Δελτία Τύπου

Ένα νέο απορριμματοφόρο συλλογής - αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών προστέθηκε στο στόλο του Δήμου μας

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας μετά από συστηματική προσπάθεια των προηγουμένων ετών, παρέλαβε την Δευτέρα 29/10/2018 ένα νέο απορριμματοφόρο συλλογής - αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών, βάρους 17 τόνων και αξίας 78.000 ευρώ. Η παρουσίαση του οχήματος έγινε χθες 1/11/18 στο χώρο του Ναυτικού Μουσείου μας, παρουσία του Δημάρχου, του αρμοδίου για την ανακύκλωση Εντεταλμένου Συμβούλου, του Αντιδημάρχου καθαριότητας και των εργαζομένων στην Ανακύκλωση.

Η μεγάλη προσπάθεια που έγινε στον τομέα της ανακύκλωσης τα τελευταία 4 χρόνια στο Δήμο μας, έφερε την Ανακύκλωση στην 1η γραμμή των αναγκών πολιτών – δημοτών – κατοίκων - επισκεπτών και στις πολύ άμεσες προτεραιότητες του Δήμου Ν Προποντίδας.

Όλα τα προηγούμενα 4 χρόνια μέχρι σήμερα έγινε και γίνεται συστηματική δουλειά, αλλά το κομβικό σημείο της επίτευξης των στόχων και της τελικής επιτυχίας είναι και θα είναι η αλλαγή νοοτροπίας, παιδείας και φιλοσοφίας των πολιτών στα θέματα ανακύκλωσης & περιβάλλοντος. Βήματα έγιναν πολλά, αλλά απαιτείται περισσότερη συμμετοχή και ενεργοποίηση των πολιτών & επαγγελματιών στον Δήμο μας.

Το δίκτυο της Ανακύκλωσης σήμερα περιλαμβάνει 620 μπλε κάδους, 4 απορριμματοφόρα οχήματα και αποκομιδή σε καθημερινή βάση σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, βάσει προγράμματος.

Εντός του 2018 στήθηκε το νέο δίκτυο ανακύκλωσης ρούχων, υφασμάτων, υποδημάτων με 16 κάδους, το οποίο παρουσιάζει πολύ μεγάλη επιτυχία, ενώ αναμένεται η τοποθέτηση και άλλων 15 κάδων μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους. Παράλληλα στο τέλος του τρέχοντος έτους με αρχές του 2019 θα αναπτυχθεί το νέο αυτόνομο δίκτυο της ανακύκλωσης χαρτιού & χάρτινων συσκευασιών με τοποθέτηση 200 κίτρινων κάδων. Έτσι ο Δήμος Ν Προποντίδας θα είναι ο 2ος Δήμος πανελλαδικά που θα θέσει σε λειτουργία το ρεύμα χαρτιού, κάτι που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα στις αρχές του 2018.

Στο Δήμο λειτουργεί και το δίκτυο των 62 καμπανών γυαλιού, το οποίο προσεχώς θα βελτιωθεί για να είναι πιο αποδοτικό, δεδομένου ότι υπάρχουν σε αυτό αρκετές ελλείψεις και αρνητικά σημεία που επιμείναμε και απαιτήσαμε να οργανωθούν καλύτερα. Από το 2015 μέχρι σήμερα ο Δήμος μετέφερε στο κέντρο διαλογής 3.800.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών.

Πέρα από τις προσπάθειες του Δημάρχου και του υπευθύνου εντεταλμένου συμβούλου, μεγάλη ευθύνη για την σταθερά επιτυχημένη πορεία της Ανακύκλωσης έχουν οι εργαζόμενοι ( οδηγοί- πληρώματα ) σε αυτήν, που κάνουν καθημερινά μεγάλη προσπάθεια  σε κάθε πόλη, χωριό,  γειτονιές του Δήμου μας.

Συμπληρωματικά σας ενημερώνουμε και για κάποιες  σημαντικές διαχρονικές , σταθερές  δράσεις που ήδη τρέχουν από τον Δήμο μας στον τομέα της Ανακύκλωσης:

Α. Σακούλες ανακύκλωσης διανέμονται στους δημότες μας στο Ναυτικό Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών & Εργαλείων στα Ν Μουδανιά ( χώρο υποδοχής ), καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας του.

Από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν διανεμηθεί 1400 σακούλες σε πολίτες του Δήμου και θα διανεμηθούν άλλες 600.

Β. Το επόμενο 3μηνο θα γίνει μία ενημερωτική εκστρατεία με διανομή 3000 φυλλαδίων σε όλο το Δήμο, σχολεία, ΚΑΠΗ , κοινότητες για την ενημέρωση των πολιτών. 

Γ. Γίνεται σταδιακά η αντικατάσταση των προβληματικών - ελαττωματικών κάδων με νέου τύπου πιο ανθεκτικούς μπλε κάδους που έχουμε παραλάβει ήδη.

Οι πολίτες που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με τον Δήμο σε θέματα και προβλήματα ανακύκλωσης, να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2373065108- 2373026166 και στο email  'Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.' – Αθανασάρας Φίλιππος, ή με τις υπαλλήλους του γραφείου  για την καταγραφή και επίλυσή τους.

                           Ο Δήμαρχος                                                     

                     Εμμανουήλ Καρράς                                 

aporim_1 aporim_2 aporim_3

Φεστιβάλ Θάλασσας 2018

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Καρναβάλι Σημάντρων 2019

Visit Nea Propontida

Δημοτικά Τέλη

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα