Δελτία Τύπου

Εκδήλωση για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού

Το ηχηρό μήνυμα ότι η "Πρόληψη Σώζει Ζωές" ακούστηκε από όλους στην όμορφη εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Ν. Προποντίδας, η Κοινωφελής Επιχείρηση, ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Κέντρο Κοινότητας και ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο "Άλμα Ζωής" Ν. Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Η Κεντρική Πλατεία Ν. Μουδανιών γέμισε από κόσμο, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για ενημέρωση αλλά και στο μήνυμα ζωής, το οποίο φέρει η έγκαιρη πρόληψη. Την επιστημονική διάσταση έδωσε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής του ΑΠΘ, κ. Σπύρος Μηλιαράς, ενώ τη βιωματική τους εμπειρία κατέθεσαν από το "Άλμα Ζωής" η κα Εβελίνα Αποστόλου και μία συνδημότισσά μας η κα Έλσα Κεφσενίδου.

 

Στους χαιρετισμούς, που προηγήθηκαν, ο Δήμαρχος Μ. Καρράς τόνισε τη σημασία της πρόληψης. "Τον εχθρό σου για να τον αντιμετωπίσεις, πρέπει πρώτα να τον γνωρίζεις" ανέφερε χαρακτηριστικά. Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Χριστίνα Μηκέ Τσέλιου αναφέρθηκε στην προσπάθεια, που καταβάλλει ο Δήμος μας, προς την κατεύθυνση της πρόληψης εφαρμόζοντας με επιτυχία πρόγραμμα μαστογραφιών σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Θεαγενείου. Η κα Εύη Μπακάλη, μέλος του Δ Σ του Συλλόγου "Αλμα Ζωής" Ν. Θεσσαλονίκης, μίλησε για τον Σύλλογο και τον ρόλο του στη στήριξη των γυναικών που αντιμετωπίζουν καρκίνο του μαστού.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, επίσης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δέσποινα Ραμανδάνη και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Αθανασία Εμμανουηλίδου Ευταξία.

 

-Την όμορφη νότα της βραδιάς έδωσαν τα χορευτικά των σχολών χορού "JUTIT" και "Dance Academy".

-Τους καλεσμένους "γλύκαναν" οι σπουδαστές του Κέντρου Δια βίου Μάθησης "Millenium Education Center".

Ευχαριστούμε ακόμη:

-Το Ιατρικό Κέντρο "Diagnosis Center" για την προσφορά δύο δωρεάν μαστογραφιών

-Το κατάστημα:Doukenis' art για τις καρφίτσες με το σήμα για την ημέρα,

-Το κομμωτήριο "Scissors"- που με δική του πρωτοβουλία- συγκέντρωσε και παρέδωσε στο "ΆΛΜΑ ΖΩΗΣ" μαλλιά από πελάτισσες του, για να γίνουν περούκες.

-Ένα τεράστιο, τέλος, "ευχαριστώ" στις εθελόντριες για την πολύτιμη βοήθειά τους, που χωρίς αυτήν, τίποτα δεν θα ήταν ίδιο!

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

EkdlPrlps_1 EkdlPrlps_2 EkdlPrlps_3 EkdlPrlps_4 EkdlPrlps_5 EkdlPrlps_6 EkdlPrlps_7 EkdlPrlps_8 EkdlPrlps_9 EkdlPrlps_10

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα