Δελτία Τύπου

Συμμετοχή των σχολείων στην παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας

Η 20η Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Παγκόσμια Ημέρα Μελισσών, με απόφαση του ΟΗΕ. Με αφορμή τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας, ο Δήμος Νέας Προποντίδας πραγματοποιεί εκδηλώσεις από τις 20-23 Μαΐου.

Επίσης, πραγματοποιούνται δράσεις σε σχολεία του Δήμου μας όπως φυτεύσεις μελισσοκομικών φυτών σε σχολεία του Δήμου, ενημέρωση μαθητών, παρουσιάσεις για τη μέλισσα από μελισσοκόμους, «βάφω μία κυψέλη, κατασκευές, ζωγραφιές και μουσική από τα παιδιά.

Η συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας στις δραστηριότητες του έργου είναι πολύ σημαντική αφού μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία θα μπορέσουν τα παιδιά μας να μάθουν και να κατανοήσουν τη σημαντικότητα της μέλισσας για το περιβάλλον, τη διατήρηση της ζωής, την αειφόρο ανάπτυξη των πόλεων.

Η εκπαίδευση είναι ο καλύτερος τρόπος προς την προσπάθεια δημιουργίας μια κοινωνικής και περιβαλλοντικής αλλαγής. Μόνο με την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς, εμπνέοντας σεβασμό και αγάπη για τη φύση, θα είμαστε σε θέση να ελπίζουμε σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους μας.

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

sxoleiamelisses_1 sxoleiamelisses_2 sxoleiamelisses_3 sxoleiamelisses_4 sxoleiamelisses_5 sxoleiamelisses_6 sxoleiamelisses_7 sxoleiamelisses_8 sxoleiamelisses_9

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα