλοι εδώ και ζήσαμε μοναδικές στιγμές. Για όσους έχουν προσφυγική καταγωγή αυτές οι στιγμές οδηγούν στις ρίζες τους και μιλάνε στην καρδιά τους. Για εμάς που το ζήσαμε ήταν κάτι μοναδικό. Δέος και βαθιά συγκίνηση είναι οι πρώτες λέξεις που μου έρχονται στο μυαλό. Εύχομαι να δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον κι άλλοι συμπολίτες μας να το ζήσουν» ανέφερε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Το βράδυ παρατέθηκε δείπνο παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

 

AgThPrs_1 AgThPrs_2 AgThPrs_3 AgThPrs_4 AgThPrs_5

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα