Δελτία Τύπου

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ CINFEL #3# (ERASMUS PLUS)

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας με ικανοποίηση ανακοινώνει πως η αίτηση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ERASMUS+ ήταν επιτυχής και το πρόγραμμα κινητικότητας νέων «CINFEL#3» θα υλοποιηθεί στο δήμο τον προσεχή Ιούλιο. Πρόκειται για πρόγραμμα μη-τυπικής μάθησης στον τομέα της νεολαίας στο οποίο θα συμμετάσχουν 35 νέοι από 5 χώρες σε μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων που θα διαρκέσει μια εβδομάδα και θα έχουν ως στόχο τη μύηση των νέων στην έννοια της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και στην πρακτική της επανάχρησης υλικών (upcycling).

Η σειρά σχεδίων κοινωνικής καινοτομίας C.I.N.F.E.L. (Coastal Initiative for Non-Formal Environmental Learning) αποτελεί τη συνέχεια μιας πρωτοβουλίας που αναπτύχθηκε κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο από το Δήμο Καλλικράτειας. Σήμερα, ο διάδοχος Δήμος Νέας Προποντίδας, φιλοδοξώντας να εδραιώσει ένα δυναμικό δίκτυο συνεργασιών στο τομέα την νεολαίας και της εκπαίδευσης, συνεχίζει την πρωτοβουλία αυτή μέσω του έργου «CINFEL#3» το οποίο θα βασιστεί σε σειρά εργαλείων της άτυπης εκπαίδευσης όπως προβολές, προσομοιώσεις, παιχνίδια ρόλων, δημιουργικά εργαστήρια κ.α. τα οποία και θα οδηγήσουν στο πιστοποιητικό προσόντων Youthpass. 

Οι εταίροι του προγράμματος προέρχονται από την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Ρουμανία και την Ιταλία, από περιοχές που αντιμετωπίζουν παρόμοιες περιβαλλοντικές προκλήσεις με αυτή του Δήμου και διαθέτουν ιδιαίτερη εμπειρία στο θέμα του προγράμματος. Σύντομα, ο Δήμος Νέας Προποντίδας θα ανακοινώσει τον τρόπο με τον οποίο θα επιλεχθεί η ομάδα νέων που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και το Δήμο στο πρόγραμμα. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθυνθούν στα τηλ. 23733 50265 και 23733 50248.

Ο Δήμαρχος 

 Εμμανουήλ Καρράς

erasmus_1 erasmus_2

Φεστιβάλ Θάλασσας 2018

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Visit Nea Propontida

Δημοτικά Τέλη

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα