Άρθρα

Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Ν.Μουδανιών

Συνεχίζονται οι εργασίες που αφορούν το έργο “Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Ν.Μουδανιών”. Το έργο αφορά στην ανάπλαση του εμπορικού Κέντρου των Ν.Μουδανιών, με στόχο τη δημιουργία ενός οργανωμένου και αναβαθμισμένου αστικού περιβάλλοντος με την ταυτόχρονη δημιουργία υποδομών υψηλής ποιότητας. 

Τις προηγούμενες μέρες παραδόθηκε σε κυκλοφορία η οδός Κύπρου και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες πλακόστρωσης με κυβόλιθους της οδού πλατείας Βασματζίδη και τμήματος της οδού Ζαφειρίου καθώς και έργα αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων. Στις παραπάνω οδούς τοποθετούνται φωτιστικά σώματα και πραγματοποιείται δεντροφύτευση. 

 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

ekm23-40_1 ekm23-40_2 ekm23-40_3 ekm23-40_4 ekm23-40_5 ekm23-40_6 ekm23-40_7 ekm23-40_8

Εργασίες επισκευής της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Ν.Πλαγίων

Εργασίες επισκευής της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Ν.Πλαγίων πραγματοποιούνται τις μέρες αυτές που είναι κλειστά τα σχολεία. Η κατασκευή καινούριας στέγης κρίνονταν απαραίτητη καθώς η υπάρχουσα ήταν παλιά και παρουσίαζε προβλήματα.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

skepiplagia_1 skepiplagia_2 skepiplagia_3

Ενημέρωση δημοτών για τη λειτουργία του πάρκινγκ ανοικτού θεάτρου τις ημέρες των εορτών

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω των εορτών και προκειμένου να διευκολύνουμε τους δημότες μας το πάρκινγκ του ανοικτού θεάτρου Ν.Μουδανιών θα είναι ανοικτό από τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Μαΐου και ώρα 19:00 μέχρι και την Πέμπτη 2 Μαΐου και ώρα 7:00.

Καλό Πάσχα σε όλους!!

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

Συμμετοχή του Δήμου Νέας Προποντίδας στο Bootcamp του έργου “Beepathnet” στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας

beepath_2                                                                           beepath_3

Την περασμένη εβδομάδα, από τις 8 έως τις 12 Απριλίου 2019, ο Δήμος της Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας φιλοξένησε το “BeePathNet BootCamp” του έργου BeePathΝet, που υλοποιείται από έξι ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετέχουν στο δίκτυο των πόλεων μεταφοράς ορθών πρακτικών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος URBACT III. Οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι πόλεις που θα ακολουθήσουν την ορθή πρακτική της “διαδρομής της μέλισσας” της Λιουμπλιάνα είναι: η Πολωνία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ιταλία και η Πορτογαλία. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, από όλες τις πόλεις εταίρους, οι εκπρόσωποι της τοπικής ομάδας δράσης του έργου Urbact Local Group (ULG), μαζί με τον συντονιστή της, που συστήθηκε σε κάθε πόλη. Η τοπική ομάδα δράσης αποτελείται από μέλη που καλούνται να δραστηριοποιηθούν στους εξής επιμέρους τομείς: εκπαίδευση, τουρισμό, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση, μελισσοκόμοι και προϊόντα που σχετίζονται με τη μέλισσα, περιβάλλον και βιοποικιλότητα. Η εκπροσώπηση του Δήμου μας έγινε από τα  μέλη που συμμετέχουν στην τοπική ομάδα δράσης και συγκεκριμένα: από την Κορίνα Ζολλά εκπρόσωπο τουρισμού και ενημέρωσης, Κατερίνα Καλαϊτζή- Τσαλδάρη, εκπρόσωπο της εκπαίδευσης, Μανόλη Τριάντο εκπρόσωπο των μελισσοκόμων και των προϊόντων μέλισσας, Βίκυ Φαντίδου εκπρόσωπο προϊόντων μέλισσας αλλά και του τομέα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, Ελισάβετ Αρβανίτη εκπρόσωπο του τομέα τουρισμός/βιοποικιλότητα και περιβάλλον και την συντονίστρια της τοπικής ομάδας Δράσης, Φανή Χατζήνα. 

Το πρόγραμμα του Bootcamp περιελάμβανε μια σειρά από δραστηριότητες που επέτρεψαν στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν πλήρως την ορθή πρακτική και να εργασθούν σε ομάδες.

Η ομάδα της Λιουμπλιάνα οδήγησε τους συμμετέχοντες από όλες τις χώρες στο... “μονοπάτι της Μέλισσας” που δημιουργήθηκε στην πόλη τους και τούς έδειξε τα σημεία ενδιαφέροντος του Beepath προκειμένου να δουν στην πράξη και να κατανοήσουν το περιεχόμενο της ορθής πρακτικής του BeePath.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της συνάντησης οι συμμετέχοντες δούλεψαν ομαδικά αλλά και μεμονωμένα σε υποομάδες εργασίας και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους, τις γνώσεις αλλά και τις ιδέες και προτάσεις τους για το πώς οραματίζονται να υλοποιηθεί στις πόλεις τους το έργο BeePathnet. Διερεύνησαν τις ομοιότητες και τις διαφορές που έχουν οι πόλεις μεταξύ τους στους επιμέρους τομείς: στη μελισσοκομία, στην εκπαίδευση, τον τουρισμό κλπ. 

Η ομάδα που συμμετείχε εκ μέρους του Δήμου Νέας Προποντίδας εκπροσώπησε επάξια τον δήμο μας με αξιόλογες παρουσιάσεις  του θέματος της μελισσοκομίας, προβάλλοντας τον δήμο μας αλλά και τη χώρα μας. Υπέβαλλε σημαντικές προτάσεις για την υλοποίηση του έργου BeePath και παρουσίασε το όραμα του δήμου όσον αφορά την βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης μας μέσα από δράσεις όπως αυτή της αστικής μελισσοκομίας που στοχεύουν στη προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Υπήρξε άψογη η συνεργασία των μελών της ομάδας μας με τα μέλη των ομάδων από τις άλλες πόλεις που συμμετείχαν για τη διαμόρφωση του σχεδίου των δράσεων που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα των δεκαοκτώ μηνών.

Η όμορφη εμπειρία αλλά και οι γνώσεις που αποκτήθηκαν από την επίσκεψη των εκπροσώπων της τοπικής ομάδας δράσης του δήμου μας σε αυτή τη συνάντηση, έθεσαν τα θεμέλια για μια καλή συνεργασία μεταξύ του Δήμου, των δημοτών αλλά και άλλων φορέων που εμπλέκονται ή θα εμπλακούν για την επιτυχή υλοποίηση του έργου BeePath Net.

 

Πληροφορίες: 

    • Ελισάβετ Παπουλίδου: 23733 50248 (Δήμος Νέας Προποντίδας)

    • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    • Facebook: Beepathnet NeasPropontidas – Μελισσοδιαδρομές

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

loiuompliana_1 loiuompliana_2 loiuompliana_3 loiuompliana_4 loiuompliana_5

Πρωταθλητής ο Δήμος Νέας Προποντίδας σε έργα στο Φιλόδημος

Πρώτος στην Μακεδονία και τρίτος πανελλαδικά ο Δήμος Νέας Προποντίδας στην ένταξη έργων στα Προγράμματα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών

Τα Ειδικά Επενδυτικά Προγράμματα Ενίσχυσης Δήμων «ΦιλόΔημος Ι» και «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών αποτελούν ολοκληρωμένα και ευέλικτα χρηματοδοτικά Προγράμματα, ειδικά σχεδιασμένα για να καλύψουν ζωτικές ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πιο συγκεκριμένα τα Προγράμματα αυτά αποσκοπούν στην κάλυψη βασικών αναγκών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για δημιουργία θεμελιωδών υποδομών στους τομείς ύδρευσης, αποχέτευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας, αγροτικής οδοποιίας, αθλητικών εγκαταστάσεων, σχολικών κτηρίων, δημοτικών κτηρίων, παιδικών χαρών κλπ, υποδομές απολύτως αναγκαίες για την υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών, τη βελτίωση του περιβάλλοντος και την τοπική ανάπτυξη στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας.

Με γνώμονα τα ανωτέρω και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες του Δήμου Νέας Προποντίδας για κατασκευή έργων υποδομής απαραίτητων για την τοπική ανάπτυξη και τη βελτίωση του περιβάλλοντος, η Δημοτική Αρχή και συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, κινητοποιήθηκε άμεσα και έχει υποβάλλει συνολικά μέχρι σήμερα έντεκα (11) προτάσεις για ένταξη βασικών έργων υποδομής σε αντίστοιχες προσκλήσεις, εκ των οποίων έχουν ήδη ενταχθεί οι εννέα (9) και οι δύο (2) είναι σε αναμονή αξιολόγησης.

Μπαίνοντας στη διεύθυνση filodimos.ypes.gr και κάνοντας ένα απλό «κλικ» πάνω στο χάρτη της Ελλάδας, μπορεί κανείς να δει αναλυτικά και σε οποιαδήποτε περιοχή, όλα τα έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», ανά Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ένταξης μέχρι τώρα ανέρχεται σε 19.136.000,00€, αριθμός που κατατάσσει το Δήμο Νέας Προποντίδας ΠΡΩΤΟ στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ΠΡΩΤΟ στο γεωγραφικό Διαμέρισμα της Μακεδονίας και ΤΡΙΤΟ πανελλαδικά.

Πιο συγκεκριμένα τα έργα που εντάχθηκαν μέχρι στιγμής είναι:

Πρόγραμμα    Έτος   Κατηγορία                                                         Ποσό ένταξης (€)          Ίδιοι Πόροι (€)              Σύνολο (€)

Φιλόδημος Ι   2018   Αγροτική οδοποιία                                                868.000,00                       0,00                      868.000,00

Φιλόδημος Ι   2018   Ύδρευση                                                              3.000.000,00                    0,00                   3.000.000,00

Φιλόδημος Ι   2018   Αποχέτευση                                                          5.000.000,00                   0,00                    5.000.000,00

Φιλόδημος ΙΙ  2018   Προμήθεια μηχανημάτων έργου                           180.000,00               90.000,00                   270.000,00

Φιλόδημος ΙΙ  2018   Συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων195.600,00              554.400,00                 750.000,00

Φιλόδημος ΙΙ  2018   Αναβάθμιση παιδικών χαρών                                 213.000,00            100.000,00                 313.000,00

Φιλόδημος Ι   2019   Δημοτικά κτίρια                                                   4.550.000,00                    0,00                   4.550.000,00

Φιλόδημος Ι   2019   Αντιπλημμυρική προστασία                               3.100.000,00                     0,00                  3.100.000,00

Φιλόδημος Ι   2019   Αθλητικές εγκαταστάσεις                                    744.000,00                   541.000,00           1.285.000,00

                                                                                                   Σύνολο :17.850.600,00                                     19.136.000,00

Επισημαίνεται ότι η πράξη που αφορά την κατηγορία των αθλητικών εγκαταστάσεων έχει ενταχθεί με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών στις 10/04/2019 και δεν έχει προστεθεί ακόμη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Προγράμματος «ΦιλόΔημος».

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

1η πρόσκληση δημοσίων έργων τοπικού προγράμματος LEADER

Μετά από ενημέρωση που είχα από την ΑΝΕΤΧΑ για το τοπικό πρόγραμμα LEADER Νομού Χαλκιδικής –στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης των δημοσίων έργων- σχετικά με την πορεία των έργων «Ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, του Παναθλητικού Ομίλου Μουδανιών» και «Αναβάθμιση εγκαταστάσεων γηπέδου ποδοσφαίρου Παναθλητικού Ομίλου Τρίγλιας», απέστειλα την  παρακάτω επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Πιτσιόρλα Στέργιο:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Στα πλαίσια της 1^ης πρόσκλησης των δημοσίων έργων του τοπικού προγράμματος LEΑDER Νομού Χαλκιδικής, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αξιολόγησης και εξέτασης των ενδικοφανών προσφυγών των υποβληθέντων προτάσεων.

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο η Ομάδα Τοπικής Δράσης-Αναπτυξιακή Νομού Χαλκιδικής έχει δικαίωμα να αιτηθεί στη Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπερδέσμευση πόρων, προκειμένου να ενταχθούν περισσότερα έργα, από αυτά που εντάσσονται με βάση τους διαθέσιμους πόρους της πρόσκλησης και τα οποία κρίνονται σκόπιμο να υλοποιηθούν στην περιοχή εφαρμογής του προγράμματος.

Να σημειωθεί ότι το ποσό που προκηρύχτηκε  ανερχόταν σε 990.000€.

Στις 16 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος, μαζί με στελέχη της Αναπτυξιακής  συμμετείχαν σε τεχνική σύσκεψη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ, κυρίου Χαράλαμπου Κασίμη προκειμένου να συζητηθεί το εν λόγω θέμα.

Στη συνάντηση τα στελέχη παρουσίασαν το συνημμένο πίνακα,  με βάση τον οποίο το αίτημα υπερδέσμευσης για την ένταξη των έργων που συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτόν ανέρχεται σε 2.587.527,86€.

Ο Γενικός Γραμματέας, δεσμεύτηκε για  υπερδέσμευση  ποσού 2.000.000€.

Όπως διαπιστώνετε από το συνημμένο πίνακα στην πρώτη υποδράση, η Επιτροπή Διαχείρισης του Προγράμματος προτείνει να ενταχθούν τέσσερα (4) έργα, τα   οποία μεταξύ τους ανά δύο (2) ισοβαθμούν.

Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο του προγράμματος, στην περίπτωση ισοβαθμιών εντάσσονται όλα τα έργα, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι στην υποδράση. Σε αντίθετη περίπτωση δεν εντάσσεται κανένα. Επιπλέον δεν μπορούν να εξαιρεθούν υποδράσεις, εφόσον δεν έχουν προκηρυχτεί δύο φορές και δεν υπάρχει ενδιαφέρον.

Όπως είναι αντιληπτό με τη δέσμευση του Γενικού Γραμματέα για επιπλέον 2.000.000€, δεν θα ενταχθεί κανένα από τα δύο έργα «Ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, του Παναθλητικού Ομίλου Μουδανιών» και «Αναβάθμιση εγκαταστάσεων γηπέδου ποδοσφαίρου Παναθλητικού Ομίλου Τρίγλιας», καθόσον υπολείπονται περίπου 600.000€.

Σας παρακαλώ πάρα πολύ, να εξετάσετε τη δυνατότητα υπερδέσμευσης επιπλέον 600.000€ στο τοπικό πρόγραμμα  LEADER Νομού Χαλκιδικής, προκειμένου να ενταχθούν και τα δύο αυτά έργα, τα οποία είναι απαραίτητα για την περιοχή.»

Θεωρούμε ότι και τα δύο έργα είναι απαραίτητα για τον τόπο μας και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε για την εξεύρεση των επιπλέον πόρων ώστε να πραγματοποιηθούν και τα δύο έργα.

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

Φεστιβάλ Θάλασσας 2018

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Καρναβάλι Σημάντρων 2019

Visit Nea Propontida

Δημοτικά Τέλη

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα