Δελτία Τύπου

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα “Φιλόδημος” με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών το Έργο “Αποστράγγιση Ομβρίων Υδάτων στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής ζώνης του Δήμου Ν. Προποντίδας”

Το έργο «Αποστράγγιση ομβρίων υδάτων στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής ζώνης του Δήμου Νέας Προποντίδας», συνολικού προϋπολογισμού 12.238.800€ εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι». Περιλαμβάνει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας της παράκτιας ζώνης του Δήμου μας από τον Αγ. Μάμα έως την Ηράκλεια, με την κατασκευή τεχνικών έργων στις κοίτες των ρεμάτων για τη θωράκιση και προστασία από τις συνέπειες των έντονων βροχοπτώσεων.

“Μια ακόμη σημαντική στιγμή, στιγμή σταθμός για  Δήμο μας. Σας είχαμε πριν δύο περίπου μήνες ανακοινώσει ότι ο Δήμος έχει ετοιμάσει τη μελέτη κι έλαβε όλες τις σχετικές αδειοδοτήσεις, ώστε το έργο να είναι ώριμο για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Επειδή ο προϋπολογισμός ήταν μεγάλος, η νομοθεσία επέβαλε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να υποβληθεί μέσω αυτής η πρόταση. 

Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι υπεγράφη η σχετική απόφαση ένταξης στο Πρόγραμμα Φιλόδημος. Έτσι ένα έργο πνοής, σημαντικό για την προστασία όλου του παραλιακού μετώπου από πλημμυρικά φαινόμενα, θα γίνει πράξη.  

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα , τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ι. Γιώργου, καθώς και την Tεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, που επέδειξε ετοιμότητα  κι αποτελεσματικότητα ολοκληρώνοντάς σωστά την απαιτούμενη διαδικασία” δήλωσε ο  Δήμαρχος Μ. Καρράς. 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

krrb_1

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα