Άρθρα

Αγορά κληροτεμαχίου για την κατασκευή δεξαμενής για τις αρδευτικές ανάγκες Συλλάτων

Την εξουσιοδότηση στον Δήμαρχο, να υπογράψει την αγορά κληροτεμαχίου στα Σύλλατα, παρείχε με την 621/2019 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Προποντίδας. Η αγορά του κληροτεμαχίου κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να διευκολυνθεί η άρδευση των χωραφιών στα Σύλλατα, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια παρουσιάστηκαν προβλήματα. 

Εντός του κληροτεμαχίου θα κατασκευασθεί υδατοδεξαμενή 35.000 κ.μ. και θα ενισχυθεί το συλλογικό αρδευτικό δίκτυο των 7 γεωτρήσεων και των δύο δεξαμενών που υπάρχει στην περιοχή.

“Προσπαθούμε όσο μπορούμε να στηρίξουμε τους αγρότες του Δήμου μας. Στόχος μας είναι -στο μέτρο του εφικτού και των δυνατοτήτων μας- να δίνουμε λύσεις σε προβλήματα των δημοτών μας”, ανέφερε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς. 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Karra_1

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Ν. Μουδανιών

Τη σύμβαση για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Ν. Μουδανιών σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Ν. Προποντίδας με την 26/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  συνυπέγραψαν σήμερα ο Πρόεδρος της ΑΝΕΤΧΑ Γ. Πασαλής και ο Πρόεδρος του Παναθλητικού Ομίλου Ν. Μουδανιών (ΠΟΜ) Φ. Χατζηιορδάνης, ως εκπρόσωποι της ΑΝΕΤΧΑ και του ΠΟΜ αντίστοιχα παρουσία του Δημάρχου Ν. Προποντίδας Μ. Καρρά. 

Το γυμναστήριο, προϋπολογισμού 599.949,86€, θα κατασκευαστεί στο υπ' αριθμ. 22 οικοδομικό τετράγωνο (περιοχή ΑΛΜΥΡΑ) και θα έχει δομημένη επιφάνεια συνολικού εμβαδού 993,05τ.μ. Θα αποτελείται από ένα ένα ενιαίο κτίριο που νοητά μπορεί να χωρισθεί σε τρεις ενότητες: τον αγωνιστικό χώρο, τον χώρο των αποδυτηρίων-wc και τον χώρο των βοηθητικών υπηρεσιών (αποθήκη, λεβητοστάσιο). 

Πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες, τόσο των αθλητών του Παναθλητικού Ομίλου Μουδανιών ( Π.Ο.Μ.), όσο και των υπόλοιπων αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων της τοπικής κοινωνίας, καθώς θα έχει πολυδιάστατο χαρακτήρα. Προβλέπεται να  φιλοξενεί χρήσεις που θα έχουν τόσο αθλητικό (καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, γυμναστική κ.α.), όσο και πολιτιστικό ( εκδηλώσεις συλλόγων παραδοσιακών χορών, ομιλίες κ.α.) περιεχόμενο. 

“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που ακόμη ένα σπουδαίο έργο για τον τόπο μας, θα αρχίσει σύντομα να κατασκευάζεται. Μία κοινή προσπάθεια έχει πάντα ένα θετικό αποτέλεσμα. Έτσι και σ' αυτήν την περίπτωση, η καλή συνεργασία με την ΑΝΕΤΧΑ και τον ΠΟΜ, οδήγησαν στο να έρθει ένα νέο γυμναστήριο, το οποίο θα καλύψει πληρέστερα τις ανάγκες των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων. Ευχαριστώ από καρδιάς και συγχαίρω όσους βοήθησαν για τη θετική αυτή έκβαση”, ανέφερε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς. 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

KlstGmnKn_1 KlstGmnKn_2 KlstGmnKn_3 KlstGmnKn_4

Εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνικής γλώσσας

Η Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης πρόκειται να διοργανώσει το Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019 τις εξετάσεις του δεύτερου εξαμήνου του 2019 για την πιστοποίηση της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού για πολίτες τρίτων χωρών και αιτούντες άσυλο προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο «καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος».

Δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης έχουν όσοι/ες είναι πολίτες τρίτων χωρών ή αιτούνται άσυλο (όχι πολίτες Ευρωπαϊκής Ένωσης) και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

Περισσότερα...

Τη χρηματοδότηση των έργων στο λιμάνι των Ν. Μουδανιών ζήτησε με έγγραφό του ο Δήμαρχος Μ. Καρράς

Με έγγραφο, που απέστειλε στον Πρωθυπουργό, στους Υπουργούς: Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και στους Υφυπουργούς Εσωτερικών ο Δήμαρχος Μ. Καρράς, αφού ενημερώνει ότι υπάρχει πλήρης μελετητική ωριμότητα κι έχουν εγκριθεί όλες οι απαιτούμενες μελέτες για τα έργα στο λιμάνι των Ν. Μουδανιών,  ζητάει να εξετασθεί η δυνατότητα ένταξης σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, δεδομένου ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 47.000.000,00€. 

 Ειδικότερα, έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί το τεχνικό αντικείμενο της μελέτης, το οποίο περιελάμβανε μελέτες λιμενικών έργων (προμελέτη, οριστική), Η/Μ έργων (οριστική, εφαρμογής), υδραυλικών έργων (προμελέτη, οριστική), τοπογραφίας, οικονομοτεχνικές, γεωτεχνικές, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ΣΑΥ - ΦΑΥ και Τεύχη Δημοπράτησης. Επίσης, έχουν εγκριθεί τα σχετικά Τεύχη Δημοπράτησης.

Συνοπτικά, τα έργα που προτείνονται περιλαμβάνουν: την επέκταση κατά 530m και διαπλάτυνση του προσήμενου μόλου, διαπλάτυνση δυτικού προβλήτα εμπορικού λιμένα, διαπλάτυνση ανατολικού προβλήτα επιβατικού λιμένα, κατασκευή νέου υπήμενου μόλου, βυθοκόρηση λιμενολεκάνης και διαύλου, κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων στη χερσαία ζώνη, επιστρώσεις χερσαίας ζώνης, κατασκευή έργων απορροής ομβρίων χερσαίας ζώνης και αποχέτευσης ακαθάρτων, Η/Μ εγκαταστάσεων, πυροπροστασίας, ηλεκτροφωτισμού και καθαιρέσεις έργων που απαιτείται.

“Ο Δήμος έχει την απόλυτη ετοιμότητα για να προχωρήσει στην δημοπράτηση και κατασκευή του έργου. Προχωρήσαμε στη σύνταξη μελετών και λάβαμε τις απαραίτητες εγκρίσεις αλλά, όπως είναι εύκολα αντιληπτό, ο προϋπολογισμός είναι μεγάλος για έναν Δήμο. Χρειάζεται κρατική βούληση και δυνατότητα ένταξης σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκρισή τους, ώστε να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου. Μας ενδιαφέρει, το έχουμε επανειλημμένα δηλώσει και δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τη χρηματοδότησή του” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

lmn_1 lmn_2 lmn_3 lmn_4 lmn_5 lmn_6 lmn_7

Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι δράσεις του ΓΕΛ Ν. Μουδανιών στα πλαίσια των ErasmusDays 2019

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις που διοργάνωσε το ΓΕΛ Ν. Μουδανιών στα πλαίσια των ErasmusDays 2019 (10-11-12/10/2019,https://www.erasmusdays.eu/), οι οποίες συνέπεσαν με την 4η κινητικότητα του προγράμματος “Migration biografies - Europe on the move”. 

“Συγχαίρουμε τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που διοργάνωσαν ενδιαφέρουσες δράσεις, οι οποίες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών. Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι  πρόσφυγες, όταν φεύγουν από την πατρίδα τους, ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τα παιδιά μέσα από τη δεύτερη τους δράση. Αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά ότι η βιωματική μάθηση παρουσιάζει καλύτερα αποτελέσματα και κεντρίζει το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Περισσότερα...

Τιμήθηκε στη Ν. Καλλικράτεια η μνήμη της πολιούχου Οσίας Παρασκευής

Παρουσία του Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ.κ. Νικοδήμου, φορέων της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και πλήθος κόσμου, έγινε χθες- με ιδιαίτερη επισημότητα και θρησκευτική κατάνυξη υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου- η περιφορά της εικόνας της πολιούχου της Ν. Καλλικράτειας, Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής (Η Νέα). Αμέσως μετά τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και σήμερα το πρωί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

  Η μνήμη της Οσίας Παρασκευής τιμάται από την εκκλησία μας κάθε χρόνο στις 14 Οκτωβρίου και στην Ν. Καλλικράτεια υπάρχει ένας από τους τρεις ναούς, που έχουν φτιαχτεί προς τιμή της σε όλη τη χώρα.

Λίγα λόγια για τον βίο της:

Περισσότερα...

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Νέας Προποντίδας στην Κωνσταντινούπολη

Επίσκεψη  στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Καρράς Εμμανουήλ, ο Αντιδήμαρχος Τσομπανάκης Κωνσταντίνος, και αντιπροσωπεία κατοίκων από την Δ.Ε. Καλλικράτειας, την εβδομάδα που μας πέρασε.

Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν αρχικά τον Μητροπολίτη Δέρκων κ. Απόστολος Δανιηλίδης όπου πήραν τις ευλογίες του κι έπειτα συνάντησαν τον Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης κ Κύριλλο, όπως επίσης και το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης. Εκεί ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Δερμιτζόγλου Ιωάννης, τίμησε τον Δήμαρχο Νέας Προποντίδας, με την απονομή απολυτηρίου τίτλου του εκπαιδευτηρίου.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η συνάντηση του Δημάρχου και της αντιπροσωπείας του Δήμου μας, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος ήταν βαθύτατα συγκινημένος που γι’ ακόμη μία φορά συναντήθηκε με τους απόγονους των προσφύγων της Προποντίδας. 

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

epKnst_1 epKnst_2 epKnst_3

Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 τιμάται η ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα. Προβλέπεται σημαιοστολισμός και φωταγώγηση σε όλα τα δημόσια κτίρια, ενώ σε όλους τους ναούς θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία.

Με ευθύνη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνουν ομιλίες σε μαθητές των σχολείων σήμερα Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019.

Επίσης, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο, θα τελεσθεί στις 10 δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου κι αμέσως μετά θα εκφωνηθεί ομιλία από τον κ. Παπαζιάκα Νικόλαο, εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Πολυγύρου. Στη συνέχεια θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Μακεδονομάχων (Περίβολος Διοικητηρίου ΠΕΧ).

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

Φεστιβάλ Θάλασσας 2019

Παράταση ρύθμισης οφειλών

Έργα ΕΣΠΑ 2014-2020

Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

Visit Nea Propontida

Δημοτικά Τέλη

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξενοδοχεία στη Ν. Προποντίδα

hotels150

Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Voic EU Project

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Φιλοξενείται στο

Ο καιρός στη Ν. Προποντίδα