Δελτία Τύπου

Γιορτή μελιού 2019” στη Ν. Καλλικράτεια

Μια “γλυκιά” γιορτή, γεμάτη μέλι πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά από τον Δήμο Ν. Προποντίδας, τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου, τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Ν. Καλλικράτειας και τους μελισσοκόμους του τόπου μας στην κεντρική πλατεία της Ν. Καλλικράτειας. 

Στη “Γιορτή Μελιού” πέρα από τον στόχο που είναι η ανάδειξη του τοπικού προϊόντος, δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τη ζωή της μέλισσας, τα προϊόντα που παράγει και τη συμβολή αυτών στην υγεία και στην ομορφιά. 

Μπορούν ακόμη:

Να γνωρίσουν από κοντά τους ντόπιους παραγωγούς μελιού, να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν το μέλι τους αλλά και άλλα αγνά και ποιοτικά προϊόντα κυψέλης.

Να δοκιμάσουν, να αναγνωρίσουν και να βαθμολογήσουν όλες τις κατηγορίες μελιών.

Να ενημερωθούν για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “BeePathNet” που υλοποιεί ο Δήμος Νέας Προποντίδας με άλλες πέντε χώρες και να μάθουν τη σημασία των μελισσών στο περιβάλλον.

Τα παιδιά μπορούν:

Να απασχοληθούν δημιουργικά στον ειδικό χώρο που θα υπάρχει με κεντρικό θέμα «Μελισσοδιαδρομές».

Να δουν από κοντά μια κυψέλη.

Στη γιορτή βρέθηκε χθες ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς και σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε: “Ο Δήμος στέκεται κοντά στους μελισσοκόμους του δήμου κι επιθυμεί την ανάδειξη του τοπικού μελιού αλλά και των άλλων αγαθών που προσφέρει η μέλισσα. Επιπλέον, προσπαθούμε να  γνωστοποιήσουμε μέσα από τη συμμετοχής μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “BeePathNet” τη σημασία της μέλισσας για το περιβάλλον”.

Μετά από επιθυμία των πολιτών η γιορτή θα παραταθεί για μία μέρα, σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019, και θα κλείσει με μουσική συναυλία.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

GrtMla_1 GrtMla_2 GrtMla_3 GrtMla_4 GrtMla_5 GrtMla_6 GrtMla_7 GrtMla_8 GrtMla_9 GrtMla_10 GrtMla_11 GrtMla_12 GrtMla_13 GrtMla_14 GrtMla_15 GrtMla_16 GrtMla_17 GrtMla_18 GrtMla_19

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα