Δελτία Τύπου

Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και φέτος με 89 γαλάζιες σημαίες η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, 18 από αυτές ανήκουν στο Δήμο Νέας Προποντίδας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες με 519 βραβευμένες ακτές, δεκαπέντε (15) μαρίνες και ένα (1) σκάφος αειφόρου τουρισμού. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.687 ακτές, 679 μαρίνες και 55 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο. 

Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 89 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής ενώ ο Δήμος Νέας Προποντίδας έχει 18 βραβευμένες ακτές.

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια (38 για τις μαρίνες και 51 κριτήρια για τα σκάφη), τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εθελοντικά.

Οι βραβευμένες ακτές του Δήμου μας είναι οι παρακάτω:

1. Άγιος Μάμας

2. Βεργιά

3. Γεωπονικά-Μυκονιάτικα

4. Διονυσίου

5. Ελαιώνας/Ikos Oceania

6. Νέα Ηράκλεια

7. Νέα Ηράκλεια-Σαχάρα

8. Νέα Καλλικράτεια

9. Νέα Μουδανιά

10. Νέα Πλάγια

11. Νέα Ποτίδαια Προποντίδας

12. Νέα Ποτίδαια/Portes Beach

13. Νέα Ποτίδαια-Ανατολικά Διώρυγας Τορωναίου

14. Πορταριά

15. Σωζόπολη Κέντρο

16. Σωζόπολη/Ναυτίλος

17. Νέα Τρίγλια

18. Νέα Φλογητά

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

galazia simaia_4 gal_simaia_2016_1

Φεστιβάλ Θάλασσας 2018

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Visit Nea Propontida

Δημοτικά Τέλη

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα