Bee Path

Συμμετοχή του Δήμου Νέας Προποντίδας στο Bootcamp του έργου “Beepathnet” στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας

Την περασμένη εβδομάδα, από τις 8 έως τις 12 Απριλίου 2019, ο Δήμος της Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας φιλοξένησε το “BeePathNet BootCamp” του έργου BeePathΝet, που υλοποιείται από έξι ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετέχουν στο δίκτυο των πόλεων μεταφοράς ορθών πρακτικών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος URBACT III. Οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι πόλεις που θα ακολουθήσουν την ορθή πρακτική της “διαδρομής της μέλισσας” της Λιουμπλιάνα είναι: η Πολωνία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ιταλία και η Πορτογαλία. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, από όλες τις πόλεις εταίρους, οι εκπρόσωποι της τοπικής ομάδας δράσης του έργου Urbact Local Group (ULG), μαζί με τον συντονιστή της, που συστήθηκε σε κάθε πόλη. Η τοπική ομάδα δράσης αποτελείται από μέλη που καλούνται να δραστηριοποιηθούν στους εξής επιμέρους τομείς: εκπαίδευση, τουρισμό, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση, μελισσοκόμοι και προϊόντα που σχετίζονται με τη μέλισσα, περιβάλλον και βιοποικιλότητα. Η εκπροσώπηση του Δήμου μας έγινε από τα  μέλη που συμμετέχουν στην τοπική ομάδα δράσης και συγκεκριμένα: από την Κορίνα Ζολλά εκπρόσωπο τουρισμού και ενημέρωσης, Κατερίνα Καλαϊτζή- Τσαλδάρη, εκπρόσωπο της εκπαίδευσης, Μανόλη Τριάντο εκπρόσωπο των μελισσοκόμων και των προϊόντων μέλισσας, Βίκυ Φαντίδου εκπρόσωπο προϊόντων μέλισσας αλλά και του τομέα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, Ελισάβετ Αρβανίτη εκπρόσωπο του τομέα τουρισμός/βιοποικιλότητα και περιβάλλον και την συντονίστρια της τοπικής ομάδας Δράσης, Φανή Χατζήνα. 

Το πρόγραμμα του Bootcamp περιελάμβανε μια σειρά από δραστηριότητες που επέτρεψαν στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν πλήρως την ορθή πρακτική και να εργασθούν σε ομάδες.

Η ομάδα της Λιουμπλιάνα οδήγησε τους συμμετέχοντες από όλες τις χώρες στο... “μονοπάτι της Μέλισσας” που δημιουργήθηκε στην πόλη τους και τούς έδειξε τα σημεία ενδιαφέροντος του Beepath προκειμένου να δουν στην πράξη και να κατανοήσουν το περιεχόμενο της ορθής πρακτικής του BeePath.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της συνάντησης οι συμμετέχοντες δούλεψαν ομαδικά αλλά και μεμονωμένα σε υποομάδες εργασίας και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους, τις γνώσεις αλλά και τις ιδέες και προτάσεις τους για το πώς οραματίζονται να υλοποιηθεί στις πόλεις τους το έργο BeePathnet. Διερεύνησαν τις ομοιότητες και τις διαφορές που έχουν οι πόλεις μεταξύ τους στους επιμέρους τομείς: στη μελισσοκομία, στην εκπαίδευση, τον τουρισμό κλπ. 

Η ομάδα που συμμετείχε εκ μέρους του Δήμου Νέας Προποντίδας εκπροσώπησε επάξια τον δήμο μας με αξιόλογες παρουσιάσεις  του θέματος της μελισσοκομίας, προβάλλοντας τον δήμο μας αλλά και τη χώρα μας. Υπέβαλλε σημαντικές προτάσεις για την υλοποίηση του έργου BeePath και παρουσίασε το όραμα του δήμου όσον αφορά την βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης μας μέσα από δράσεις όπως αυτή της αστικής μελισσοκομίας που στοχεύουν στη προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Υπήρξε άψογη η συνεργασία των μελών της ομάδας μας με τα μέλη των ομάδων από τις άλλες πόλεις που συμμετείχαν για τη διαμόρφωση του σχεδίου των δράσεων που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα των δεκαοκτώ μηνών.

Η όμορφη εμπειρία αλλά και οι γνώσεις που αποκτήθηκαν από την επίσκεψη των εκπροσώπων της τοπικής ομάδας δράσης του δήμου μας σε αυτή τη συνάντηση, έθεσαν τα θεμέλια για μια καλή συνεργασία μεταξύ του Δήμου, των δημοτών αλλά και άλλων φορέων που εμπλέκονται ή θα εμπλακούν για την επιτυχή υλοποίηση του έργου BeePath Net.

 

Πληροφορίες: 

    • Ελισάβετ Παπουλίδου: 23733 50248 (Δήμος Νέας Προποντίδας)

    • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    • Facebook: Beepathnet NeasPropontidas – Μελισσοδιαδρομές

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

loiuompliana_1 loiuompliana_2 loiuompliana_3 loiuompliana_4 loiuompliana_5

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Σύνδεση σε αποχετευτικό δίκτυο

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα