Δελτία Τύπου

Ο “Προμηθέας Δεσμώτης” στο Φεστιβάλ Θάλασσας

Με τη μοναδική θεατρική παράσταση “Προμηθέας Δεσμώτης” του Αισχύλου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας συνεχίστηκε χθες το Φεστιβάλ Θάλασσας. Η καινοτομία στο ρόλο του πρωταγωνιστή να είναι μία γυναίκα αποτελεί το ξεχωριστό της στοιχείο αλλά και συνάμα τη μεγάλη πρόκληση. 

Ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσακίρης είδε στο πρόσωπο της βραβευμένης διεθνούς φήμης ηθοποιού,  Κάθρυν Χάντερ τον ιδανικό Προμηθέα. Η εξήγηση, γιατί επέλεξε μία γυναίκα να υποδύεται έναν άνδρα, δίνεται από τον ίδιο: “Ο Προμηθέας είναι ένας άνθρωπος-Θεός. Ένας εκπεπτωκώς άγγελος. Δεν είναι ούτε άντρας, ούτε γυναίκα. Είναι αυτός που αρνήθηκε το διαχωρισμό των ανθρώπων. Τους αγάπησε και τους υπερασπίστηκε”. 

Ξεχωριστή ήταν και η αφήγηση του πλέον εμβληματικού Έλληνα ηθοποιού στο αρχαίο δράμα, Νικήτα Τσακίρογλου, που έχει υποδυθεί στο παρελθόν δύο φορές τον ρόλο του Προμηθέα.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 20 Αυγούστου 2019 με τα “Δέκα μπουζούκια της Δόμνας”, ένα μουσικό ταξίδι αφιερωμένο στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες, ενώ η αυλαία για φέτος “πέφτει” με την κωμωδία “Μαρία Πενταγιώτισσα” του Μποστ, το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς 

Prmdsm_1 Prmdsm_2 Prmdsm_3 Prmdsm_4 Prmdsm_5 Prmdsm_6 Prmdsm_7 Prmdsm_8 Prmdsm_9 Prmdsm_10 Prmdsm_11 Prmdsm_12

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα