Δελτία Τύπου

Ανακατασκευή 9 παλαιών παιδικών χαρών

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση προσφορών για την ανάδειξη αναδόχου του έργου “Ανακατασκευή εννιά (9) Παιδικών Χαρών”, συνολικού προϋπολογισμού 787.000€, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους. 

 

Αναλυτικά αφορά σε: 

 

-Δύο (2) παιδικές χαρές στα Ν. Μουδανιά (Μία απέναντι από το 1ο Δημοτικό Σχολείο και μία πλησίον του 2ου Νηπιαγωγείο)

-Δύο (2) παιδικές χαρές στα Ν. Πλάγια (Μία στην παραλία και μία πλησίον του Νηπιαγωγείου)

-Μία (1) στην Κρήνη

-Μία (1) στα Ελαιοχώρια

-Μία (1) στην Τρίγλια

-Μία (1) στη Σωζόπολη και 

-Μία (1) στη Ν. Καλλικράτεια

 

Το έργο προβλέπει την ανακατασκευή, τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση και την προετοιμασία της υποδομής χώρων παλαιών παιδικών χαρών ή άλλων δημοτικών οικοπέδων έτσι ώστε να μπορέσουν, με τη μεταγενέστερη τοποθέτηση οργάνων παιδικών χαρών, να μετατραπούν σε ασφαλείς παιδικές χαρές, οι οποίες θα λάβουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

 

Θα γίνει η κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμοι απ’ όλους, επαρκώς φωτισμένοι, ασφαλώς οριοθετημένοι με περίφραξη και είσοδο ορισμένη και όρια καθορισμένα, ώστε να αποτρέπεται η είσοδος σε άτομα που δεν συνοδεύουν παιδί, σε ζώα, αλλά και να περιορίζονται τυχόν κίνδυνοι, χωρίς να αποκόπτεται ο χώρος από το ευρύτερο περιβάλλον.

 

Συγκεκριμένα, πρόκειται να κατασκευαστούν ασφαλείς περιφράξεις, επαρκείς διάδρομοι κίνησης, πλακοστρώσεις και ράμπες, όπου χρειάζονται, κατάλληλα δάπεδα υποδοχής οργάνων παιδικών χαρών, εγκατάσταση άρδευσης για τα παρτέρια, ύδρευση και φύτευση και τέλος ηλεκτρολογική εγκατάσταση και φωτισμός.

 

“Προχωράμε στην ανακατασκευή εννέα παιδικών χαρών, έτσι ώστε να γίνει η απαραίτητη υποδομή και σε επόμενη φάση να τοποθετηθούν τα όργανα παιδικών χαρών. Είναι σημαντικό να εναρμονιστούμε στις απαιτήσεις της νομοθεσίας για την ασφάλεια των παιδιών μας”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

pdkxr_1

 

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα